Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Аз перата не ги подравнявам,ама другите ахаааа, но ти препоръчвам да си смениш ножицата,аз смених 4 модела докато попадна на истинска с която косъма на две цепя.КИРО написа:При мен с ножицата не се получава тази работа.![]()
Така че Киро смяна му е майката и проби
Пешо не ги слушай ко ти казват,хапело само перото да бе да
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Пешо,аз даже бях твърдо за 5-те мм.Pe6o_Tikvata написа:То колега няма лошо да е по дълго ама някъде в по предните страници колеги бяха писали , че като се остави по дълъг материла сафрида и грацата хапели само него и незахапвали куката.Ако не се лъжа пак някъде из коментарите се споменаваше , че нятрбвало да стърчи повече от 3-4 милиметра и аз затова така ги правя но ще пробвам, и с по дълъг материал.Благодаря ви за съветите и Наслука на всички
Оказа се обаче,че има моменти и на успех и на по-дългите пера и ламета.
Да бе,то пари за ракия няма............dobria1 написа:...... но ти препоръчвам да си смениш ножицата,аз смених 4 модела докато попадна на истинска с която косъма на две цепя.
Така че Киро смяна му е майката и проби

Тука в аптеката ми се набучиха на очи едни мънинки резачки - малииийййй,
ама 15 кинта.Нека почакат там още малко.
Имам под ръка и банциг,и циркуляр,чи и абрихт.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Благодаря ви за съветите ще се вслушам в тях

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
без да искам да обидя никой и с голямо уважение към майсторите,аз оставам твърд противник на по-дългите материали пред куката.на повечето снимки стърчат почти колкото дължината на куката.аз правя моите максимум 5мм да стърчат.в противен случай според мен дребните куки се обезсмислят.все още не съм станал майстор,още много хляб имам да хапна докато стана но много експерименти правя,старая се много и още повече ходя зи риби
незнам дали ще ме вземете на сериозно но моят любим номер сафридска кука е 12
50% от моето въоръжение за през сезона са чепарета именно с този номер.правят се в пъти по-трудно от стандартните 9-ки примерно и също така не стават толкова перфектни колкото с по-едрите куки.с него имам най-добри резултати вече 2 години(оттогава съм го забелязал)в сравнение с всички други номера без значение!!!в 80% от случайте при мен трябва да има пера.задължително!пера+каквото и да е още но без бърнето и юрдека риболова специално при мен не е пълноценен.рядко ловя само с изкуствени материали просто защото никога перата не са ме подвеждали.не вярвам и в бъдеще да го направят.за мен те са бесъ ъф дъ бест 
п.п. Митак,като каза,че косъма на две цепиш незнам дали го казваш наистина но аз имам нож ,който действително разполовява косъм от каквато и да е коса но това е спам и е за едни други маняшки ножарски форуми

п.п. Митак,като каза,че косъма на две цепиш незнам дали го казваш наистина но аз имам нож ,който действително разполовява косъм от каквато и да е коса но това е спам и е за едни други маняшки ножарски форуми

Качествени чепарета Borkata

- marinco
- вече хвърля и на тежко
Колеги здравейте, къде или при кого в Бургас може да си поръчам чепарета. Не мога за съжаление сам да си ги връзвам-грешка в ръцете. Миналата година си поръчах на Стефан зад Краставицата/до Паркинги и гаражи/ и останах много доволен, но за съжаление затвори магазина и му изгубих координатите. Ако някой ги има ще съм много благодарен, ако не препоръчайте.
Имам доста опит с чепаретата и категоричен отговор за дължина на перото, неговото съдържание, номера на куката диаметър на повода и основата не могат да се дадат. Както колегата по горе написа 12 номер кука при риболов с лодка на среден сафрид и при наличието на риба бая ще се измъчи при откачанаето на рибите, а на нощен риболов 12 номер си е желателен, както и при различни метеорологични условия и различни места уловистите такъми са различни. Основните неща според мен са използването на качествен флуорокарбон, що годе добри куки, колкото по тънко толкова по добре и най важното е слуката, дано има слука на всички тази година.
- glarusa
- кандидат преподавател
Колега, аз лично си ги връзвам сам, но в един магазин в изгрев ми показаха как стават и съм много доволен от резултатите, а и преди съм вземал от тях чепаретата! Магазина се намира в ж.к. Изгрев точно до спирката на 211 на Велека, при връщане на автобуса от Меден рудник!marinco написа:Колеги здравейте, къде или при кого в Бургас може да си поръчам чепарета. ще съм много благодарен, ако не препоръчайте.
Ще останеш доволен, приготвят чепарета и по поръчка с каквото си искаш!
Ако не съм обяснил правилно ще ти пратя снимка на лични!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
- atanasov1589
- ще става разбирач
Първите ми за тази година.9-ки и 7-ци с перо от токачка и малко ламе
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- научил се да хвърля
Колега оставяй ги малко по дълги перата и ламетата
- P-etkan
- ще става разбирач
Привет на хората с чепарета
Доста изписано има тук за чепаретата
. Разгледах
, прочетох
и само си размих представите
, за това което търсех
Моля, за съдействие.
Предстой ми(искам да пробвам) - живот и здраве - риболов на карагьоз по Дунава - към и след 01. 06.2012г.. Дайте насоки за цветове и куки
Няма да ги правя, а ще се купуват, така че може и направо линкове към e-shop.
Поздрави

Доста изписано има тук за чепаретата

Моля, за съдействие.

Предстой ми(искам да пробвам) - живот и здраве - риболов на карагьоз по Дунава - към и след 01. 06.2012г.. Дайте насоки за цветове и куки

Поздрави

- begleca_sv
- кандидат преподавател
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не е добре да се занемарява тази тема.пускам и тук моите творения.

Качествени чепарета Borkata

- begleca_sv
- кандидат преподавател
begleca_sv написа:Спам! Модерирано!
Модерирано! Отново спам! Следващия път ще ти сложа бан!barutchiata ©
Обичам природата, но не само на картинка !!!