Бракониери на Бургаски плаж

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

KGR
новобранец
новобранец

Бракониери на Бургаски плаж

Мнение от KGR »

Здравейте колеги днес решихме да използваме хубавото време и да се поразходим на чист въздух в Морската градина .Времето найстина беше страхотно и целия град беше плъзнал на вън алейте на градината бяха пълни с хора радващи се на идващата пролет.Набързо прекосхме централната и се спуснахме по стълбите посока мостика морето беше страхотно без върничка обляно от слънчева светлина.Но хубавото ми настроение се помрачи още с лед като слезнахме на брега оказа се че половината залив на Бургаския плаж е преграден с мрежи като някой започваха има няма на 50м от брега голяма наглост едната свършва и започва нова голяма гадост пък за бройка няма да говорим още като слизах от високото ми белнаха и си помислих че са гларуси а то се оказа че били тапи на мрежи а бе поне 50бр.А на мостика няколко дядовци с по две чоконти се мъчат да си оловят по някое попченче да кусат прясна рибка завъртях се покрай тях и не останах изненадан никой не беше уловил нищо защо ли.За това набрах тел 112 и обясних за какво става на въпрос и зачаках реакция като хвърлях по едно око в дясно в очакване от пристанището да излезе катера на ИАРА но уви така половин час след като видях че няма да дойде никой се амбицирах още повече и директно се обадих на директора на агенцията в Бургас г-н Янчо Янев от тук на татък оставям без коментар извинямам се за снимките правени са с gsm.И искам да кажа на всички колеги подавайте сигнали несе отказваите и настояваите до последно

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

е това е много съм доволен от днешния ден
Последно промяна от KGR на Съб Мар 17, 2012 10:44 pm, променено общо 1 път.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Re: Бракониери на Бургаски плаж

Мнение от JettroniX »

Браво колега! За пример си, но не разбрах на последната снимка мрежите ли вадят :)
Изображение
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

И аз гледах една дървена лодка да се размотава там преди 2 дена и се чудех какво правят, а те мръсниците мрежи пускали
който не лови, няма да яде :)
Аватар
atev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от atev »

От 20.10.2012 год. има нова заповед на Министъра на земеделието и храните за забранените зони за извършване на стопански риболов >> http://iara.government.bg/wp-content/up ... oved-2.pdf
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
СДРУЖЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ РИБАРИ http://nariba-varna.com
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Евала невярвах , че ще доживия да видя да вадят мрежи около моста :lol: :lol: Дано започнат редовно да го правят че да спрът да ги пускат там
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
atev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от atev »

Pe6o_Tikvata написа:Евала невярвах , че ще доживия да видя да вадят мрежи около моста :lol: :lol: Дано започнат редовно да го правят че да спрът да ги пускат там
Ние РИБАРИТЕ трябва да сме активни и да сигнализираме ИАРА като видим бракониери за да ги залявят >> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=60941
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
СДРУЖЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ РИБАРИ http://nariba-varna.com
Аватар
elektorat
новобранец
новобранец

Мнение от elektorat »

Снощи бях на моста, шамандурките са си пак там !!
Ром се пие, циганин се бие!
asinasi
новобранец
новобранец

Мнение от asinasi »

Адмирации за постъпката и от мен! За да се случват нещата трябва активност.
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Вчера ИАРА пак дърпаше някакви мрежи до моста, голям наплив има явно да ги пускат точно там
Gogo69
новобранец
новобранец

Мнение от Gogo69 »

[quote="Mich"]Вчера ИАРА пак дърпаше някакви мрежи до моста, голям наплив има явно да ги пускат точно там[/quote]

Всичките да ги изтеглят дано. Аман от селски тарикати в тоз живот! Като ги гледам ИАРА-джий, че си вършат работата и по 50лв. да направят билета, пак ще съм доволен. Ако минат и от Мандрата да изтеглят де що има, грешка няма да направят...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Да Аз им звъннах , но не можах да ги изчакам защото имах час за зъболекар ! Оказва се обаче , че май имат право да са там тези мрежи ! След няколко разговора и проверка в закона се установи ,че нямат право да пускат мрежи на по малко от 1 морска миля от ПРИСТАНИЩЕТО , което моментално им разрешава пускането на мрежи в близост до брега ! Преди мисля ,че беше на 1 морска миля от брега , а не от там където е на стоянка лодката ! Не знам , но не е нормално целия плаж да е обграден с мрежи ето и малко снимки от същия ден дори снимах и лодката на мрежарите , но в далечина , надявам се катера да ги е спрял за проверка -

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Според мен не трябва да се пускат мрежи в близост до брега , а пак на поне 1 миля навътре !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Колеги подавайте сигнали и на 112 защото до колкото разбрах това там било ежедневие ! Колеги от Бургас чакат да им се дадат карти за нещатни сътрудници на ИАРА и тогава да действат ! Към момента само можем да звъним и да чакаме реакция от власт имащите ! След , акто видяха ,че ги снимам се дръпнаха с лодката навътре и продължаваха да си пускат мрежи най нагло ! Няма от какво да се притеснявате звънете смело и докладвайте при всяко нарушение видяно от Вас ! Само така може да имаме някакви резултати в борбата с ОРКИТЕ !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Аз сега не разбрах в крайна сметка имат ли право да пускат там или нямат, според мен нямат и затова иара прибира мрежите
ето какво пише в закона
Приложение № 1 към чл. 32, ал. 1

(Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.)

Срокове на забрани за улов на риба и други
водни организми през периода на размножение

№ Видове риби и други водни Срок/период
по организми. на забраната
ред Рибностопански обекти и зони
8. Попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди в акваториите на пристанищата и буните с отдалеченост 1 км от бреговата линия - целогодишно с изключение на уловите от даляните разположени в тези зони

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

И аз това попитах , ама все още нямам отговор ! Хем на 1 миля , ама дали от пристанището или от бреговата ивица ???!?!?!?!? ..............

KGR
новобранец
новобранец

Мнение от KGR »

Gogo69 написа:
Mich написа:Вчера ИАРА пак дърпаше някакви мрежи до моста, голям наплив има явно да ги пускат точно там
Ако минат и от Мандрата да изтеглят де що има, грешка няма да направят...
Колега и на Мандрата ходят само някой трябва да сигнализира и да чака ако не дойдат звънене отново и така доката не пристигнат.Нещата стават само трябва настояване от наша страна затова звънете винаги когато забележите нещо нередно независимо дали са мрежи,парашутисти или търмакчий.Телефона 112 после и ИАРА и чаканене дойдат ли до 30-40мин. пак като разберат че сте сериозен винаги когато се обадите ще дойдат казвам го от собствен опит.

А относно за пускането на мрежи закона казва 1 морска миля от акваторията на буни и пристанища и 500м от брега.Подавайте адекватни сигнали и прочтете закона защото се опитват да шикалкавят но като видят че сте наясно с закона млъкват и си вършат работата иначе ведната щете качът на черешата.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”