Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дуранкулашко езеро
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
мани са майтапа,ама винаги сьм се 4удел и маел на тая АНОМАЛИЯ
разкошно за развьждане на щука,риба дребна,колко искаш и да нема ни една!!!!4ак не ми се вярва,но като гледам-ФАКТоще пове4е,4е е пьлно с щука в шабленското,дето е само на 10-12км,а си4ки сме 4ели за водоплаващи птици и пр
ми мани това-как па на некой не му хрумна да замькне 6-7 щуки от шабленското до дуранкулак
както аз напр замькнах една кофа каракуди в шабленското
майката ебах на екосистемата-ама тва е другата аномалия-в шабленското па таранки нема(или ако има аз не сьм видял-виж,платика-бол

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Кой ти каза???5кила написа: ми мани това-как па на некой не му хрумна да замькне 6-7 щуки от шабленското до дуранкулак![]()
?: :

И аз много съм се чудил , що е така с тия щуки ама

Колеги, не си правете изводи ,че като ДУРАНКОЛАШКОТО ЕЗЕРО е"РЕЗЕРВАТ" има много риба .Ходили сме по три- четири дни милата цяла година -слука:
много таранка едра,три сомчета по три -четири килограма много бракониери с ток и проверяващи за "РИБОЛОВНИ БИЛЕТИ" за много глупаци като нас който ходят на пикник и риболов.
много таранка едра,три сомчета по три -четири килограма много бракониери с ток и проверяващи за "РИБОЛОВНИ БИЛЕТИ" за много глупаци като нас който ходят на пикник и риболов.
-
- вече хвърля и на тежко
Лично аз съм хвърлил поне десетина малки щуклета, а познавам и други, които са го вършили. Преди години и на Дуранкулак е имало щука, но е изчезнала. Говори се, че нещо в аклалния състав на водата не и понасяла. Костура, който едно време, до преди десетина-петнадесет години, се ловеше доволно, сега е много малко.5кила написа:мани са майтапа,ама винаги сьм се 4удел и маел на тая АНОМАЛИЯразкошно за развьждане на щука,риба дребна,колко искаш и да нема ни една!!!!4ак не ми се вярва,но като гледам-ФАКТоще пове4е,4е е пьлно с щука в шабленското,дето е само на 10-12км,а си4ки сме 4ели за водоплаващи птици и пр
ми мани това-как па на некой не му хрумна да замькне 6-7 щуки от шабленското до дуранкулак
![]()
както аз напр замькнах една кофа каракуди в шабленското
![]()
майката ебах на екосистемата-ама тва е другата аномалия-в шабленското па таранки нема(или ако има аз не сьм видял-виж,платика-бол
![]()
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
НЯКОИ ХОДИЛ ЛИ Е СКОРО ?
Някои ходил ли е скоро на дуранкулак смятам тази седмица да отида до там на разходка,казвате че има едра таранка,правят ли проблем за нощен риболов? има ли удобни места за палатка?кои са разрешените участъци и как да се ориентираме за тях? ще съм благодарен на всякаква информация 

