Какво мислите за мнението на г-н Милчев?

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Какво мислите за мнението на г-н Милчев?

Мнение от bobo_33333 »

Тези без билетите,не могат да пуснат и за това се заяждат с тях,даже и с тези които имат и си измиват очите,ако имат такива.Имитират заетост.Води се отчетност и чакат похвали за това и процент от актовете.
Както и новата забрана за риболов на бяла и щука,вадим билет,за цяла година ,па ще ловим половин.
А да се сети някой да иде по магазините,дето продават риба и да види от къде е сулката,ама там им бутат по масата,и бракониерите с мрежи и ток им бутат да ги вардят. :axe:
Аз колко риба трябва да фана ,за да има и за тях :evil:

Иначе 50 лв са малко за тези дето не си вадят билет,ако да им шибнат 2-300,че и 500лв,ша са зачудят ,дали нема да си вадят.
При нас на един 3 пъти по 50 лв му пишат и чак на четвъртия акт, отива да си вади ,щото му шибнали 200 лв :lol:
Аз там съм пораснал...
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

типично българска работа ще ебаваме дребните с не обжалваеми актове до 50 лв
за да пълним хазната
vui4o1
новобранец
новобранец

Мнение от vui4o1 »

50 лв.? Това няква шега ли е?
После нямали пари да извършват проверки!
Ами как ще имат? И как така ги разделя бракониерите на такива и онакива?
Дали ще е прибрал маломерна риба, или над допустимото количество, дали ще лови без билет или с мрежа, БРАКОНИЕРА СИ Е БРАКОНИЕР!
И пак ще кажа-панделата му е майката!
50лв!? Драги ми смехурко!
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

проблема е ,че закачат дребните , колко могат да изловят с вдица ,а ?
цял ден да ловят 50 човека не могат да хванат толкова риба колкото един с мрежа :axe: :axe: :axe:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

...рибарите далеч не се ограничават с улов на разрешените три килограма риба на ден, а при огромния брой въдичари в областта, това нанася непоправими щети на рибните запаси.
За това нещо се замислих и аз като видях какво е положението, когато хвърлих въдицата за първи път в Софийските локви :axe: . Най-голямата ми риба в Софийския регион дето съм хващал е един заблуден костур на Панчарево - 12 см дълъг (как е станал тоолкова голям нямам идея :lol: )
Изображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

bobo_33333 написа: Както и новата забрана за риболов на бяла и щука,вадим билет,за цяла година ,па ще ловим половин.
:lol:
Колега този новия проектозакон за по ранната забрана на бялата риба и щуката се дебатира поне от 2 месеца тук,да те питам като си толкова отворен къде спа ,че като се обсъждаше не възропта тогава а сега се сети ! И за какво бяха всичките тия подписки преди това ,като накрая пак взехме да си показваме типичния циганско-български нрав !!!
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Dimy написа:проблема е ,че закачат дребните , колко могат да изловят с вдица ,а ?
цял ден да ловят 50 човека не могат да хванат толкова риба колкото един с мрежа :axe: :axe: :axe:
Много батко,много.
Като ги набарат,100 касапина прават по 2-30 кила на калпак.......всеки ден.
Сметни...
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

PikeM написа:
bobo_33333 написа: Както и новата забрана за риболов на бяла и щука,вадим билет,за цяла година ,па ще ловим половин.
:lol:
Колега този новия проектозакон за по ранната забрана на бялата риба и щуката се дебатира поне от 2 месеца тук,да те питам като си толкова отворен къде спа ,че като се обсъждаше не възропта тогава а сега се сети ! И за какво бяха всичките тия подписки преди това ,като накрая пак взехме да си показваме типичния циганско-български нрав !!!
Забраната добре,даже бялата се размножава чак до края на май месец,ама пак не се търси причината,да няма риба, на друго място.Въпроса е ,да не се продава през забраната по магазините,това да оправят,щото преди години изобщо не го забраняваха язовира при нас,само за сом и шаран да не се лови и пак имаше риба.
Аз там съм пораснал...
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Бисо написа:
Dimy написа:проблема е ,че закачат дребните , колко могат да изловят с вдица ,а ?
Много батко,много.
Като ги набарат,100 касапина прават по 2-30 кила на калпак.......всеки ден.
Сметни...

И двамата сте прави да ви кажа. И с мрежите обезрибяват, ама има и такива с въдици дето разцепват рибата и не връщат нищо обратно във водата. Като сметниме, че има и много дето не плащат билети и са всеки ден на водата! :twisted:
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

Лошото в БГ е , че се хващаме с най-дребните проблеми-с дребните рибки и се правят едни показни акции и отчитане на деиност.така е най-лесно и безболезнено,отиваш на река или на някакво водоемче и актуваш 5-10 човека и си преизпълнил плана(така правят и катаджиите-актове за без колани или др.дребни нарушения и се вижда че осъществяват контрол),а защо не се виждат актове за промишлен риболов,а все са на неизвестен изваршител.ако има една тумба цигани чудя се как ли ще ги актуват?как може да накараш някой си да си завери билет при положение ,че е бъкано с мрежари,ако имаше качествен контрол, тези „бракониерчета„ щяха да са минимум.Нека да излезе някой и да ги убеди ,че като си закупят билети ,парите ще се възвърнат във водоемите и няма да се прекриват „свиоите„ или да отидат за БОНУСИ.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Прав е!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Аз пък се чудя кога ще треснат 7-8 токаджий ,щото никаде не се говори за тях във тези статий.
Във всеки град ,село или населено място има поне по един..Но на кой му пука..колко ли лови един токаджия на ден..Мнооооогооо докторе много..а колко съсипва да не говорим...Хванали били 7 човека..глупости от 1001 нощ...Некадърни сте да хванете един токаджия вече 10 години..Как ще ги хванете като носят риба на ваще хора...и пари..10 пъти сигнализирах
за баркониери със мрежи готови само да бъдат хванати..но ми отговаряха че нямат бензин..
Тази година и аз няма да си вадя билет..то и без това риба няма вече....Докато не направим
национален протест против токаджийте и цялата държава демонстративно не си извадят билети
чак тогава ще се замислите вие..като останете без заплати...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Мислим че при нарушаване на закона нема едър или дребен нарушител. Бракониера си е бракониер и требе да се санкционира :axe: . Лошото е, че баш бракониерите са навързани с тези от ИАРА-та и си плащат на когото трябва, а върви после и ги наказвай... :evil:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

За съжаление при тоя глад с който ни уредиха,очаквам и по-жестоко да става.Ни ИАРА ни никой няма да може да се оправи с бракониери и тем подобни.Кьорава риба няма да остане по водоемите,като гледам как още от сега не може човек да хване ръка за место.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”