Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

До колегите от Шумен !!!???
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
До колегите от Шумен !!!???
Днес се поразходих из рибарските магазини да видя какво ново има под слънцето.Спрях се в ,, на слука,, и се заприказвахме,по едно време идва един клиент и казва че ще ходи за щука на езерото. другия събесендинк направо ни хвърли в,,тъч,,-,,За каква риба отиваш ,не сте ли чували че я избиха с ток,,.,,Марин пак са го назначили за пазач и я съсипал,,.Бит,къпан ,давен,и уволнен от Водно стопанство и пак на работа,явно на някого човек.Стана ми мн.кофти (ходя от време на време на там),и се замислям изобщо имали някъкъв ефект от всички опити за зарибяване и тем подобни ,като няма кой да извършва контрол (все едно да се опитваме да напълним каца с вода,а от долу да има пробоина,то по този начин се опитват и бюджета да напълнят ама не става).Надявам се да не е така , но във всеки слух има и доза истина.
пп.за тези които не знаят за какво става дума:,, Шуменското езеро,, е със стена 1 км и е преблизително 1 на 1. първи под аренда го взема Колчитски,който направи една голяма глупост,да прегради единия ръкав със допълнителна стена,за да го ползва като развъдник(сигорно беше човек на някого по това време).после беше свободен извесно време и го дадоха на друг арендатор,по това време се развъди доста видове риба-шаран ,толстулоб ,щука ,сулка,сом,платика,чевеноперка ,костур,каракуда.Излезе някъкъв закон в който се казва ,че водоеми с такива размери немогат да се дават на арендатори.Всички си помислихми ,че най -после ще имаме свободен язовир,....но уви.Собственик се оказва Водно стопанство и по незнайни причини почнаха да събират такса(5 лв на ден), за ползване на съоражението.много се негодуваше от тази такса ,че язовира хем е свободен, хем се плаща и някаква такса без да е извършване и минимално зарибяване.Повечето се успокоявахме ,че поне езерото е на 2 км от града и за гориво не отиват пари.Да ама НЕ-Троянския кон се оказва именно този МАРИН,назначен за охрана и да събира въпросната такса.Лицето е решило ,че езорото е ,,бащиния,, и почва промишлен риболов с герими и мрежи.Някои колеги са го усетили и е станал голям скандал,викана е и полиция.намерени са герими във фургона му , а той ги е нарязал.после заради това е уволнен,а в края на 2011 пак е назначен,като вече използва и ТОК за БЕЗЧИНСТВАТА СИ.
Не виждам управия с държавните язовири.

пп.за тези които не знаят за какво става дума:,, Шуменското езеро,, е със стена 1 км и е преблизително 1 на 1. първи под аренда го взема Колчитски,който направи една голяма глупост,да прегради единия ръкав със допълнителна стена,за да го ползва като развъдник(сигорно беше човек на някого по това време).после беше свободен извесно време и го дадоха на друг арендатор,по това време се развъди доста видове риба-шаран ,толстулоб ,щука ,сулка,сом,платика,чевеноперка ,костур,каракуда.Излезе някъкъв закон в който се казва ,че водоеми с такива размери немогат да се дават на арендатори.Всички си помислихми ,че най -после ще имаме свободен язовир,....но уви.Собственик се оказва Водно стопанство и по незнайни причини почнаха да събират такса(5 лв на ден), за ползване на съоражението.много се негодуваше от тази такса ,че язовира хем е свободен, хем се плаща и някаква такса без да е извършване и минимално зарибяване.Повечето се успокоявахме ,че поне езерото е на 2 км от града и за гориво не отиват пари.Да ама НЕ-Троянския кон се оказва именно този МАРИН,назначен за охрана и да събира въпросната такса.Лицето е решило ,че езорото е ,,бащиния,, и почва промишлен риболов с герими и мрежи.Някои колеги са го усетили и е станал голям скандал,викана е и полиция.намерени са герими във фургона му , а той ги е нарязал.после заради това е уволнен,а в края на 2011 пак е назначен,като вече използва и ТОК за БЕЗЧИНСТВАТА СИ.
Не виждам управия с държавните язовири.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Re: До колегите от Шумен !!!???
Не само за държавните язовири няма оправия, то с чялата ни държава е така 

