Риболов около Добрич

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
taniaan3003
новобранец
новобранец

Re: Риболов около Добрич

Мнение от taniaan3003 »

Мили мои съграждани,аз сам добричлийка,мъжа ми е пловдивчанин.Любители сме на хищния риболов,но явно по нашия край той не много актуален. Всяка пролет и есен сме в Добрич,и правим обиколка на всички платени и държавни язовири.За съжаление положението е плачевно-10дни бяхме по държавните,и нито веднъж не мина проверка,а и резултатите бяха отчайващи-хищници-0,мирни риби-само маломерни.Като цяло-талъсъмски гьолове.От платените-положителни резултати имаше на Страхил,но раците май бяха повече от рибата. :(
krstankov
новобранец
новобранец

Мнение от krstankov »

Права си колежке. Аз отдавна ги отписах и предпочитам да ходя в Шуменско или в Румъния. Има нещо сбъркано с тези концесии - явно няма кой да ги контролира. Колкото до ИАРА, веднъж само съм ги срещал да броят сафридчета на Болата:)). Наслука и поздрави!
taniaan3003
новобранец
новобранец

Мнение от taniaan3003 »

Колега,krstankov,явно си наясно с водоемите в региона.Ходим обикновено на Страхил,хващали сме до 1,5-2кг max,чували сме само легенди за трофейни 5-6кг.Носят се някакви слухове и за малкия на Плачи дол-ходихме,но не можахме да проверим,нямаше свободно местенце от...("колеги",сещаш се)На Одринци-митове от 80те,но пък те вече сигурно са станали китове:)За щука ни пратиха чак на Дуранкулак,Шабла.Имаш ли някакво инфо,къде може да се ходи за хищна риба в радиус от 50-60км около Добрич(за визитата ни напролет)
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

То ходенето в Румъния добре, ама не излиза ли малко скъпо, не всеки може да си го позволи все пак. За нашата риболовна компания излетите на Шабла, Дуранкулак и Дунав, Сребърна си остават без алтернатива.
krstankov
новобранец
новобранец

Мнение от krstankov »

taniaan3003 написа:Колега,krstankov,явно си наясно с водоемите в региона.Ходим обикновено на Страхил,хващали сме до 1,5-2кг max,чували сме само легенди за трофейни 5-6кг.Носят се някакви слухове и за малкия на Плачи дол-ходихме,но не можахме да проверим,нямаше свободно местенце от...("колеги",сещаш се)На Одринци-митове от 80те,но пък те вече сигурно са станали китове:)За щука ни пратиха чак на Дуранкулак,Шабла.Имаш ли някакво инфо,къде може да се ходи за хищна риба в радиус от 50-60км около Добрич(за визитата ни напролет)
През 2011 единствено на Звънец имах късмет с бяла риба, най-голямата около 3.5кг. Излизаха и доста малки, които е желателно да се връщат. На Одринци ходих 2 или 3 пъти, веднъж бяла риба около килограм, но се отвратих от концесионерите и го отписвам като дестинация. Мисля, че това е за хищниците в нашия регион. За последно бях на Шуменското езеро през декември 2011 - резултат 1 щука под килограм, но колеги споделиха, че излизали до 7 кг само на тапа с жива рибка. Аз повъртях блесни и силикони без успех, удари ми на тапа едва привечер. Каня се скоро да посетя Езерец, но до 01.03. е забранен. Това е колежке, дано съм бил полезен. Наслука!
krstankov
новобранец
новобранец

Мнение от krstankov »

Nikolay ( Dobrich ) написа:То ходенето в Румъния добре, ама не излиза ли малко скъпо, не всеки може да си го позволи все пак. За нашата риболовна компания излетите на Шабла, Дуранкулак и Дунав, Сребърна си остават без алтернатива.
Скъпичко е, на Текиргьол е 50 леи за 12 часа, но поне си заслужава. И аз се каня да посетя Дунав около Попина и Ветрен, но напролет. Трудна работа с риболова около Добрич. Поздрави!
петков
новобранец
новобранец

Мнение от петков »

Кажете някое местенце за щука на 50 60км.
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Вчера бяхме на Одринци - още е в лед, при това към 30см, но до брега е един пръст и се чупи лесно. Трябва да се влиза посредством дъска или нещо такова, за да може да се преодолее този 3-4 метров участък. Иначе смелчаците вадеха червеноперка доволно откъм Дончево, но е много рисково. По-добре изчакайте още малко и тогава да я мятаме!
Аватар
jivko81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko81 »

здравеите колеги някои имали инфо за страхил дали е размразен и дали калве рибата
svetlozar04
новобранец
новобранец

Мнение от svetlozar04 »

Модерирано! Пиши на кирилица!
svetlozar04
новобранец
новобранец

Мнение от svetlozar04 »

Модерирано! Пиши на кирилица!
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

svetlozar04 написа:odrinci ve4e e s novi sobstvenici
Направо ме хвърли в тъч! Откъде разбра? Малко ме съмнява да е вярно. Иначе откъм Дончево е почти размразен и има къде да се хвърля, но не кълве.
ТОМИ
новобранец
новобранец

Мнение от ТОМИ »

колега пиши на кирилица и като знам кой държи Одринци и колко риби пуснаха миналата години това са пълни глупости за нови собственици
ТОМИ
новобранец
новобранец

Мнение от ТОМИ »

Nikolay ( Dobrich ) написа:
Направо ме хвърли в тъч! Откъде разбра? Малко ме съмнява да е вярно. Иначе откъм Дончево е почти размразен и има къде да се хвърля, но не кълве.
колега виждам че си от Добрич кажи нещо за Малка смолница
buci
новобранец
новобранец

Мнение от buci »

Nikolay ( Dobrich ) написа:
Нови собственици :) ?? това някаква шега ли е ???
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”