-
- новобранец
Бях на Дурандулак за три дена в средата на юли . Неуспешен и тегъв
риболов , предполагам заради високите температури . Нулева активност от страна на шарана . Метод на риболов - капан от силно пресовано кюспе като накладка на автомобил с плънка едросмляна царевица . Дистанция - 200 метра .Това е единствения възможен начин през последните 6 - 7 години за улов на качествена риба . На този монтаж съм виждал хванати освен шарани и трофейни сомове от 50 - 60 кг. За стандартен риболов на пружина за таранка е удобно само едно място до сливата - единственото дърво около цялото езеро . Там дъното е леко тинесто без закачки . Останалата част е силно камениста и ако няма хваната риба , която да вдигне такъма ,
късането е 100% . На плувка - бабушки и белица бол . Сутрин и надвечер , когато излизат комарите , на грозд торни или земни червеи - сомчета до 1.5 кг. - масово ловени от бракониерите на паракати . Има указателни табели за разрешените зони . Успех !
риболов , предполагам заради високите температури . Нулева активност от страна на шарана . Метод на риболов - капан от силно пресовано кюспе като накладка на автомобил с плънка едросмляна царевица . Дистанция - 200 метра .Това е единствения възможен начин през последните 6 - 7 години за улов на качествена риба . На този монтаж съм виждал хванати освен шарани и трофейни сомове от 50 - 60 кг. За стандартен риболов на пружина за таранка е удобно само едно място до сливата - единственото дърво около цялото езеро . Там дъното е леко тинесто без закачки . Останалата част е силно камениста и ако няма хваната риба , която да вдигне такъма ,
късането е 100% . На плувка - бабушки и белица бол . Сутрин и надвечер , когато излизат комарите , на грозд торни или земни червеи - сомчета до 1.5 кг. - масово ловени от бракониерите на паракати . Има указателни табели за разрешените зони . Успех !
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Много отчайващо
Предполагам че въпросното място до сливата в събота слетобед ще е заето така ,че може и да ги занеса до там и да не разпъна въобще щом се къса толкова лесно,за мое съжеление няма как да разпъна на 200 метра навътре а ще хвърлям от брега.Е квото стане ние по принцип ще ходим за раци за жалост нямам и торен червеи дано някъде във Варна намеря да си купя иначе сомчетата ако са над кило си заслужава дори и 1-2 да хванеш.Мерси много за информацията.
-
- новобранец
Внимавай с раците ! 1-2 максимум 3 ръчила , които не се виждат много.
Ако си непознат за проверяващите , може да отнесеш солен акт .
Правят проверки почти всеки ден и то предимно на такива , които са непознати за тях . Тези , които цяло лято са там с ластици , паракати и
мрежи , биват непроверявани и за имитация на дейност , хващат някой алабуга и му пишат як акт , за това че е пуснал 2 ръчила за раци или е опънал 3 въдици ( по закон на Дуранкулак и Шабла са разрешени до 1 бр. ).
Ако си непознат за проверяващите , може да отнесеш солен акт .
Правят проверки почти всеки ден и то предимно на такива , които са непознати за тях . Тези , които цяло лято са там с ластици , паракати и
мрежи , биват непроверявани и за имитация на дейност , хващат някой алабуга и му пишат як акт , за това че е пуснал 2 ръчила за раци или е опънал 3 въдици ( по закон на Дуранкулак и Шабла са разрешени до 1 бр. ).
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Здравеите колеги,
Нямах време много напоследък да пиша по темата тъи като станах студент и трябваше да оправя някои неща преди началото на студенската година. Миналата събота и неделя бях на Дуранкулак и чесно казано не съм очарован.Първо с пристигането пътят от към ресторанта се оказа заключен с железен катинар и врата което ми се стори супер тъпо тъи като се наложи да заобикаляме 15 км вървеики 7-8 км по черен път,както и да е в събота слетобед стигнахме въпросната слива която разбира се беше заета,имаше тук-таме хора лагеруващи повечето от които с по над 10 въдици предупредиха ме че сутринта минавали да проверяват и билети както и че "в момента нищо не излиза" е както и да е аз се настаних малко по вляво от сливата и зачаках господина които беше заел мястото да си замине евала към 19.30 си тръгна и заех неговото място за мое огромно съжеление торните ми червеи бяха умрели и идеята за риболов на сом пропадна,не можах да си хвана и малки рибки с рачилото та затва реших да карам на каракуда,хвърлих 3 въдици на дъно на пружина с кюспе а на кукичките слагах стиропор,вечерта не се обади почти нищо реших да рискувам и да ловя и през нощта истинския риболов започна някуде към 1 през нощта за моя огромна изненада въдиците направо полудяха та се наложи да ги намаля от 3 на 2 лових до към 3 после реших да поспя и оставих само едната като иа хвърлих на 10 метра от брега в плиткото за моя почуда в 6.00 сутринта упорито звънене ме сабуди беше се хванала една доста едра каракуда и след като я измъкнах презаредих и продължих риболова с 2 въдици някъде към 8 сутринта живарника вече се напълни (събира близо 15 кг) продължих да ловя до към 10 когато доидоха моите хора да ме вземат (те нощуваха на плажа щото имало много комари) позамислих се как да постъпя с рибата и тъкмо събирах багажа гледам отсреща една лодка зе да вади мрежи
метнах живарника в колата и псуваики потеглихме за Варна иначе наистина нищо чудно че шаран и сом почти вече няма,чудя се само как така е останала толкова много каракуда мислех да си зема 4-5 килца да напраим с аверчетата едно банкетче но реших да не оставям много за бракониерите нищо чудно догодина като отида да няма и каракуда...

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Re: Здравеите колеги,
те мрежите са си вече нещо нормално за Дуранкулак и най-лошото е, че никой нищо не им казва на тия