Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Shimano Nexave AX 7 GT 400 XH
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Shimano Nexave AX 7 GT 400 XH
Имам тази пръчка отскоро (подарък
) смятам да я ползвам по морето от брега, като универсална на такава ми прилича. На мен ми излежда ОК само не ми харесва, че не влиза в багажника транспортна дължина 1.36 м .
инъче е лека 2.40 гр. акция 30-100 гр. Някъкви други мнения за нея ? http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bg

- marinco
- вече хвърля и на тежко
Re: Shimano Nexave AX 7 GT 400 XH
Става, защо да да не става.MARLIN написа:Имам тази пръчка отскоро (подарък) смятам да я ползвам по морето от брега, като универсална на такава ми прилича. На мен ми излежда ОК само не ми харесва, че не влиза в багажника транспортна дължина 1.36 м .
инъче е лека 2.40 гр. акция 30-100 гр. Някъкви други мнения за нея ? http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bg
Само не разбрах как така не влиза в багажника. Колата да не е Порше 911 ???
Не е Порш
ама 1.36 м даже като и сложа калъфа може би е 1,40 м. вообще не е малко една стандартна маса е 1.20 м. Около 2 см по-къса ако беше щеше да влезе. Ама нали знаеш, като при жените всеки см. е важен 

- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега аз имам същата само дето е 450 много съм доволен. Голяма работа е особено когато рибата е по навътре като я пробваш ще се увериш че просто е уникална за големи дистанции.Имам снимка в галерията. А за транспорта ползвам твърд калъф за една въдица на филстар побира се идеално с макарата. Със здраве да си я ползваш и много риби да хванеш с нея.
Мерси за пожеланието колега
Много се двуомих 4,50 или 4,00 м. можех да я смемя
но исках да е възможно по-лека. Гледам по снимките има тяга
от сафриди предполагам до кефали без проблем с тази акция . Днес все пак успях да я натикам в багажника с малко мислене и щях да ходя да я пробвам , но така и неостана време. До сега от толкова тояги с толкова дълга тр. дължина не съм имал... При теб събира ли се този калъф или трудно.

-
- разбира нещата
Здравей колега,
От тази серия вече 4-та година притежавам прът от типа Trout, дължина 4.5 м и акция 30-60 гр. Използвам го за улов на зарган /друго каквото се хване/ и боло, дължина 5.0 м и акция 30-50 гр., също за зарган/този прът също е да зарган, но за места, където има скали или тетраподи пред мен и където се налага по-отдалече да се вдига рибата/бомбардата/.
Доволен съм: все пак марковото си има своите плюсове!
Препоръчвам внимание, все пак материала е карбон и е чувствителен към наранявания.Не забравяй, че е "прекрасен" гръмоотвод! Бъди внимателен в началото докато усетиш пръта при
хвърлянето иначе
Пожелавам ти винаги успешен улов
От тази серия вече 4-та година притежавам прът от типа Trout, дължина 4.5 м и акция 30-60 гр. Използвам го за улов на зарган /друго каквото се хване/ и боло, дължина 5.0 м и акция 30-50 гр., също за зарган/този прът също е да зарган, но за места, където има скали или тетраподи пред мен и където се налага по-отдалече да се вдига рибата/бомбардата/.
Доволен съм: все пак марковото си има своите плюсове!
Препоръчвам внимание, все пак материала е карбон и е чувствителен към наранявания.Не забравяй, че е "прекрасен" гръмоотвод! Бъди внимателен в началото докато усетиш пръта при
хвърлянето иначе

Пожелавам ти винаги успешен улов

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Мерси и на теб колега
Зная ги правилата на играта 

- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Калъфа във купето на предната седалка или на задната малко на страни. А относно по големите риби няма проблем само да издържи повода аз за всеки случай си нося кеп. 

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това ми е сафридската пръчка вече трети сезон само че във вариант 4.50 30-100гр и нямам въобще никакво намерение да я сменям.страхотна е и както каза колегата по-горе за далечни дистанции(такива каквито ни трябват в повечето време) е невероятна.страшно мощна.дори и да и разкажа играта пак такава ще си взема и тоя път с дължина 4.80.миналата година запалих един приятел да си я вземе и остана очарован.лично за мен четворката идва малко къса особено ако ловим на скалите на маслен нос но като цяло подаръка ти е страхотен:D
Качествени чепарета Borkata

И на мен такива са ми очакванията колеги
макар, че съм свикнал с друга сопа супер удобна и лека 4 м. но акцията и е 60 гр. и малко товари с пълно чепаре. А тази с колко грама мятате 40 или 30 ? Върха и е плътен карбон до колкото знам и едва ли ги чуства предполлагам де..

Чак пък...BorisK написа:с тая и 70 грама няма да ги усетиш:)
Имам същата пръчка, но 4.80 - мога да ти кажа, че е най-здравото болонезе, което се продава в БГ. Купих си я само ,за да ловя толостолоб с нея - 9,10кг дунавски не са ми никакъв проблем. Като цяло не ми харесва единствено и на мен, че не ми влиза в багажника. За болонезе 5м си е тежка, но пък е много здрава.

От много тикане в багажника и счупих върха
. Да се е.. Някой да има представа от къде да поръчвам оригинален ? И да не чакам 6 мес.
kasabinho за кви толостолоби 9-10 кг говориш с тази пръчка 

- orion30
- разбира нещата
Тая пръчка е най обикновен китайски телескоп от ниския клас на която пише Шибано. Хлопа по всички снадки плаващите и водачи често се въртят накъдето си поискат. Не си отговаря на акцията в горната граница не можеш и си помисли да я ползваш. Макародържача понеже е плаващ нагоре надолу, ако не се хареса с крачето на макарата и той се върти накъдето си поиска. За тези пари по добре триколенна пръчка. На всичко отгоре заявените тегла не си отговарят в посока нагоре естествено.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Върви на Битоля при Валери,ремонтира такива играчки.MARLIN написа:От много тикане в багажника и счупих върха. Да се е.. Някой да има представа от къде да поръчвам оригинален ? И да не чакам 6 мес.
kasabinho за кви толостолоби 9-10 кг говориш с тази пръчка
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА