Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Какво вместо Стопер???
Модератор: Paublo_Eskobar
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Какво вместо Стопер???
Колеги нов съм в този риболов и моля ви кажете ми какво да използвам вместо стопер защото имам чувството че на мача ми най-горния водач е половин милиметър и не знам какво да използвам. Търсих подобна тема и за жалост не намерих (по-скоро съм пропуснал). Извинявам се ако темата се повтаря...
Благодаря предварително...
Благодаря предварително...

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Какво вместо Стопер???
Влакно се използва вместо стопер,правиш си два възела един след друг между възлите и ваглера слагаш едно мънисто с подходящ размер/в готовите възли има такива/ и си ловиш смело.Има такава тема,но и на мен не ми се търси 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- barutchiata ©
- Администратор
-
- разбира нещата
може и с по здрав конец...
- bobo_33333
- кандидат преподавател
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Барутчията е точен-ползвам го от доста години, а и продават готови, направени от конец.
За сигурност колега,за сигурност,и се оставят по около 1-1,5см. мустачки от двата края на възела да не закача по водачитеbobo_33333 написа:Защо да са два възела

- bobo_33333
- кандидат преподавател
По нагоре,butnik е написал с влакно,за предпочитане е пред конеца ,особенно за по тесни водачи,конеца закача повече от влакнотоpetar_jekon написа:Барутчията е точен-ползвам го от доста години, а и продават готови, направени от конец.

Тва за мустачките го знам,мерси колега,ама съм сигурен във единия възел.

Аз там съм пораснал...
Значи не си ловил с достатъчно тежки ваглери.....bobo_33333 написа:Tва за мустачките го знам,мерси колега,ама съм сигурен във единия възел.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- antivik
- кандидат преподавател
Точно! Ако е по-тежичък и възела е един, ваглера така хубавичко си го избутва по кордата, че ще има да се чудиш що не мож си фана дълбочинатаpampasa написа:Значи не си ловил с достатъчно тежки ваглери.....bobo_33333 написа:Tва за мустачките го знам,мерси колега,ама съм сигурен във единия възел.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
същият проблем го имах и аз.много консултации и почти нищо.затова махаш върховият водач и слагаш с малко по голям диаметър.става супер риболов с ваглер и подвижно перо.не слушай какво ти приказват за нарушаване на строя и други глупости.ползвам го вече две години и никакъв проблем.ползвай готовите стопери и не си усложнявай излишно живота с възли и др.подобни.успех.
-
- новобранец
Колегите са прави има ги по магазините от конец,аз също ловя така и няма проблеми с местенето на възела.успех
"Срамота"колега butnik в тази тема си основен"играч",а те мързи да търсиш!?butnik написа:.....Има такава тема,но и на мен не ми се търси

ЕТО Я ТЕМАТА !

Стопер възли:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Благодаря ви на всички. Питах в магазина в които търгувам обикновено подобни дребилийки и ми казаха че нямат такива възли. И мисля да пробвам с възела които ми показа колегата barutchiqta. Ако възела е стегнат и не се плъзга по влакното предполагам че ще стане...
А ако може някои колега да качи снимка на тези дето се продават по магазините както са в комплект ще съм много благодарен...

А ако може някои колега да качи снимка на тези дето се продават по магазините както са в комплект ще съм много благодарен...

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Има доста теми за този прословут стоп възел и мисля че тази тема не ни е нужна!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=13162
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=32225
Ето как изглеждат купешките.Влакното се прекарва(мушка) в тръбичката и се изтегля възела по него,после се затяга.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=13162
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=32225
Ето как изглеждат купешките.Влакното се прекарва(мушка) в тръбичката и се изтегля възела по него,после се затяга.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн