Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Риболова около Русе
Редки морунажи на фидер. На мартен
Благодаря, Иво.
Миналата неделя ходих да видя едни приятели на Мартен, бяха хвърлили въдици, но не хванаха нищо. Не видях някой да извади нещо около тях.

- stan4o__vd
- научил се да хвърля
На Лома пълна скръб
на Басарбово до манастира и на Щръклево - плътно капо

Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
А на Корабната ,боклуците си търмъчат на воля и на никой не му дреме и на никой не му пука.
Иначе проверяващите правят забележка на редовните ,че видиш ли на чепарето имало 3 куки ,при позволени 2.
Инфото е от много близък приятел.Общо взето ,рибите са си групирани не са активни и са поголовно избивани от корморани във водата и помияри от брега.
Иначе проверяващите правят забележка на редовните ,че видиш ли на чепарето имало 3 куки ,при позволени 2.
Инфото е от много близък приятел.Общо взето ,рибите са си групирани не са активни и са поголовно избивани от корморани във водата и помияри от брега.
Най новият хит сред "редовните" риболовци в Русе е риболов на чепаре на тапа, като системата е. Една кука, една тройка и така по цялото чепаре. Като при вадене на тапата има иновация в техниката, резки движения от китката в стил джик за бяла риба
Е ..., няма оправия братко. Големи пинизи ейй, всичките до един са ми ясни. Бракониерчета недоносени.Само боя по кратунатат ще ги оправи

Е ..., няма оправия братко. Големи пинизи ейй, всичките до един са ми ясни. Бракониерчета недоносени.Само боя по кратунатат ще ги оправи

Above us only sky
-
- вече хвърля и на тежко
Споко вчера на корабната имаше и актове за (чепаретата)Dani I написа:А на Корабната ,боклуците си търмъчат на воля и на никой не му дреме и на никой не му пука.
Аз ще се опитам да ги заснема в клип днеска - утре (дано успея да отида), и ще им го кача във форума на ИАРА.
Днес пак имаше тарикати. Ходих на разходка до корабната и имаше към 10 души. Един си косеше така лекичко и вадеше по някоя друга риба. Имаше колеги, които гледаха с неудобрение и мърмореха по между си. Не след дълго няколко ''редовни'' риболовци, който си ловяха кротко на тапа промениха тактиката и започнаха да косят. След още 15 мин. косачите бяха 7-8 , само 2-3-ма ловяха както му е реда. Не липсваха и кибици. Обадих се на ИАРА и дежурния ми каза , че щял да докладва на шефа им.Не знам какво е докладвал, но никой не се появи. Иначе в петък са минавали там и са им напраскали актовете. Явно трябва всеки ден да се прави проверка докато не им свият сърмите на всички. Не се сещам да са били по нагли от тази година.Посред бял ден да дерат така нагло насред града.
Някой да е чувал нещо за Текето? И по точно, че са почнали да го източват? Незнам дали е истина, но разбрах, че щели да го точат на половина за да ''създадат по добри условия на гребците''
Също така щяло да има ново стопанисване на езерото. Вече няма да са КОРС.
Защо ли ми се струва, че това източване го правят с цел да изтеглят рибата от папурите и да си я оберат по лесно с мрежите преди да сдадат езерото.
Някой да е чувал нещо за Текето? И по точно, че са почнали да го източват? Незнам дали е истина, но разбрах, че щели да го точат на половина за да ''създадат по добри условия на гребците''

