Отделна забрана за щука и бяла риба?

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

kalin73
новобранец
новобранец

Re: Отделна забрана за щука и бяла риба?

Мнение от kalin73 »

Мда и на мен не ми стана ясно дали след 30 април ще мога да хода да влача на спокоиствие.Трябва някои компетентен да отговори.Може би ще трябва да се звънне до иара.Иначе аз лично подкрепям начинанието трябваше да се спре това унищожаване на бялата риба все някога.Макар че плановете за риболов тотално се променят с новата заповед.Има и положителни страни ако можем на 1 маи да сме на язовирите.Няма да могат изродите с мрежите да правят каквото си поискат.Ние ще бадем там
kalin73
новобранец
новобранец

Мнение от kalin73 »

Мда и на мен не ми стана ясно дали след 30 април ще мога да хода да влача на спокоиствие.Трябва някои компетентен да отговори.Може би ще трябва да се звънне до иара.Иначе аз лично подкрепям начинанието трябваше да се спре това унищожаване на бялата риба все някога.Макар че плановете за риболов тотално се променят с новата заповед.Има и положителни страни ако можем на 1 маи да сме на язовирите.Няма да могат изродите с мрежите да правят каквото си поискат.Ние ще бадем там. :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

malkia_boxing написа:Пичове, а ще може ли да обикалям със спининга, блесните и воблерите след 30-ти април ( както всички знаем тогава е в сила забраната за другите риби ) ???????????????????????????????????????
Е те за тази обърквация говоря по-горе :roll: . И как ще успеят да наложат контрола през забраната след април месец...? Да тръгнат да гледат рибар по рибар и живарник по живарник, кой с к`ви риби е...че те и сега не смогват/или не искат да смогнат/ само с мрежарите и токаджиите да се оправят. Дали няма да стане -куче влачи, диря няма. Иначе браво за забраната и опита да се спаси намаляващата риба. Дано има ефект.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Сега в момента – всички риби са разрешени. Освен щука и бяла. Така че – уклей, каракуда и т.н. – няма проблем. Единственият проблем е – къде ще тръгнат тия риби най-после, при тия ледове???
По интересно е какво ще става след 30 април. По всяка вероятност – тогава във всеобщата забрана ще са включени и бяла и щука и пак няма да може да се ловят – до края на общата забрана. Поне такива са слуховете. Във вторник ще знам повече по тоя въпрос.
Вероятно така ще е по-разумно, иначе може да си хвърлил на царевица или жито през всеобщата забрана, а да разправяш, че търсиш щука – ако те проверят.
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

Колега, ай да напишеш кат имаш повече инфо за тия забрани, че май не само аз съм не разбрал и ще е супер ако има някой компетентен да ни каже какво аджаба става с тия забрани. Мерси предварително ! ! !
Времето лети като магнит.
Аватар
gupata_riba
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gupata_riba »

Цитирам колега,който е говорил с ИАРА за забраната за другите риби...
От 1ви май :wink:
Zander написа:Сега говорих с изп. директор Др. Господинов по въпроса.

Забраната за бяла риба и щука ще продължи до 30 май. Ще съвпадне със забраната на пролетноразмножаващите се риби /шаранови и други/. Това се прави с цел да не се оправдават определени хора, че след 30 април ще ловят щука, а те да дърпат да кажем сом.

Та така - до 30 май ще е забраната за всички видове риба. Без пъстървовите, забраната, на които изтече.. За бялата риба и щуката ще е по-дълга от 15 март - до 30 май и ще се удължи от 30 април до 30 май със следващата заповед... За останалите риби от 1 май до 30 май.

п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се. :idea:
На къса плувка ,в репея
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Да де,ама то по тая логика и сега някой може да иде да си лови щука,а на евентуален проверяващ да каже,че е хвърлил за сом. :?: :?: :?:
Изображение
Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се. :shock: :shock: :

Това изречение е написано от човека,който измисли тази забрана и я предложи на ИАРА,казва се Стефан Минчев от "Стари видри"! :wink: Та,ако некой се е заблудил,че забраната е с цел увеличаването на популацията и контрола,явно се е заблудил!Бракониерите вече имат 75дена за мрежарене,щот нема лодки с риболовци!Та забраната е пунт и пластика,важен е интереса на малцина,които не ги е грижа за народа или тълпата! :wink:
Аватар
gupata_riba
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gupata_riba »

Troli Rapala написа:п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се. :shock: :shock: :

Това изречение е написано от човека,който измисли тази забрана и я предложи на ИАРА,казва се Стефан Минчев от "Стари видри"! :wink: Та,ако некой се е заблудил,че забраната е с цел увеличаването на популацията и контрола,явно се е заблудил!Бракониерите вече имат 75дена за мрежарене,щот нема лодки с риболовци!Та забраната е пунт и пластика,важен е интереса на малцина,които не ги е грижа за народа или тълпата! :wink:
Забраните са за редовните риболовци с билет,а за браконерите ,не важат.
На къса плувка ,в репея
MOSKOW83
новобранец
новобранец

Мнение от MOSKOW83 »

Добре бе какво толкова плачите никой невие забранил да си ходите по водоемите да си пускате лодките и да си ловите костури а ако се ловни някой бяла си я върнете,а ако сърце неви дава стойте си пред компа и драскайте. :smt033
Аватар
koci1
новобранец
новобранец

Мнение от koci1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lolТролка евала,има лодки- нема мрежи,после си баркаме у носа и се чешем що мангалите си шарет каде си искат,и не само те,контрола не е за коментар.Нямам нищо против към ияра,те нямат вина,проблема е че ,няма държава да стои зад тях.
Troli Rapala написа:п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се. :shock: :shock: :

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

gupata_riba написа:Цитирам колега,който е говорил с ИАРА за забраната за другите риби...
От 1ви май :wink:
Zander написа:Сега говорих с изп. директор Др. Господинов по въпроса.

Забраната за бяла риба и щука ще продължи до 30 май. Ще съвпадне със забраната на пролетноразмножаващите се риби /шаранови и други/. Това се прави с цел да не се оправдават определени хора, че след 30 април ще ловят щука, а те да дърпат да кажем сом.

Та така - до 30 май ще е забраната за всички видове риба. Без пъстървовите, забраната, на които изтече.. За бялата риба и щуката ще е по-дълга от 15 март - до 30 май и ще се удължи от 30 април до 30 май със следващата заповед... За останалите риби от 1 май до 30 май.

п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се. :idea:
А-а-а НЕ!!! Прочететет си отново заповедта, много точно си е казана датата от 15 март до 30 април. , никъде не става дума за 30 май.
Аватар
gupata_riba
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gupata_riba »

Не,не ,ама ДА :lol: :lol: :lol:
На къса плувка ,в репея
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Па я за т`ва писвам в първото си писание, че ше стане обърквация...на артия едно, на приказки друго, а на действия от органите по места трето.
genco
новобранец
новобранец

Мнение от genco »

Извинете колеги но да не стане като миналата година http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=38&t=47989
Ако ще има правила нека да са логични,ясни и обосновани.За да се уважават и спазват.
Недоверието към нас с допълителна заповед от 01.05.2012 до 30.05 2012 ,никого ли не обижда.
Последно промяна от genco на Пет Мар 16, 2012 10:03 am, променено общо 2 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”