Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Бяла риба на плувка(тапа).
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бяла риба на плувка(тапа).
Здравейте,колеги!
След последния риболов на яз.Одринци се замислих и реших да не се правя повече на голям ловец на бели риби,а да попитам за точния монгаж на тапа.Каква тапа,какви куки,какво влакно,КАК ДА ПОСТРОЯ ЛИНИЯТА?Това са въпросите,които не са ми достатъчно ясни,моля ви,помагайте,че не искам да се излагам повече.
След последния риболов на яз.Одринци се замислих и реших да не се правя повече на голям ловец на бели риби,а да попитам за точния монгаж на тапа.Каква тапа,какви куки,какво влакно,КАК ДА ПОСТРОЯ ЛИНИЯТА?Това са въпросите,които не са ми достатъчно ясни,моля ви,помагайте,че не искам да се излагам повече.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- кандидат преподавател
ре
Найстина не е удачно да я търсиш на тапа ,опитай на дъно и отпускай по голям корем на влакното за да може да захапе рибето и да не усеща съпротива.
Поборников написа:Защо не пробваш на дънен монтаж,или има много водорасли,бялата риба не е като щуката и се притеснява от по големи плувки,при най малката съпротива изплюва стръвта и се отказва,много рядко се практикува риболов на бяла риба на тапа.

Това от мен

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- кандидат преподавател
Re: Бяла риба на плувка(тапа).
Камбата написа:Здравейте,колеги!

пишем -за левачеата
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Бяла риба на плувка(тапа).
Не те карам 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Stanimir17
- сериозен играч
Най-добре е бялата риба да се лови на дъно с подвижно олово.
като оставяш месината да е леко отпусната.
това за плувката са за онея които ловят сулчета.
Бялата риба първо умъртвява с предните си зъби и след това поглъща, като поглъшането става в близост до дънто.
и точно тук е деликатният момент след като е умъртвила рибката и тръгне става така че куката се изтръгва от рибчето като не устава в устата на звяра.
точно затова трябва да е отпусната месината
това го знам от стари сулкари от Голямо Делчево, Дебелец, в това число и баща ми.
безотказано е.
на всичкото отгоре сулката се хваща така добре че и да искаш не можеш да я изтървеш.
ако се сещаш за това те питах на Одринци дали има раци, щото като ловя на дъно често сабарят рибето.
Бялата риба първо умъртвява с предните си зъби и след това поглъща, като поглъшането става в близост до дънто.
и точно тук е деликатният момент след като е умъртвила рибката и тръгне става така че куката се изтръгва от рибчето като не устава в устата на звяра.
това го знам от стари сулкари от Голямо Делчево, Дебелец, в това число и баща ми.
безотказано е.
на всичкото отгоре сулката се хваща така добре че и да искаш не можеш да я изтървеш.
ако се сещаш за това те питах на Одринци дали има раци, щото като ловя на дъно често сабарят рибето.
-
- новобранец
- това е класиката ама е остарялаStanimir17 написа:Най-добре е бялата риба да се лови на дъно с подвижно олово.
безотказано е.
ако се сещаш за това те питах на Одринци дали има раци, щото като
ловя на дъно често сабарят рибето.

- не кълве на повече от 030, а и налита и на малките рибета.

Колеги, кажете нещо за дебелината на влакното, размера и вида на куките, дължина на повода, грамаж на тежеста... На дъно, на тапа... Има доста майстори в риболова на Бяла риба във форума, а си траят 

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко