Съвет за щека

Модератор: sapuna

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Съвет за щека

Мнение от ribolovcho »

И така със настъпването на празника на жените успях да плелъжа жената да сменя щеката със
нова..След усилен размисъл и чудене точно какъв модел да избера -консултация и със приятели по вещи във риболова на щека се спрях на Maver Competition POWER 041 13.00m
Bъпреки че се консултирах искам да видя и мненията на колеги от форума..Навил съм се на 90% но все пак искам и вашето мнение по въпроса.Интересува ме дали някой лови със такъв модел .Добре ли е балансирана,досажда ли при по продължителен риболов и какъв е строя..
Ще я ползвам предимно за река средни риби до 3-4 кг..

Изображение
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=52

мерси на всички които ще се отзоват на молбата..Ако има някакви дефекти с тоя модел моля споделете.. По принцип се привързвам към такъмите си и при евентуално закопуване скоро няма разделяне..Така че помагайте..
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Съвет за щека

Мнение от butnik »

Ноември месец си я купих,имам малко риболови с нея,но първите впечатления са ми много добри.Реално тегло,но за сметка на дължината.Много стегната щека,подходяща за бърз риболов на дребна риба,както и здрава да понесе и по зверски натоварвания.Монтирал съм и черно хидро, а на мачовите топ сети съм с ластици 0.8 и 1.1мм.Добро решение ,а за парите си е супер.
Изображение
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
petko_dimitrov_81
фен клуб-скобар

Мнение от petko_dimitrov_81 »

Тази не е ли същата като на Румен Витков ??? Май на нея ми прилича ? Хубава е !
ИзображениеНяма големи и малки...Има хванати и изтървани !!!
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Бисо гледам продаваш същата искам да чуя и твоето мнение...може и на л.с
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

ЛС....можи и така,но е се затопли време,морунажа почна да влиза по Искъра,най-добре кът доем,зимаш буташ,гледаш и умуваш.Ако па ти е зор.....от Жената,да речем :D може да приказваме,ма.....
На приказки всичко е лесно и е чук.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Па и ти си прав..Ма ако чекам да дойдат морунажи мое и да не дочакам да барна мавера...

за това кажи накратко как е и защо реши да се разделиш със твоята,,Все има някаква причина...
Изображение
Най добрите са тук
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

ribolovcho написа:Па и ти си прав..Ма ако чекам да дойдат морунажи мое и да не дочакам да барна мавера...

за това кажи накратко как е и защо реши да се разделиш със твоята,,Все има някаква причина...
Аз си мисля, че не по причина, а поради психология....... това момче (Бисо) не го слуша много главата и трупа, трупа такъме, пъ после получи друг сигнал от више место и почне да разпродава, разпродава докато се ошушкка и започва из наале да трупа такъме........до другия цикъл.... :mrgreen: :rolleyes:
Да съ .... у спамера прозд и аз, начи :D
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Е ти сеа,такъв ли ме нарече....... :twisted: Браво Жечев,браво.....

:lol: :lol: :lol:

До известна степен Весо е прав,ма не много... :D .От "старите" неща остана само тая щека,но ще продам и нея,задължително.Вече съм харесал следващата...... :wink:
Слав,какво да ти кажа,той Ицо е написал достатъчно,а и нещата написани в по-горния линк,до голяма степен са верни.
Когато я купих,имах мачова щека и исках по-здрава,за втора щека и едри риби.
Бях решил да е 0.21 или 0.31,че съ по-евтинки.Като казах на Ивайло Христов какво ми трябва и за какво,той рече само "Глупости".....
Зе три нови щеки/ 0.21: 0.31: 0.41 / от стелажа и една ползвана 0.51,и излязохме отзад в двора,да поклатим.....С първите две,няма сравнение,с 0.51 еднакъв строй и тегло,но на по-добра цена,и готово.. :)
Най-голямата ми риба с нея е 9.400кг. шаран,а най-дълго ловене на река - 14 часа, на 13 метра

Това е една от едрите риби,хванати с щеката:

Изображение

А това е на Искъра,цял ден на 13м. с интензивни морунажи и мрени :

Изображение

Изображение

Просто,покрива всички ситуаций при свободен риболов,НО не и при състезателния.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Мерси за отделеното време както и на теб така и на Бутника .Вече на 99.9 % се навих..
И ако не е тайна каква ще бъде новата принцеса..:) :cry:
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

8)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Биска,не ми се влиза в полемика,но става и за състезания.Във вторник лових гъсти перки с нея и много добре се вкарва на скорост.Всичко е да си познаваш тръбата :lol: Сега остана и още един карпов да си взема и съм готов отвсякъде,че съм с черно хидро ,а искам да си монтирам плътен 1.4 или 1.6.
ralcho
новобранец
новобранец

Мнение от ralcho »

o
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

butnik написа:Биска,не ми се влиза в полемика,но става и за състезания.Във вторник лових гъсти перки с нея и много добре се вкарва на скорост.Всичко е да си познаваш тръбата :lol: Сега остана и още един карпов да си взема и съм готов отвсякъде,че съм с черно хидро ,а искам да си монтирам плътен 1.4 или 1.6.
Много ясно,че става,дори е перфектна.Като казах,че не става имах в предвид дължината й.Сам знаеш,че често пъти 20-30см,са решаващи,това е единствената забележка и то ако се вманиачи човек. :D

А за плътните ластици и шараните,знаеш какво ми е мнението.
Кух,това за мене е ластика.За по-дребни шарани,2.3мм.на 3-то /Второ на карповия/ с пул-бънг,а за над 5кг.2.8мм на 4-то и бой. 9.400кг.,за 5минути,без да влиза в друг сектор.
Пробвай,па после ще черпиш :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Първият кух ластик го монтирах 2005год,знам за какво иде реч.Ама нямаше пул бънгове и на Тахо един шаран го вдигах с цялата дължина на щеката :lol: Добре,че беше едно карпово Мило та оцеля :lol:
А колкото за дължината то има екстейшън,ако се наложи...
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”