Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Те ще го проверят, но като видят, че има две куки тройки с по едно бяло червейче боднато за парлама какво могат да му направят? По закон има право на две куки.трапера написа:Що да не могат ИАРА да проверят такъма?!? Нали са контролен орган.
-"Моля извадете въдицата от водата за проверка!....Благодаря,всичко е наред,Наслука!!!"

Единствения начин е да се придвижат до мястото с цивилни дрехи и автомобил и да се слеят с обстановката като другите кибици и в един момент вадят легитимацията и се почва.Я, земи сега този акт за търмъчене , я дай тези въдици

Според мен ИАРА ги е страх да си вършат работата както трябва за да не си изпати някой от цялата работа. За това трябва промяна в закона. Трябва да се криминализира и да се действа по бързата процедура. Хванат ли те, условна присъда с изпитателен срок плюс солидна глоба в рамките на хиляди левове.При второ провинение директно на топло и така.Иначе няма оправия. На българина трябва да му сложиш чатала на врата иначе няма как да стане.
Above us only sky
- трапера
- сериозен играч
Ако някой има сателит и хваща немската програма VOX ,нека гледа едно предаване,озаглавено:"Schneller als die Polizei erlaubt" -(по-бързо отколкото полицията разрешава). Там ченгетата с цивилни дрехи си карат по магистралата в "цивилна" кола,която иначе е бъкана с всякаква апаратура-видеокамера,радар,софтуер за мерене на дистанция и какво ли още не.Като забележат някой "джигит",се лепват зад него,правят му ведеозапис,като съберат достатъчно матрял го изпреварват,светват едни надписи ПОЛИЦИЯ на сенника и задното стъкло на колата на полицаите и като спрат ....lfc_boy написа: ................Единствения начин е да се придвижат до мястото с цивилни дрехи и автомобил и да се слеят с обстановката като другите кибици и в един момент вадят легитимацията и се почва.Я, земи сега този акт за търмъчене , я дай тези въдиции т. н.............

Вече има кам-кордери по 150-300€ ,които правят достатъчно ясни записи. Ама сигурно трябва да се промени някой закон.Не знам видеодоказателства дали важат ,в съда примерно?! Щом КАТ слагат камери с радари,може пък да важат!?! Но то пък трябва да дойде заповед или нещо от сорта,спусната от София....Ще трябват пари за техника....
Иначе добре ще бъде,поредните "кибици" идващи на водоема изведнъж да подхванат хорото.Но пък тези хора трябва да вземат и добри заплати,за да не се изкушават от рушвети,щото с голямо съзнание и празни джобаве

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- трапера
- сериозен играч
Сега се сетих.Пак немските ченгета барнаха някакъв французин,който като разбра,че трябва да плати 600 кинта,взе да хленчи,че няма толкова пари в брой.С надеждата да се прибере във Францияпък послеDani I написа:...........На идиота само като му бръкнат в джоба хваща правия път,но не винаги.
Ако почнат и да им конфискуват бракониерският такъм ,нещата много бързо ще се променят.
.........

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Аз лично не съм ловил такава риба, но съм виждал че се лови доста добре на чепаре с тапа. Не знам дали се влияе от храна, за да успееш да ги смъкнеш на дъното, понеже рядко се закачат на най-долна кука.трапера написа:Калъча/сабицата,вече е доста рядко срещана риба.Навремето се ходеше целенасочено само за калъч.И аз съм ходил. Знаете ли на какъв такъм се лови? Някой го е измислил (светнал се е),по друг метод не става.Хващал съм епизодични риби на хранилката с малая,но това е по скоро като да си къцаш облез и да те удари расперЧе.
Сигурно 98% от излетите ми са на Дунава,като от много години съм се отказал от втората кука.Но калъча си иска своето. Визирам ЦЕЛЕНАСОЧЕНО търсене на тази риба!!!
Що да не могат ИАРА да проверят такъма?!? Нали са контролен орган.
-"Моля извадете въдицата от водата за проверка!....Благодаря,всичко е наред,Наслука!!!"

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес минах на разузнаване зад Корабната. Имаше към 10-тина човека, като видях само 3 от големите плувки. Основно се ловеше с директни 7-ци/8-ци на дълбочина от порядъка на 5-6м. От тия с големите плувки единия беше навързал сигурно към 6-7куки, другите си бяха с по 2, което си беше изненада за мен. Търмъкчии немаше.
За половин час видях две извадени косатчета и то от един пич с уип.
Струва ми се, че е рано още за мен и моя фидер да открием по реката

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
И аз все още се двоумя дали дън метна някоя кошница този уикенд нейде амаbachoivo написа:Днес минах на разузнаване зад Корабната. Имаше към 10-тина човека, като видях само 3 от големите плувки. Основно се ловеше с директни 7-ци/8-ци на дълбочина от порядъка на 5-6м. От тия с големите плувки единия беше навързал сигурно към 6-7куки, другите си бяха с по 2, което си беше изненада за мен. Търмъкчии немаше.

- трапера
- сериозен играч
Ами тя се лови (ловеше) само на чепаре. Калъча се държи/завърта на места с обратно течение-анафори.Стадна риба е и в зависимост от сезона,атмосверните условия и състоянието на водата се придържа на различна дълбочина.Търси се на дълбочина от 2.5-3.0 метра (колкото е дължината на чепарето),до 8-10 и повече метра. Аз си правех чепаретата малко по-къси от телескопа (Goldstar 360),10 куки на разстояние 25-30 см. една от друга,къс повод 5-8 см. ,куки в зависимост от сезона,лято-есен №7-8,зимата №10-11. Пасажа се търси в кой воден слой е.Обикновено стоп-възела се прави до плувката и се лови на дълбочина 2.5- 3 метра (колкото е чепарето).Ако няма удар възела се мести и така докато са хване дълбочината.Понякога рибата е разпиляна-хващат се както на долни така и на горни куки.Когато е групирана и се хване точната дълбочина,се хващат на съседни куки,а ако се напълни цялото чепаре усещането е невероятно-всяка риба дърпа в различна посока-все едно се е хванала голяма риба.Досега само два пъти съм пълнил чепарето. Много рядко съм хващал риба на дъното.В повечето случаи е била по средата.Стръвта-бял червей 3-5 броя.Не се влияе от захранки.Просто начина на ловене е такъв,че такъма се оставя да се "разхожда" из анафора и няма смисъл и ефект от захранка.Пробвал съм с малка пружинка до оловото и ароматен малай-намаше ефект.kasabinho написа:Аз лично не съм ловил такава риба, но съм виждал че се лови доста добре на чепаре с тапа. Не знам дали се влияе от храна, за да успееш да ги смъкнеш на дъното, понеже рядко се закачат на най-долна кука.
Тази риба,по мои наблюдения рязко намаля откакто се увеличи популациятя на попчетата в Дунав.Не е причина замърсяване на водата-преди години имаше много работещи предприятия и нямаше съвременни пречиствателни станции.Даваше си много добре под Болницата и Маята-места,по-нагоре от които се вливаха мръсни канали.Ама наистина мръсни!
Общо взето риболов сходен с тоя на сафрид.
Това лежане сега,с чепарета на дъното

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Май стигнахме до момента на спомените...а и днес касапницата на култовото за русенци място"корабната" си продължава ...какво ли ще си спомняме след години за тази зима,зимата на 2012 ,как шепа тармъкчии издраха и последните мерни и не толкова мерни рибки на любимото на мнозина място? А малко по -късно ще показваме на децата си снимки на платика ,морунаж и скобар ,уловен от реката която минава през малката Виена?и която ни харесва да наричаме ВЕЛИКА?
-
- вече хвърля и на тежко
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес около обяд зад Корабната ситуацията беше следната

Въпреки вятъра преброих 14 директни и 1 дънна сопа. Всички ловяха на около 6-6,50 дълбочина. Епизодично се вадеше по някоя рибка-косатче, морунжче(размер педя). За полочин час, докато бях там се извадиха 2-3 рибки на 14 човека

Въпреки вятъра преброих 14 директни и 1 дънна сопа. Всички ловяха на около 6-6,50 дълбочина. Епизодично се вадеше по някоя рибка-косатче, морунжче(размер педя). За полочин час, докато бях там се извадиха 2-3 рибки на 14 човека
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Комшии, някой да е ходил към Малък Преславец, прясно инфо за открита вода?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ново 20
Днес минах през Ряхово набързо - жив човек нямаше.

Само една малка мрежичка пусната в края на лимана
.
Минах и през Текето - лед отвсякъде, с леко размръзяване по периферията(около стената и където има тръстика)....

Днес минах през Ряхово набързо - жив човек нямаше.

Само една малка мрежичка пусната в края на лимана

Минах и през Текето - лед отвсякъде, с леко размръзяване по периферията(около стената и където има тръстика)....
Гледай само събота и неделя кво ше стане навсякъде ако ония п...ли синоптиците познаят за времето навсякъде ше е цирк
Днес на корабната около 11 ч. имаше към 30 човека. Поизвадиха някоя друга платика и малки попчета.
-
- сериозен играч
"Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Дунав в участъка от Дунав мост до района на с. Пиргово. Проверени са 7 любители риболовци, като не са констатирани нарушения. На р.км. 503 в района на остров “Люляка”, инспекторите са открили и извадили от водата бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. "
Източник: Пресцентър ИАРА
Източник: Пресцентър ИАРА
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!