Аве днес ходих там за риба! Дойде един и ми иска 5 лева. Дадох му таксата, а той ми даде касова бележка за 5 лева от напоителни системи. Да не е бил този Марин а ? Ама като се замисля то езерото все още е замръзнало какъв ток по такъв дебел лед? Този клиент на магазина мисля, че преувеличава.
П.П. Аз риболовствах на малкото езерце и за 2 часа хванах 1,5 кила уклей и около 0,5 кг червеноперка. Толкова едър уклей (20см) не бях виждал от доста време. Това беше голям кеф !
П.П. Аз риболовствах на малкото езерце и за 2 часа хванах 1,5 кила уклей и около 0,5 кг червеноперка. Толкова едър уклей (20см) не бях виждал от доста време. Това беше голям кеф !
-
- разбира нещата
това е станало преди да паднат студовете.Pawel_M написа:Аве днес ходих там за риба! Дойде един и ми иска 5 лева. Дадох му таксата, а той ми даде касова бележка за 5 лева от напоителни системи. Да не е бил този Марин а ? Ама като се замисля то езерото все още е замръзнало какъв ток по такъв дебел лед? Този клиент на магазина мисля, че преувеличава.
сигорно това е същия МАРИН,няма инфо да са го махнали.А за 5-те лв- върви неподчинение от някои колеги да плащат сумата ,щото се оказва че е НЕЗАКОННА.
Сучая се отнася за големия,но нищо чудно да се посегмщне и на малкото.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Ахххх този боклук Марин
няма излизане на глава с него преди година му вадя 3 герима по 200 м. ония стои у фургона и гледа.Извиках и ИАРА направиха протокол и ги изгорих ме
Голяма гад ееее 

- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Трябвало е самия Маринчо , да пламне със се фургона.
- Fishing_Fan
- разбира нещата
Днес бях там,сутринта рано го навестих,а вече беше лудница,и успях да намеря място,навалицата е на стената на малкото ,там яко уклей се скубе ,но ние бяхме откъм дивдядовската страна ,та идва въпросния Маринчо,на балъците е взел такса,а повечето не му платиха като му казали : Няма да плащам,дай заповед за това че събираш такса и ала бала и оня си замина и така не се появи,стояхме до 14:30 , при нас кълвеше дребни перки,като за стръв за щуките .Постояно имаше навалица ама нямаха късмет с местата.
Рибата мирише на тиня, че чак не се яде !
-
- разбира нещата
протокола пак на неизвестен ли го написаха?точно от миналата година пък забраниха лодките,щото шарана се бил изтеглил на вътре,а развързаха ръцете на пазача(сигорно е протеже на дироктора на НАПОИТЕЛНИТЕ).геримите да не са се ,,появили самички,, в язовира?няма как да има управия докато началници и директори са в тоя кюп.ако ще и през месец да се зарибява,като има промишлен риболов в държавните язовири рибата ще намалява.Навсякаде се знаят кои са мрежарите,но имат закрила и се вардят помежду си,а ако се появи някой нов ,той отнася хурката.MOSKOW83 написа:Ахххх този боклук Маринняма излизане на глава с него преди година му вадя 3 герима по 200 м. ония стои у фургона и гледа.Извиках и ИАРА направиха протокол и ги изгорих ме
Голяма гад ееее
Редовно ходя там за щука,но такова явно бракониерство,каквото настана ,след като го остави арендатора,е върхът на сладоледа!На една п.шка място е от града,а никога не съм видял проверка от ИАРА,пазача си го тармъчи както си иска,че и пари на джоб си изкарва от таксите.Отделно ври от "парашутисти",чак ме е яд как за 2-3 години и този язовир ще се обезриби като другите държавни и ще остане само "плевела".

Не мога да ловя риба,но много се забавлявам,докато опитвам!