Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз Жребчево
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
яз Жребчево
колеги знаете ли нещо за Жребчево,бялата риба дали тръгна вече!!!
Късметът ще отиде при този,който опитва най-много.
Re: яз Жребчево
Тръгнала е към свършване във всичките държавни водоеми на милата ни Татковина , вече спокойно може да бъде записана в червената книга
- pezz
- вече хвърля и на тежко
boogaard написа:Тръгнала е към свършване във всичките държавни водоеми на милата ни Татковина , вече спокойно може да бъде записана в червената книга

ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
-
- новобранец
Благодаря ви колеги!
миналата година бая бяла риба даде,явно още е рано!!
миналата година бая бяла риба даде,явно още е рано!!
-
- новобранец
абе аз ще се пробвам тази седмица,пък ще видим дали е късноmacev написа:не бе колега разправят ти че е късно.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Пробвай,ама до 15 ,че след това да нямаш главоболияSvetoslav72 написа:абе аз ще се пробвам тази седмица,пък ще видим дали е късноmacev написа:не бе колега разправят ти че е късно.![]()
Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
Пробвай,ама до 15 ,че след това да нямаш главоболия
Какъв е проблема?Защо да имам главоболие?
- Mr.Barry
- ще става разбирач
има забрана за бялата и щуката от 15 март до края на априлSvetoslav72 написа:Пробвай,ама до 15 ,че след това да нямаш главоболия

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Абе ,няма още ,всичко е под въпрос...Mr.Barry написа:има забрана за бялата и щуката от 15 март до края на априлSvetoslav72 написа:Пробвай,ама до 15 ,че след това да нямаш главоболия
http://www.ribibg.com/index.php?p=get_news&news_id=801
Аз там съм пораснал...
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Мисля, че ще бъде приета
И аз съм ЗА

-
- новобранец
Нека го приемат и аз съм ЗА.Но там е друг въпроса относно за бялата риба и щуката.
-
- новобранец
след всичко казано значи,че след забраната спокойно ще си хващаме бели рибки и щучкиSwilen Stojnev написа:Нека го приемат и аз съм ЗА.Но там е друг въпроса относно за бялата риба и щуката.

-
- научил се да хвърля
Някой може ли да ни просветли по въпроса :
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Министър на земеделието и храните
ПРОЕКТ
З А П О В Е Д
№............................
София,.................................. г.
На основание чл. 32, ал. 1, ал. 2 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА), чл. 8, ал. 2 и чл. 4, ал.1 от Устройствения правилник на Министерство на земеделието и храните, във връзка с установяване на сроковете на забрана за улов на риба и други водни организми през размножителния период на видовете във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водни обекти и след съгласуване с министъра на околната среда и водите с писмо № 12-00-310/06.03.2012 г.
Н А Р Е Ж Д А М :
1. Забранява се улова на щука /Esox lucius/ и бяла риба /Sander lucioperca, Stizostedion lucioperca/ през периода на тяхното размножаване в рибностопански обекти по чл.3, ал. 1, т. 1 и т. 2 считано от 15 март до 30 април.
2. При случаен улов на екземпляри от видовете по т.1 от настоящата заповед, същите следва да се връщат незабавно в съответния воден обект, от който са уловени, независимо от тяхното състояние.
Заповедта подлежи на обжалване по реда на Административно процесуалния кодекс.
Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.
Заповедта да се връчи на съответните длъжностни лица за сведение и изпълнение.
МИНИСТЪР
НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ :
/Д-Р МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ/
Как така проект и хем заповед ?
Ами ако не се приеме?
Ако се приеме и малко хора знаят за проекта на заповедта и има проверки , въпросните хора ги изкарат бракониери?
Те това ми прилича на "хранилка" за актове на ИАРА.Аз мислех да отида на 17 или 18 март с лодка да се пробвам на джиг за бяла.Много кофти ситуация по няколко причини,но все пак ако се забрани в действителност ще е по-добре за опазването на рибните ресурси.
Иначе така ми се ходеше на джиг за бяла риба.До вчера лед и сега забрана.По принцип един риболовен излед се планира и е нужно време а ако в петък кажат "да" или "не" за мен ще е късно.
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Министър на земеделието и храните
ПРОЕКТ
З А П О В Е Д
№............................
София,.................................. г.
На основание чл. 32, ал. 1, ал. 2 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА), чл. 8, ал. 2 и чл. 4, ал.1 от Устройствения правилник на Министерство на земеделието и храните, във връзка с установяване на сроковете на забрана за улов на риба и други водни организми през размножителния период на видовете във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водни обекти и след съгласуване с министъра на околната среда и водите с писмо № 12-00-310/06.03.2012 г.
Н А Р Е Ж Д А М :
1. Забранява се улова на щука /Esox lucius/ и бяла риба /Sander lucioperca, Stizostedion lucioperca/ през периода на тяхното размножаване в рибностопански обекти по чл.3, ал. 1, т. 1 и т. 2 считано от 15 март до 30 април.
2. При случаен улов на екземпляри от видовете по т.1 от настоящата заповед, същите следва да се връщат незабавно в съответния воден обект, от който са уловени, независимо от тяхното състояние.
Заповедта подлежи на обжалване по реда на Административно процесуалния кодекс.
Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.
Заповедта да се връчи на съответните длъжностни лица за сведение и изпълнение.
МИНИСТЪР
НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ :
/Д-Р МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ/
Как така проект и хем заповед ?
Ами ако не се приеме?
Ако се приеме и малко хора знаят за проекта на заповедта и има проверки , въпросните хора ги изкарат бракониери?
Те това ми прилича на "хранилка" за актове на ИАРА.Аз мислех да отида на 17 или 18 март с лодка да се пробвам на джиг за бяла.Много кофти ситуация по няколко причини,но все пак ако се забрани в действителност ще е по-добре за опазването на рибните ресурси.
Иначе така ми се ходеше на джиг за бяла риба.До вчера лед и сега забрана.По принцип един риболовен излед се планира и е нужно време а ако в петък кажат "да" или "не" за мен ще е късно.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.