Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Ремонт на въдици, макари и риболовни пособия!
Модератор: emo vasilev
Re: Ремонт на въдици, макари и риболовни пособия!
Колега а дали ще стане нещо като Light спининг
За съжаление не.Подобна пръчка е доста далече от спининга(един път съмFreaky.. написа:Колега а дали ще стане нещо като Light спининг
ловил с такава )Тунинговането също не си заслужава от финансова гледна
точка,парите за водачи,макародържач,лепило и други ще излязат колкото
нова болонеза 3 метра.
Последно промяна от bobopeli на Нед Авг 14, 2011 9:50 pm, променено общо 1 път.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
това ме интересуваше благодаря много 

Колеги, много моля помагайте. В неделя ми се счупи мач пръчката. Докато ловях червеноперки една щука ми удари докато прибирам една червеноперка. Не смятам че е от нея, но беше факт, че след третото хвърляне и се прекърши върховата секция на въдицата. Мачът е Abu Garcia PHAZER pro nrg (1111195 match 13" 390см REEL LINES 2-6LB F16). Бих искал да си закупя нова такава върхова секция. Моля да ме упътите от къде да си я закупя.
-
- новобранец
Много си я обичам макарата! Проблема е следния - прецака се копчето за контра на дръжката и в момента и в двете позиции на копчето макарата се върти и в двете посоки (ако ме разбирате) хелп !
Оф,да ти имам проблема,ако те е страх да я отвориш занеси я на сръчен приятел
-
- новобранец
Като си нямам понятие от чарковете в макарата какво да правя умнико??? За това попитах какво може да е и как се поправя! пфstarcho написа:Оф,да ти имам проблема,ако те е страх да я отвориш занеси я на сръчен приятел
Колеги кажете добър маистор в София за поправка на макари. Благодаря
m-kar.mobile.bg
- КалинПетров
- разбира нещата
аз си отворих макарата да и направя провилактика и забелязах че на зъбното колело основното няма един зъб...ако някой има идеи и е ремонтирал такова нещо да ми даде жокер

Reel Tuning
- КалинПетров
- разбира нещата
сега ходих до един майстор фрезист и каза няма проблеми обаче незнам от какъв матерял сега да го направя може би бронзdiksan133 написа:колега решението е да намериш ново или съвместимо или да караш така ако не ти прави проблем.За съжаление тази част не подлежи на ремонт.

Reel Tuning
От Разлог до София има ли майстор да поправя макари.Проблема им е в контрата,аз ги бях отписал но сега видях ,че има такава тема.Нека пише да видим какво може да се направи.
Здравейте колеги дали някой се занимава с поправка и обслужване на макари в Стара Загора?
Здравейте занимавам се с риболов но основно хобито ми е авиомоделизъм - мога да помогна с отремонтирането на карбонови пръти на рибари от региона. Ползвам различни видове карбон на немската фирма "R&G" и епоксидна смола на "CIBA"
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте колеги.Имам един три секционен манчок с който не искам да се разделям по ред причини,та проблема е следният загубих гайката на първата секция.Прилагам снимки,на снимката съм снимал втората секция където гайката е по-голяма.

Някой може ли да ми изработи такава гайка или да има от счупен манчок?
Може в темата ,може и на л.с.
Някой може ли да ми изработи такава гайка или да има от счупен манчок?
Може в темата ,може и на л.с.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Понеже късно видях недоволството на ханибал ще спомена че липсата на контра е в основата на шпулата и най-често се дължи на откачена пружинка която притиска зъбец към зъбчатка.Отчитам факта че има мъже скарани с техниката,но повечето проверяват и се справят спроблема стига да не е чарк който трудно се намира.Имаме такъми които трудно прежалваме,но това е живота.