МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Vid »

Днес минах по моста в Димитровград и спрях да погледна. Нивото е станало отново ниско, но реката си е "кална". Ще трябва още да почакаме....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Вчера отново направих неуспешен опит да закача нещо по реката. Нивото сравнително е спаднало и реката се е поизбистрила. Опитите бяха целенасочени за сом с едри джигове. Прави ми впечатление наличието на много дребни рибки, играещи по повърхността на водата.
Все пак пълно капо, колегите с мирните риби и те.
Сенека
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Vid написа:Вчера отново направих неуспешен опит да закача нещо по реката. Нивото сравнително е спаднало и реката се е поизбистрила. Опитите бяха целенасочени за сом с едри джигове. Прави ми впечатление наличието на много дребни рибки, играещи по повърхността на водата.
Търсят се на най-дълбоките места,където са дупките :idea: Не седи навсякъде,още е групиран и след като гепи нещо за ядене се връща при другите :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: Търсят се на най-дълбоките места,където са дупките :idea: Не седи навсякъде,още е групиран и след като гепи нещо за ядене се връща при другите :idea: :idea: :idea:
Добре познавам реката от Д-град надолу и вервай ми зная къде да го търся, ама кат не ще, не ще...
Сенека
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

Днес топнах плувката след месец и половина пауза.Не ми се ходеше да се гъчкам с много хора и затова избрах реката.За пореден път се убеждавам,че кефал се лови най-лесно с червеи.Ловях с болото и почти на всяко изтичане стрелях по малко червеи.Резултата не закъсня и кефалите се наредиха.Отначало дребни като накрая хванах два прилични.Всичко стана от 8.00 до 10.00,след това кефалът спря и хванах само тен.Общо взето съм много доволен.Ето и рибите/снимките са със тел./
Изображение
Изображение
Всички риби си плуват в реката пак!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Кефчето си е направил кефа :D :smt041 :smt041
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
marin1018
новобранец
новобранец

Мнение от marin1018 »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:
Vid написа:Вчера отново направих неуспешен опит да закача нещо по реката. Нивото сравнително е спаднало и реката се е поизбистрила. Опитите бяха целенасочени за сом с едри джигове. Прави ми впечатление наличието на много дребни рибки, играещи по повърхността на водата.
Търсят се на най-дълбоките места,където са дупките :idea: Не седи навсякъде,още е групиран и след като гепи нещо за ядене се връща при другите :idea: :idea: :idea:

Здравейте!Исках да попитам къде по точно са тези дълбоки меска колеги....тъй като не познавам толкова добре Марица ако някой от вас може да даде повече инфо ще му бъда благодарен..
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

marin1018 написа: Здравейте!Исках да попитам къде по точно са тези дълбоки меска колеги....тъй като не познавам толкова добре Марица ако някой от вас може да даде повече инфо ще му бъда благодарен..
Основно под бентовете колега, понякога и другаде... На реката нищо не пипа, що се касае за хищник де, смятам водата все още е много студена. То къде ли нещо пипа? Пак направих две поредни бързи капота през почивните дни...
Сенека
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Vid написа:На реката нищо не пипа, що се касае за хищник де, смятам водата все още е много студена. То къде ли нещо пипа?
Вчера по обяд я измерих на около 1м. дълбочина до брега ,показа 9гр. Водата е много висока и мътна. Май от това рязко затопляне рибата още не се е ориентирала.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Нищо и няма на водата колеги,перфектна е за сезона - вчера прекарах целия следобяд на реката.Рибата е няма нещо(от година на година все по-лошо става) - не е причината във водата.Цял следобяд въртене - силикони,железа и дръве и нито един регистриран удар, а и не видях една риба по реката да помръдне.Колегите около мене - също валат.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
Blagoi Rangelov
фен клуб-скобар

Мнение от Blagoi Rangelov »

И в Пловдив е същото положение !
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

За миналата седмица съм преброил,над 50 щуки докъм 5-6кг,всичките само в края хвърлят хайвер.......освен това щуката така и така си е забранена,костура е рядък,пък и сега е по вероятно да дойде на червей......та ми е интересно за каква риба аджеба хвърляте блесни и силикони? :idea:
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

аксел написа:За миналата седмица съм преброил,над 50 щуки докъм 5-6кг,всичките само в края хвърлят хайвер.......освен това щуката така и така си е забранена,костура е рядък,пък и сега е по вероятно да дойде на червей......та ми е интересно за каква риба аджеба хвърляте блесни и силикони? :idea:
Е това ме разсмя, къде ги преброи тези щуки по 5-6 кг. бе колега? Аз такава щука от години по Марица не съм виждал, па камо ли хващал. Да не се гмуркаш и да ги следиш какво си правят по това време? Да не кажа, че 50 такива екземпляра от Пловдив до Свиленград едва ли има.
Хвърлям основно на силикон за сом, защото последния си такъв го закачих през декември на силикон, и пак си пробвам де..., може и втори късмет да е..
Сенека
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Ами,като отидеш на реката и знаеш къде са боищата/щото си ходя редовно по нея и така от близо 35г/ще разбереш!!!!! :idea: Само на едното боище преброих около 6 женски между три и пет килограма с по два по-малки мъжкаря отзад......да ти кажа,честно на едното боище имаше непрекъснат поток от колеги,ама те май са за патки,щото не виждат щуките само на метър от тях. :idea:.Моите уважения към тебе за спортната страст по спининга,ама аз,когато говоря за риба никога не лъжа,както и не излъгах за 30кг сом! :idea: ...и много други,пък едно време само за щука ходих цяла зима........та така!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.....забравих,да ти кажа,на силикон сом сега няма да хванеш/както и търмъкчиите гадни,дето цяла зима го съсипват/,но ако ми докажеш,ще почерпя.Успех.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”