Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз Жребчево
Модератор: Paublo_Eskobar
- maranzika
- сериозен играч
Re: яз Жребчево
А защо миналата година нищо не казахте,когато заповедта също беше подписана в последният момент.atanas atanasov написа:
Те това ми прилича на "хранилка" за актове на ИАРА.По принцип един риболовен излед се планира и е нужно време а ако в петък кажат "да" или "не" за мен ще е късно.
http://iara.government.bg/?p=3021
-
- научил се да хвърля
А защо миналата година нищо не казахте,когато заповедта също беше подписана в последният момент.
Миналата година се знаеше от кога щеше да бъде и не беше в последният момент.Все пак бе за цялостна забрана за риболова.Сега до вчера беше лед и утре забрана за бяла и щука.Много е различно от миналата година.А и миналата година до забраната имаше кога да се пробват новите придобивки и да се види дали кълве на тях.
Миналата година се знаеше от кога щеше да бъде и не беше в последният момент.Все пак бе за цялостна забрана за риболова.Сега до вчера беше лед и утре забрана за бяла и щука.Много е различно от миналата година.А и миналата година до забраната имаше кога да се пробват новите придобивки и да се види дали кълве на тях.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Абе,Маранзика на къф се праи и не може ли да прозре,че щуката през март и април си е хвърлила хайвера?
Да оди да чете у дебелите книги,га си хвърля хайвера щуката и кои интереси засяга евентуалната забрана,щот ако се приеме значи Маранзиковците са овце и не зацепват,че уловените от Върхара и Белополски бели риби през декември и януари са с хайвер или сперма и са все едри!
Тая забрана е за балъци,които не си знаят интереса в честния риболов!

-
- ще става разбирач
Ако се приеме тази заповед,ще е за добро. Знаех си че рано или късно, ще се забрани риболова на бяла риба през пролетта. Пък то не е и риболов,а истинска сеч.Силиконите запасани с тройки,и риби закачени на тармък.Само на Жребеца ,преди забраната се събираха по 80 лодки на" Пушаците".Всяка да извади по 2 риби на ден/а те са много повече/ ,това са 160 изоставени гнезда,а за десет дни са 1600 гнезда.Да не говорим че има индивиди,които ловят по 20-30 риби на ден. Това направо си е хранителен рай за плевелните риби,които са много повече от бялата риба,и изяждат хайвера в гнездото за минути.Свидетели сме,на чувствително намаляне на популацията на бялата риба във всички водоеми,и ако искаме да се възтанови равновесието в тях,трябва да има категорична забрана в посочения период,че дори и докрая на общата забрана за риболов.Поздравявам тези, които са се осмелили, да предложат тези промени!
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- научил се да хвърля
Има много истина в думите на троли.Само не разбрах тази заповед приета ли е или не или кога ще се съобщи малко по-потробна информация.
Иначе съм съгласен да я почна бялата на 01.05.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Е те тука ,ако няма подпис на министъра,в заповедта,може да се одиatanas atanasov написа:Има много истина в думите на троли.Само не разбрах тази заповед приета ли е или не или кога ще се съобщи малко по-потробна информация.

http://iara.government.bg/?p=5078
Иначе ,най вероятно от понеделник ще се разбере,тогава изтича срока за обжалване.
Аз там съм пораснал...
- maranzika
- сериозен играч
Рапала ли си ,Салмо ли си не те знам къв си ,ама ако искаш ела тука в Северна България да ми покажеш къде в момента щуката си е хвърлила хайвера!До средата на април по затворените водоеми си хвърля хайвера.И то пак зависи от температурата на водата,а не от това кой месец е(щото тя не познава календара...Troli Rapala написа:БЛА-БЛА-БЛА.....

Само не разбрах какво общо имам аз , с изказването на Троли.... , а и не си спомням да съм давал мнения по въпроса със забраната , въпреки че по нашия край със сигурност щуката и бялата (доколкото я има) вече си е хвърлила хайвера....maranzika написа:Рапала ли си ,Салмо ли си не те знам къв си ,ама ако искаш ела тука в Северна България да ми покажеш къде в момента щуката си е хвърлила хайвера!До средата на април по затворените водоеми си хвърля хайвера.И то пак зависи от температурата на водата,а не от това кой месец е(щото тя не познава календара...Troli Rapala написа:БЛА-БЛА-БЛА.....![]()
![]()
)Аз също съм против това през месец май да е забранена щуката,защото е безмислено а и аз в 80% от излетите си ловя именно щука.Но това е положението.Като не ни изнася заповедта си търсим други решения.

