Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов в размножителния период
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Риболов в размножителния период
Здравейте колеги.
Имам един въпрос към вас. Става въпрос за риболова на щука. Вреди ли на щуката риболова през размножителния период? Имам в предвид примерно хващам щука и я пускам обратно(то е ясно, че ако я метна в тигана ще и навредя на размножаването
). По принцип през размножителния период риболова е забранен, ама тук в Белгия има водоеми където е разрешено да се лови по време на забраната.И все пак влияе ли това негативно по някакъв начин за размножаването на рибоците?
Поздрави
Имам един въпрос към вас. Става въпрос за риболова на щука. Вреди ли на щуката риболова през размножителния период? Имам в предвид примерно хващам щука и я пускам обратно(то е ясно, че ако я метна в тигана ще и навредя на размножаването

Поздрави
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Риболов в размножителния период
ако ги връщаш и има къде да ловиш законно не мисля.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

вчера бях на едно место за уклей и видях на две места до брега да обикалят щуки - по една голяма и две по-малки ( мъжки ), значи е започнала да се хвърля хайвера.не е лошо да я оставим поне до края на месеца или средата на другия на спокойствие, пък и не вярвам да се храни точно сега.
-
- разбира нещата
Да колега и аз съм чувал че по това време май не се храни много.tokaitopd написа:вчера бях на едно место за уклей и видях на две места до брега да обикалят щуки - по една голяма и две по-малки ( мъжки ), значи е започнала да се хвърля хайвера.не е лошо да я оставим поне до края на месеца или средата на другия на спокойствие, пък и не вярвам да се храни точно сега.
Ама тука в Белгия риболова на щука е забранен от 1 Януари до 31 Май, защо така незнам

защото щуката обикновено хвърля хайвера февруари/март, но зависи от зимата, ако е продължителна и студена може да се проточи и до м.май.хората мислят и затова е тази забрана.тук си има някакви олигофренски разбирания и всяка година забраната е почти по едно и също време, без никой да го интересува и да се съобразява с нещо.
-
- разбира нещата
Аха,ясно ми е вече защо слагат забрана за 5 месеца,мерси колега, научих нещо новоtokaitopd написа:защото щуката обикновено хвърля хайвера февруари/март, но зависи от зимата, ако е продължителна и студена може да се проточи и до м.май.хората мислят и затова е тази забрана.тук си има някакви олигофренски разбирания и всяка година забраната е почти по едно и също време, без никой да го интересува и да се съобразява с нещо.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То от четвъртък натам вече и тук ще е забранена и щуката , и бялата риба .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
щукарски риболов практикувам от около двайсетина години.тогава старите рибари са ми казвали , че щуката когато хвърля хайвера си сменя и зъбите.никога през пролетта не ходя за щука и не знам дали е така или са рибарски лакърдии.ако някой знае нещо по въпроса да го сподели.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

поразрових се малко и намерих това - " Междувременно сега протича и процесът, при който щуките сменят зъбите си. Малцина знаят, че всяка година през февруари-март екземплярите се презареждат с чисто нови остриета, с които да атакуват плячката си. Ето защо не е изключено сега да се улови и хищник без зъби в устната си кухина. Това е добре дошло за въдичарите, тъй като намалява до минимум шансовете на рибата да прегризе влакното и да избяга. " - много не ми се вярва но не знам.
в-к Труд
02.03.2012
в-к Труд
02.03.2012
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Е ся я забраняват а ? Питам аз до кога и ще може ли да се лови по време на забраната за другите риби ? Тя, зъбатката, тогава би трябвало да си е свършила работата 

Времето лети като магнит.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Тази забрана може и да е от полза,като се има в предвид колко "майки" с хайвер се прибират от лодкарите ,че и не само от тях(мрежарите не ги броя те са за разстрел)майсторчето страхил написа:http://iara.government.bg/wp-content/up ... proekt.pdf
Визирам Жребчево конкретно,защото от там имам най-много наблюдения.Всяка пролет от 15-20 Март до забраната покрай "боклуците" и "потопения мост"(там е основното мръстилище на "белите") ,ври от лодки.Броил съм ги по 40-50 корита на 100 декара място.И се прибират едни бели риби по 3 по 5 по 7кг(миналата година с очите си видях как извадиха от брега 9 килограмова "бяла",после продадена за 50лв)
Хубаво ,че тази година там няма много вода.
Според мен ако се въведе тази забрана за 2-3 години ,ще има доста положителен ефект
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Извинявам се за молбата ама може ли някои да качи напише част от тоя закон че нещо Adobe reader-а ми е бъгнат а ми е интересно какво пише

Пише,че се забранява улова на бяла риба и щука от 15 март,ма май заповедта не е факт все още.Dimitar_allianz написа:Извинявам се за молбата ама може ли някои да качи напише част от тоя закон че нещо Adobe reader-а ми е бъгнат а ми е интересно какво пише
Остави само стъпки
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Да са живи и здрави хората от ИАРА ако го вкарат тоя закон и ако проверяват за спазването му разбира се.