Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Дайте мнения за лодка intex Mariner 4
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Re: Дайте мнения за лодка intex Mariner 4
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Я си взимай тогава найлонката и се спасявай.Вече ми писна да се напъвам да съветвам хора които явно не взимат от дума.Бобо е голям специалист много ги разбира лодките![]()
![]()
П.П Ще дойде ден,ще се сетиш за мене и за писаното тук![]()
![]()
Любо, не се коси ,всеки иска да кара Мерцедес или БМВ ма караме и Опели и Фолцвагени и др. И това не е защото не иска някой да Те чуе а защото има такива възможности за момента. Дори и Ти преди Фронтерата си карал ------ а съм сигурен ,че ще си вземеш след време нещо по хубаво -и това е не защото не искаш а защото в момента това ти върши работа и можеш да си го позволиш. Всичко което пишеш е вярно,но всеки си знае възможностите. Успех на Теб и на колегата -дано направи избор от който ще е доволен.

-
- ще става разбирач
Явно Бобо ги разбира повече.Ще ти обясни ..
Аз бях до тук .Един колега има точно тази която искаш да купиш.
За две години стана лом.Вземи си я и пак ще си пишем някои ден .Човек се учи докато е жив.
За две години стана лом.Вземи си я и пак ще си пишем някои ден .Човек се учи докато е жив.
- kodek
- ще става разбирач
Взимай смело и не се плаши. Лодката е добра няма да имаш ядове с нея.Преди да си сглобя катамарана от Австтралийски морски сърфове съм карал доста "чували". Преди време дадох идея на съсед колега риболовец, купил си лодка от кауфланд за 199лв. прегледах я да видя от к`во е направена? здрава материя с преплетени капронова мрежа.и 2 слоя ПВЦ. - найлон ,но със капрон.Много от колегите не знаят какво е "капрон" , текстилна нишка подобна на "динеема" за плетените влакна, но със свойства почти на карбон.
Та за идеята. Препоръчах му да я нудуе внимателно в къщи, да вземе с картон да направи шаблон по дъното и да си отреже едно парче от материал нещо като талашит но е по-леко и по-здраво има го в практикер.внимателно шлайфа ръбовете и го поставя на дъното на лодката и става с твърдо дъно.
Преди 10г. го правих с гетинакс (текстолит) 8мм. на гуменяк с надувно дъно и стана много добре, то гетинакса е по-тежък.Сега има много по-здрави и леки материали за дъно.
Лодката стана с твърдо дъно.Вече почти 2г. се вози с нея и няма проблем.
Лодка от 200лв. и слагам твърдо дъно и тея от 600лв. ряпа да ядът.
НО! Задържително материята да е с мрежа от капрон! Обикновения найлон и ПВЦ не става.
Та за идеята. Препоръчах му да я нудуе внимателно в къщи, да вземе с картон да направи шаблон по дъното и да си отреже едно парче от материал нещо като талашит но е по-леко и по-здраво има го в практикер.внимателно шлайфа ръбовете и го поставя на дъното на лодката и става с твърдо дъно.
Преди 10г. го правих с гетинакс (текстолит) 8мм. на гуменяк с надувно дъно и стана много добре, то гетинакса е по-тежък.Сега има много по-здрави и леки материали за дъно.
Лодката стана с твърдо дъно.Вече почти 2г. се вози с нея и няма проблем.
Лодка от 200лв. и слагам твърдо дъно и тея от 600лв. ряпа да ядът.
НО! Задържително материята да е с мрежа от капрон! Обикновения найлон и ПВЦ не става.
-
- ще става разбирач
От много време не бях се смял така .Браво Кодек..
Това е изказване -- 'Лодка от 200лв. и слагам твърдо дъно и тея от 600лв. ряпа да ядът'
Това е изказване -- 'Лодка от 200лв. и слагам твърдо дъно и тея от 600лв. ряпа да ядът'

-
- новобранец
Благодаря ви колеги за мненията.Вярно е,че всеки иска да има най-хубавото,но както каза и колегата Piranha всеки според възможностите.Въпреки това ще се съобразя с вашите мнения, нали затова пуснах тая тема и ще реша кой вариянт е най добрият.Благодаря ви и наслука!
- Поморийския
- ще става разбирач
Щом си решил да взимаш лодка си глътнал мехурчето .Така се почва найлон ,мушама,гума и тн.Като влезеш в гьола с найлонката и като се огледаши се прииска малко по-голяма после ако може да е с двигателче и така докато си удовлетвориш желанията се получава една голяма набутваница.Добре е че колеги дето са минали тоя път дават съвети но дано да има кой да ги чуеmilen-kmeta написа:Благодаря ви колеги за мненията.Вярно е,че всеки иска да има най-хубавото,но както каза и колегата Piranha всеки според възможностите.Въпреки това ще се съобразя с вашите мнения, нали затова пуснах тая тема и ще реша кой вариянт е най добрият.Благодаря ви и наслука!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тука само за разбирачи билоАтанас_Д написа:Явно Бобо ги разбира повече.Ще ти обясни ..

Мойта лодка е 2,70м с 42 см балон,с твърд транец,нещо подобно.
http://www.balkanboats.com/productdetai ... d=68&id=91

Удобна за сгъване и разгъване след всеки излет ,даже и от сам човек,лесно се обслужва.
Такова ми трябваше и ми върши работа според потребностите, идеална за транспорт и съхранение.Няма кил,ама с моторче 2,5 кс, си е идеална за тролинг и разходки.
Сега е с 3,5 к.с,малко се засили за по дълги преходи.