- maranzika
- сериозен играч
Ааа,ти нямаш нищо общо.Даже не знаех че има колега с такъв ник.Съжалявам.
Ама понеже Троли като го прещрака почва да обижда наред ,та за тва ме хвана яд.
Извинявам се на автора на темата че му я спамим.

Ама понеже Троли като го прещрака почва да обижда наред ,та за тва ме хвана яд.
Извинявам се на автора на темата че му я спамим.

Да, прав си -все пак тук е "Информация за водоемите"maranzika написа: Извинявам се на автора на темата че му я спамим.![]()
![]()

- barutchiata ©
- Администратор
Troli Rapala написа:Абе,Маранзика на къф се праи и не може ли да прозре,че щуката през март и април си е хвърлила хайвера?Да оди да чете у дебелите книги,га си хвърля хайвера щуката и кои интереси засяга евентуалната забрана,щот ако се приеме значи Маранзиковците са овце и не зацепват,че уловените от Върхара и Белополски бели риби през декември и януари са с хайвер или сперма и са все едри!
Тая забрана е за балъци,които не си знаят интереса в честния риболов!
![]()
Троли показвай малко уважение към колегите и си попрви речника, щото ще те пратя в бокса за неограничено време. Не знам как си говорите във ваща махла, ама тука има правила и ти ги знаеш. Сега си само с предупреждение, следващия път си с бан.
И аз съм за тази забрана, това ще рече ли, че от 1ви Май можем да ходим на Жребчево /и другаде/ за Бяла риба? Всъщност е опоменато, че "ако се хванат случайно, трябва да бъдат пускани", тоест ако ги пускаш не е голям проблем, както правят Върхара и Белополски... в Трюмчето )))))
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според Зандер-а забраната за щука и бяла ще продължи и през забраната за останалите видове риба (до 30 Май), което според мен е повече от правилно.
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Забраната за бялата и щуката автоматично се удължава до края на основната забрана,т.е до 1 Юни.Няма кой да ни пусне по време на основната забрана да ловим хищник,нали се сещате че много "колеги'' ще казват че уж ловят щука а всъщност могат да си хващат каквото си поискат.А и замисълът на забранителния период е именно да оставим водоемите безлюдни ,за да могат рибите необезпокоявано да се размножат.
Когато забраната е тотална и по това време видите човек на брега на водоема или във водата,какво ви идва първо наум-бракониер.Това си мислят и контролните органи и следователно много по лесно могат да го заловят.А ако по време на забраната за мирни риби е разрешен хищника,какво ще стане-хора и лодки навсякаде(всички уж за хищник)И във целия този панаир,как рибата ще си хвърли спокойно хайвера и как ИАРА и Горските ще могат да се ориентират бързо кой е в нарушение?
Когато забраната е тотална и по това време видите човек на брега на водоема или във водата,какво ви идва първо наум-бракониер.Това си мислят и контролните органи и следователно много по лесно могат да го заловят.А ако по време на забраната за мирни риби е разрешен хищника,какво ще стане-хора и лодки навсякаде(всички уж за хищник)И във целия този панаир,как рибата ще си хвърли спокойно хайвера и как ИАРА и Горските ще могат да се ориентират бързо кой е в нарушение?
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
vanboxer написа:Забраната за бялата и щуката автоматично се удължава до края на основната забрана,т.е до 1 Юни.Няма кой да ни пусне по време на основната забрана да ловим хищник,нали се сещате че много "колеги'' ще казват че уж ловят щука а всъщност могат да си хващат каквото си поискат.А и замисълът на забранителния период е именно да оставим водоемите безлюдни ,за да могат рибите необезпокоявано да се размножат.
Ами в забраната е до 30 април ,а не от 15 март до 30 маи деиба и забрани за нас ,а за мрежарите кога