Защо ли ми се струва, че това източване го правят с цел да изтеглят рибата от папурите и да си я оберат по лесно с мрежите преди да сдадат езерото.
Above us only sky
- nazoman2000
- новобранец
Колеги, здравейте. Не съм много запознат с местата подходящи за риболов по това време на годината в района. Ходил съм единствено на Цар Калоян и на Бъзън (миналата година). На 16-ти, 17-ти и 18-ти ще съм в района и мисля да се пробвам на Лома - с. Басарбово и отново на Цар Калоян. Ще бъда благодарен ако някой има актуална информация. Пък ако има мераклии за съвместен излет на драго сърце ще науча нещо ново. Благодаря ви предварително
Най-важното е да си мераклия и да правиш нещата с кеф
Актовете на корабната не са за търмъчене, а за риболов на чепаре с повече от 2 куки...
А във магазина ги има и с по 10 се продават.Тези от ИАРА са мишоци ,страх ги е да правят актовете на когото трябва а се занимават с редовните рибари.Пълна пародия.Да не казвам че на едно място цяло лято си скубеха тулубите косачите и никой нищо не им казва.
...and justice for all
Да, зная, но това не помага, защото тарикатите мислят така:kutinchev написа:Актовете на корабната не са за търмъчене, а за риболов на чепаре с повече от 2 куки...
Вчера предупредих един, който беше с тапа за чепаре и с две куки.Едната нормална, друграта тройка около 2-ри номер и търмъчеше. Казах му, че няма првао да лови по този начин и , че вчера са правили актова за това. Той ми вика, че е с две куки и никой нищо не може да му направи. Казах му, че въпреки двете куки, нямаш право по закон да търмъчиш вадейки такъма от водата и той ме гледя тъпо.

Много са захитрели мамицата им мръсна. Като чуят, че идва кола от горе,спирад да косят и тапите им седят във водата. Няма оправия. ИАРА са пълна скръб. Това в града да се случва и да не могат да го отстранят.

Above us only sky
- трапера
- сериозен играч
Калъча/сабицата,вече е доста рядко срещана риба.Навремето се ходеше целенасочено само за калъч.И аз съм ходил. Знаете ли на какъв такъм се лови? Някой го е измислил (светнал се е),по друг метод не става.Хващал съм епизодични риби на хранилката с малая,но това е по скоро като да си къцаш облез и да те удари расперЧе.
Сигурно 98% от излетите ми са на Дунава,като от много години съм се отказал от втората кука.Но калъча си иска своето. Визирам ЦЕЛЕНАСОЧЕНО търсене на тази риба!!!
Що да не могат ИАРА да проверят такъма?!? Нали са контролен орган.
-"Моля извадете въдицата от водата за проверка!....Благодаря,всичко е наред,Наслука!!!"
Сигурно 98% от излетите ми са на Дунава,като от много години съм се отказал от втората кука.Но калъча си иска своето. Визирам ЦЕЛЕНАСОЧЕНО търсене на тази риба!!!
Що да не могат ИАРА да проверят такъма?!? Нали са контролен орган.
-"Моля извадете въдицата от водата за проверка!....Благодаря,всичко е наред,Наслука!!!"
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Всичко по-горе е напълно вярно,актове има ,но са за броят на куките ,а не за откровеното търмъчене.
Все пак е нещо.На идиота само като му бръкнат в джоба хваща правия път,но не винаги.
Ако почнат и да им конфискуват бракониерският такъм ,нещата много бързо ще се променят.
Едва ли всеки един от тия боклуци ще може постоянно да си купува нови такъми.
Дано нещо се промени скоро,че иначе ще гледаме само милионите празни бутилки плуващи по водата ,примесени с масла и разбира се серкмеджийте от всеки шлеп и понтон,корморани ,и пеликани.И само ще си спомняме какви риби сме ловили минали години по това време.
Все пак е нещо.На идиота само като му бръкнат в джоба хваща правия път,но не винаги.
Ако почнат и да им конфискуват бракониерският такъм ,нещата много бързо ще се променят.
Едва ли всеки един от тия боклуци ще може постоянно да си купува нови такъми.
Дано нещо се промени скоро,че иначе ще гледаме само милионите празни бутилки плуващи по водата ,примесени с масла и разбира се серкмеджийте от всеки шлеп и понтон,корморани ,и пеликани.И само ще си спомняме какви риби сме ловили минали години по това време.