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1696
Аз там съм пораснал...
- Поморийския
- ще става разбирач
bobo_33333 написа:Тука само за разбирачи билоАтанас_Д написа:Явно Бобо ги разбира повече.Ще ти обясни ..
За две години стана лом.Вземи си я и пак ще си пишем някои ден .Човек се учи докато е жив.![]()
Мойта лодка е 2,70м с 42 см балон,с твърд транец,нещо подобно.
http://www.balkanboats.com/productdetai ... d=68&id=91
Удобна за сгъване и разгъване след всеки излет ,даже и от сам човек,лесно се обслужва.
Такова ми трябваше и ми върши работа според потребностите, идеална за транспорт и съхранение.Няма кил,ама с моторче 2,5 кс, си е идеална за тролинг и разходки.
Сега е с 3,5 к.с,малко се засили за по дълги преходи.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1696
Тая няма нищо общо с мушамата която си е харесал колегата
- kodek
- ще става разбирач
Ми к`во да ти кажа Атанасе! "попробвай после кричит" руска поговорка. Пробвай - после давай мнение.Тея от 600лв ти взимат парите за една решетка, дето прави дъното твърдо!Взимаш една за 200лв. и си правиш твърдо дъно!Важното е материята на лодката да е здрава и да го позволява!НЕ може с лодка от найлон за 30лв. да сложиш "талашит" и да се возиш!То по принцип можеже, ако си с водолазен костюм. 
предишното ми мнение беше за капрона, и неговото приложение за различни цели, даже и за лодки.
Тук е дадено инфо за капрона!
http://www.mreja.eu/buy_now.htm?idartic ... ibutes=181
цъкни на продукти и виж за к`во стаа въпрос.
когато в материята е вграден капрон - лодката е супер!
Във въпросната лодка МАРИНЕР4 материала е преплетен капрон(не карбон), затова е сертифицирана от най-строгата Английска агенция!
Може да и се добави твърдо дъно и т.н..
П.С. Не бих заменил една лодка с капрон и PVC за каквато и да е гумена с текстилна материя тип "Уфимка" ако ще да е с 5 слойна тъкан тексил и гума!
НО това си е мое мнение! Нека колегата вземе решение.

предишното ми мнение беше за капрона, и неговото приложение за различни цели, даже и за лодки.
Тук е дадено инфо за капрона!
http://www.mreja.eu/buy_now.htm?idartic ... ibutes=181
цъкни на продукти и виж за к`во стаа въпрос.
когато в материята е вграден капрон - лодката е супер!
Във въпросната лодка МАРИНЕР4 материала е преплетен капрон(не карбон), затова е сертифицирана от най-строгата Английска агенция!
Може да и се добави твърдо дъно и т.н..
П.С. Не бих заменил една лодка с капрон и PVC за каквато и да е гумена с текстилна материя тип "Уфимка" ако ще да е с 5 слойна тъкан тексил и гума!
НО това си е мое мнение! Нека колегата вземе решение.
-
- новобранец
МИлене недей слуша тук глупостите на някой дето е докарват от проказки, вземай си лодката и си върши работата, има лодки и от 10 000лв всеки според чергата си, аз имам такава с твърдо дъно супер е за язовир и за море, ти питаш те те нападат това сме ние БГ
Здравей Миленски , аз съм се прицелил на същия модел лодка . За сериозни неща имам пластмасова голяма лодка - тя си стои на колесара, но ми трябва и нещо по-подвижно (на гребло да го карам) като в същото време ми се ще и да е комфортно горе долу , пък и да не хвърлям 800-1000 лв за надуваема лодка 2-ра употреба. Не , че не са хубави , но ти си го написал - "да се сгъва". От тия големите специалисти дето казват лодката да е задължително с транец , колко от тях сгъват и разгъват всеки път като идат за риба , то е според условията на всеки един. " Хубава" надуваема лодка на колесар заема точно толкова място - колкото и пластмасова лодка на колесар. Та за надуваемите - аз съм пораснал по язовирите, баща ми купи уфимката когато бях на 5 години,сега съм на 30. Лодката работи ама взе да се разпада вече - та мисълта ми е ...... тая уфимка дърта в сравнение с маринера е като от ''уригами'',не ми се вярва след 2 години да се разпадне маринера - както беше писал някой там. Лодката си е супер, единствено ме притесняват тия надуваеми седалки - дали ще са удобни и ако не са дали ще стане да лепнем (има разни държачи за седалки се продават) - да ги направим с твърди седалки.Чакам 1 колега другата седмица уж ща си купи Sea howk 2, матряла е кат на маринера , ще ида да го пипна , че и на вода ще го пробвам и ще кажа - дали носи едно самоделно твърдо дъно ( както казва kodek ). Цената е наполовина ако що годе става - няма смисъл да хвърляме пари
Лодката е много добра вече година я ползвам тук в Финландия и нямам никакви проблеми с нея,на река или езеро без значение движи се бързо ползвам я със мотор minn kota endura 40,лесна за пренасяне не заема много място,материята е доста добра но определено твърдият под е голям плюс,казват че е за 4-ма души може би по правилно ще е за 3-ма възрастни,мога да побликувам и снимки ако искаш,аз лично препоръчвам:)