Има ли щука на Камчия?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

mmm
новобранец
новобранец

Има ли щука на Камчия?

Мнение от mmm »

Дали някой знае има ли щука по долното течение на Камчия?Мисля да ходя в тази посока,а ще ми е сефте.

Благодария ви!
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Определено няма има само червеноперки бабушки и ако случайно удари шаран
Ако ходиш НАСЛУКА ;)
:D
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

Определено има. Но е в защитен район, в който ходят само горските и бракониерите. Виждал съм много яки екземпляри хванати от там. По реката няма смисъл понеже методично и ритмично се отравя от нещо... А щуката е много чувствителна към замърсявания. Така че, ако не си местен по-добре прескочи до Шабла. Надали и там ще хванеш нещо, но поне природата си заслужава.
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Има ли щука на Камчия?

Мнение от Motorski »

В неделя (27.09.09) бях на Камчия, като се тръгне от устието нагоре, малко след рибарското селище. Та похвърлях малко на клатушка и на воблер - на два пъти се случи почти до брега да го следват не много едри екземпляри, но стигнеха ли до брега правеха един рязък завой, разплисваха малко вода, ядосваха ме естествено и си заминаваха. Щука определено има. Бяхме заложили и на жива рибка, но без резултат. До отсрещния бряг, където се води резерват скачаха и гонеха добри добитъци. Та определено ще си ги търся щуките там, защото ги ИМА!
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Има ли щука на Камчия?

Мнение от NikiStoianov »

Щука има. До това рибарско селище един колега беше хванал (по-скоро затралил случайно) една щукичка 300гр.
Аз знам отде влиза щука в Камчия, но тя дълго не издържа в тая река. Прекалено е мътна, прекалено е бърза, няма достатъчно укрития по брега и т.н. Пък и Кока Кола (Търговище) през 2-3 години си изпуска отровите в един приток на Камчия и рибата периодично измира. За това Камчия не е като другите реки в България.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”