Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Цикада - първата ми, но не и последна
Модератор: emo vasilev
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Цикада - първата ми, но не и последна
съчмите кръгли ли са и колко грама са
П.п добра идея за единичните куки, по- малко ще ги оставяме в разни закачки, но пък не спада ли и уловимоста всравнение с тройната кука
П.п добра идея за единичните куки, по- малко ще ги оставяме в разни закачки, но пък не спада ли и уловимоста всравнение с тройната кука
- P-etkan
- ще става разбирач
niki23 написа:...съчмите кръгли ли са и колко грама са...единичните куки...не спада ли и уловимостта в сравнение с тройната кука

Браво. Ще ги тормозиш рибетата май и мира няма да им даваш
. Цикадите си ги докарал, както е оригиналния модел. Като гледам сачмата, на око и като размер - около 1.5 грама, плюс ламаринката - общо около 2.6 - 2.7 грама се е получила. Със сигурност играта й е добра. Другата седмица и аз смятам да издялкам още 2-3 цикадки, но този път със сачма, както е оригиналния модел.
Поздрави за моделчетата.
За единичните куки: няма проблем. Дори за примамки с този размери като че ли е по-добър вариант. А и закачките по дъното спадат рязко. Та решението е добро.
Поздрави.

Поздрави за моделчетата.
За единичните куки: няма проблем. Дори за примамки с този размери като че ли е по-добър вариант. А и закачките по дъното спадат рязко. Та решението е добро.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
дайте сега и акъл съчмите от къде от рибарските магазини ли, че аз съм виждал само срезани или оливетки ( обаче са продълговати)
п.п единичните куки кой номер са
п.п единичните куки кой номер са
Има и цели - с дупки. От 1 грам - нагоре има с дупки. Има и комплекти в кутийки, ома и в пликчета, има и поотделно. От риболовните магазини.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- P-etkan
- ще става разбирач
Съчмите са от рибарски магазин - има ги. А куките - не знам
взех си ги от инструментите/сандъчето с които правя мухите
съобрази ги така, че да излизат поне половината зад крайната точка на тялото на примамката. Така при кълване се осигурява добро засичане. Тънката част тук е, че трябва да извиеш ухото на куката до равнината на острието
нагряваш и извиваш
защото куката е закалена и се чупи ако не я отвърнеш
най-добре ако намериш фабрични такива куки, но аз не можах да намеря в Бг.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
не те разбрах за куката
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... bgroup=218
тази форма примерно става ли
или трябва такава
http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... &Itemid=97
или трябва такава
Не си го разбрал. Обяснява, че ухото на куката трябва да го осучеш на 90 градуса около оста. Ако погледнеш една кука с ухо, ухото е сгънато като халкичка перпендикулярно на извивката на самата кука. Трябва да се осуче ухото на куката така, че извивката на куката и извивката на ухото да лежат в една равнина. Такива куки и аз не съм виждал в БГ.
Ако вземеш една кука с ухо, без да пипаш нищо по нея и я монтираш направо върху цикадата с помощта на една монтажна халкичка, куката застава под 90 градуса с извивката си спрямо тялото на цикадата, т.е. странично. За да не се получи това, трябва ухото на куката да се осуче на 90 градуса. Така, когато прокараш монтажната халкичка през отвора на куката и отвора на тялото на цикадата, куката застава назад, а не настрани.
Поздрави.
п.п.: Усукването на куката можеш да го избегнеш, ако вместо една монтажна халкичка използваш две, вързани една след друга. Втората халкичка служи за обръщане на посоката на куката и правилното й ориентиране.
Ако вземеш една кука с ухо, без да пипаш нищо по нея и я монтираш направо върху цикадата с помощта на една монтажна халкичка, куката застава под 90 градуса с извивката си спрямо тялото на цикадата, т.е. странично. За да не се получи това, трябва ухото на куката да се осуче на 90 градуса. Така, когато прокараш монтажната халкичка през отвора на куката и отвора на тялото на цикадата, куката застава назад, а не настрани.
Поздрави.
п.п.: Усукването на куката можеш да го избегнеш, ако вместо една монтажна халкичка използваш две, вързани една след друга. Втората халкичка служи за обръщане на посоката на куката и правилното й ориентиране.
- P-etkan
- ще става разбирач
niki23 написа:не те разбрах за куката
или трябва такава

Иначе при малки размери на примамките не толерирам поставянето на 2 или повече халки - това само влошава играта

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
аз кръгли съчми не намерих, по близките магазини, та пробвах с капковидна оливетка, обаче как ги режете точно по средата, като мръдна малко и се преебава баланса и почва да завива 
п.п пробвах варианта с болче 4мм с две гайки и се получи, обаче като сложих една тройка и отиде играта. Мисля, че с болт 5мм ще е перфектно. Обаче ми се струва че варианта с оливетка, стига да я разрежа правилно ще е най - лесен
като колегата jagger1

п.п пробвах варианта с болче 4мм с две гайки и се получи, обаче като сложих една тройка и отиде играта. Мисля, че с болт 5мм ще е перфектно. Обаче ми се струва че варианта с оливетка, стига да я разрежа правилно ще е най - лесен
като колегата jagger1
Ами аз им свикнах. Много внимателно, с малка ножовка за метал, със ситни зъби. Оливетките, които имам и са монтирани на цикадите имат една линия по дължина - делителната линия от матрицата при отливането на оливетките. Тази линия ми служи за ориентир при рязането. Зарязваш съвсем леко (да захапе ножовцицата) по линията и когато започне да се образува каналчето, започваш да следиш рязането на ножовката - да се врязва в оливетката по средата. Прави се бавно, за да може да се корегира веднага, ако тръгне наляво или надясно. Просто бавно и внимателно режеш. След първите 3-4 оливетки, вече ставаш спец и се режат за около 30 сек. - 1 мин. Бавничко и без да се натиска лъкчето на ножовцицата. Това е. Свикнеш ли веднъж, после е лесно и става от раз.
Ето и следващите ми две творения. По модел на "Cicada". Утежнението "умишлено" съм го разделил - поради липса на цяла оливетка
. Получи се ОК.
Цикадатите са на боя - преди лак:

Поздрави.

Поздрави.
- P-etkan
- ще става разбирач
jagger1 написа:Ето и следващите ми две творения. По модел на "Cicada". Утежнението "умишлено" съм го разделил - поради липса на цяла оливетка. Получи се ОК.
Поздрави.

- каридата
- учете се от него
Аз ги виждам прекрасно,досега не съм правил подобна форма но ми се струва че предната тройка ще се възкача на тялото и ще прави ядове.Много е изнесена напред.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка: