Отделна забрана за щука и бяла риба?

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Re: Отделна забрана за щука и бяла риба?

Мнение от pitcha »

Много хора са недоволни. Вероятно имат някакво право – ако не осъзнават следното:

1. Никой не е забранил влаченето. То си е напълно разрешено. Единствено е забранено да прибираш бяла или щука ако се хванат. Хващаш и пускаш – какво толкова страшно има? Сом, костур и клен – прибираш без проблем.
2. Ако са верни останалите неща за общата забрана – се оказва, че тя ще е с 15 дена по-къса. С други думи – който иска да влачи – ще може да го прави по-дълго време.
3. В такъв случай – шаранджиите и всички останали, без маниаците за бяла и щука - ще са на далавера, защото имат 15 дена повече разрешен риболов.
4. Тези, които обичат да влачат също са на далавера – защото ще могат да влачат с 15 дена повече. Само ще трябва да пускат белите, когато ги хванат.

Ако хората, които осъзнават това, са все още против – това е само защото искат да разцепват бялата над дупките – както ставаше в последните години. Е, и да тъпчат фризерите, разбира се.

P.S.
Друг е въпросът дали скъсяването на всеобщата забрана е правилно. /В случай че е вярно, което засега не е 100% сигурно/. Според мен не е правилно, ама кой ли ме пита.
Във вторник ще научим нещо повече по въпроса и веднага ще пиша.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Бай Димо общата забрана ще си е 45 дни , от 15ти април , до 30ти май включително . Просто в един участък от 15 дни се застъпват та изглежда че общата ще е по-къса :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
MOSKOW83
новобранец
новобранец

Мнение от MOSKOW83 »

Ако хората, които осъзнават това, са все още против – това е само защото искат да разцепват бялата над дупките – както ставаше в последните години. Е, и да тъпчат фризерите, разбира се.

Точно и ясно :smt038
И после идва голямото хвалене - "Аз колко хванах" :axe:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Павел Иванов написа:Бай Димо общата забрана ще си е 45 дни , от 15ти април , до 30ти май включително . Просто в един участък от 15 дни се застъпват та изглежда че общата ще е по-къса :wink:
Павка,недей така,ще докараш инфаркт на някой :lol:
,още има лед по язовирите,а и човека е приказвал с органите и е обяснил съвсем точно...
Zander написа:
Сега говорих с изп. директор Др. Господинов по въпроса.

Забраната за бяла риба и щука ще продължи до 30 май. Ще съвпадне със забраната на пролетноразмножаващите се риби /шаранови и други/. Това се прави с цел да не се оправдават определени хора, че след 30 април ще ловят щука, а те да дърпат да кажем сом.

Та така - до 30 май ще е забраната за всички видове риба. Без пъстървовите, забраната, на които изтече.. За бялата риба и щуката ще е по-дълга от 15 март - до 30 май и ще се удължи от 30 април до 30 май със следващата заповед... За останалите риби от 1 май до 30 май.

п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се. :idea:
Аз там съм пораснал...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

П.И.,дните от 13 април до 16 април вкл.са почивни,та най-вероятно общата забрана ще започне от 17.04./вторник/,пък четирсе и колко си дни още не се знае :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

След малко хващам за кочериново за уклей и ще видя кой какво лови и ако има щукари да му мислят. магазините продавачите знаят и предупреждават така че не би трябвало да има неусведомени.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Кво се коркате, заповедта си е заповед, спазват я само съвестните риболовци. Днес на Жребеца имало поне 40 лодки във водата, познайте какво са ловили.
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Да, ама на каналите при Арката нямаше нито една тапа фърлена за щука. Така че някаква полза има.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

pitcha написа:Да, ама на каналите при Арката нямаше нито една тапа фърлена за щука. Така че някаква полза има.
Аз не казвам, че няма полза, но е факт - 40 лодки на Жребеца на вода, та ми е интересно дали някой е минал поне да провери какво ловят.
borba_777
новобранец
новобранец

Мнение от borba_777 »

Здравейте колеги искам та питам нещо ако отивам на язовира със лодка и да мятам воблери и туистери можели да ми правят проблеми?
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Вчера на кочериново само една компания беше с тапи.Казах им да ги съберат ама те викат ние ловиме костур,а иара бяха там по това време ама незнар дали са им казали нещо.Носеха и лодка,докато бях на канала чух единия да казва "абе чакай още има хора" и имам съмнения че са мрежари
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

За мен най-притеснителни са тези редове
Изображение.
Вижда се каква е заповедта на министъра, а по места ИАРА/както и тук сам проверих/ си я тълкуват, че ще продължи до края на следващата обща забрана, сиреч края на май месец. И дали няма да стане бая народ да изгърми, като не се съобрази със заповедта...? Или към края на този срок ще се пуска друга за удължаване, което си е тъпо и е имитация на дейност.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Обещах да докладвам днес.
На среща в ИАРА потвърдиха написаното от Павел Иванов по-рано в темата.
Всеобщата забрана ще включва и риболова на щука и бяла. /Не сме ги питали за точните дати, но вероятно ще е някъде от средата на април, до края на май - началото на юни/. Точните дати ще ги видим като излезе.
Излиза следното:
До началото на всеобщата забрана – пускаш бяла и щука, ако се уловят. Всички останали риби – няма проблем.
През всеобщата забрана нямаш право да ловиш никакви риби – бяла и щука включително.
Мисля че така е правилно.

P.S.
Според мен прибирането на щука и бяла са го забранили до края на април, защото не е много сигурно кога ще е началото но общата забрана. Помня години, при които тя е влизала в началото на май – заради студена зима.

Най-чисто и ясно щеше да бъде, ако прибирането на щука и бяла е забранено от 15 март – до началото на всеобщата забрана за риболов.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:evil: Да бяха си написали датите за щука и бяла от април до края на общата забрана, да си се знае точно и няма да има объркване и тълкувания, а щеше точно да си се знае от и до.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
milkoncho
новобранец
новобранец

Мнение от milkoncho »

Здравеите колеги за забраната на бялата риба съм съгласен ноза щуката не съм много сигорен че има нужда когато се размножава според мен не обръща голямо внимание на примамки или на стръв с излючение на някои дребна която и без това се пука това е мое наблюдение поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”