Как да тестваме макарата преди да я купим

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Как да тестваме макарата преди да я купим

Мнение от Дилян »

Ами аз макарата в понеделник ще я поръчам така че може и да не я взимам.Дайте ми съвет за читава макара до 85 лева? :roll:
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
jpf
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jpf »

shimano77 написа:как да проверя луфта на шпулата?
Колега вземай макарата и започвай яко риболов.За тези пари в БЪЛГАРИЯ няма по-добра макара.Ако някой може да предложи нещо по-добро за тези пари,МОЛЯ ??
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

макарата е втора ръка затова се чудя толкова.Ина че на снимките изглежда добре ама знам ли....
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

а пък нямам никой по опитен покрай мен за да я провери дали е наред затова толкова разпитвам
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

ribolovcho написа:Няма да правиш нищо..Слагай на пръчката и лови на воля..Не ти трябват никакви тестове..
Може да я смажеш само..Лови докато се скапе и тва е..Излишни главоболия си създаваш/.
И по скъпа да вземеш ако не е произведена в Япония все си е менте..така че лови си брат и не се вкарвай във филми..За какви парички си я спазарил ако не е тайна
Прав е колегата - няма да се жениш за нея!Менте - не менте -важно е да ти върши работа!
Макарата е хубава (този модел) , няма да съжаляваш.
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

тръгнах да търся тази макара защото прочетох тук във форума че руснаците са я обявили за най добрата макара в света за 2010 година в този ценови клас.Освен това ми изглеждаше доста добре,но както каза колегата трябва да се замисля защо се продава толкова често втора ръка.Все пак ако се гледа глобално,днес не качеството,а търсенето определя цената
Ама че ме грабна от пръв поглед с характеристиките си и това е вярно :lol:
Предложете ми нещо друго за тези пари?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Вземай парите в джоба, влизай в първия магазин, разглеждай, пробвай, имаш възможност да се откажеш ако нещо не ти харесва, па се въртят и по-опитни колеги, де винаги ще си кажат мнението. Мен ако питаш, почни от по-евтини модели/филстар имат сносни на поносими цени, макар да не са върхови модели/, докът свикнеш и натрупаш опит. Па и с парите на една скъпа можеш да си вземеш 2-3 евтини с по няколко щпули-развали ли се хвърляш и слагаш другата, иначе рискуваш да вземеш скъпото/втора ръка/ и пак да го хвърлиш(или да търсиш някой да го ремонтира). Пробването в магазина и личното ти усещане си е най-точната преценка, па може и да случиш на такава с гаранционен срок.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

antivik написа:Вземай парите в джоба, влизай в първия магазин, разглеждай, пробвай, имаш възможност да се откажеш ако нещо не ти харесва, па се въртят и по-опитни колеги, де винаги ще си кажат мнението. Мен ако питаш, почни от по-евтини модели/филстар имат сносни на поносими цени, макар да не са върхови модели/, докът свикнеш и натрупаш опит. Па и с парите на една скъпа можеш да си вземеш 2-3 евтини с по няколко щпули-развали ли се хвърляш и слагаш другата, иначе рискуваш да вземеш скъпото/втора ръка/ и пак да го хвърлиш(или да търсиш някой да го ремонтира). Пробването в магазина и личното ти усещане си е най-точната преценка, па може и да случиш на такава с гаранционен срок.
Тва може би е най-доброто решение,постепенно ще намериш твоята макара...
Аз там съм пораснал...
sa6i33
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa6i33 »

Специално този модел на Шимано е създаден в отговор на засилено търсене в световен (по-точно в европейски)мащаб,за по-евтина бързооборотна мачова макара.Това е макара с която донякъде успешно заместваш по-скъпите(съответно и по-добри) и събратя,SUPER GTM и STRADIC.Според мен много са продадени като нови и за това има и много вторачки.Като за цена-качество явно е добър избор
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Не я ли вземеш винаги ще те чопли от вътре.
Вземи го! Макарето е екстра за парите си.Щом е добре от вън няма как да е много раздрънкано.
Има почти двойно по-скъпи модели от марката със същото качество като на Ексейдж.
Успех!
Изображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Колега, има много изписано за тази макара по форума. Едни я харесват - други не, но моята статистика сочи, че винаги, когато се стигне до въпроса "Предложете ми някаква друга в този ценови клас?" и конкретен отговор поне аз не съм прочел. Предложенията, винаги по нещо отстъпват на Ексейджа.
Аз лично съм от тези, които я харесват или по-точно имам 3 такива и моето мнение е, че ако я ползваш нормално, не я удряш и хвърляш по камъните и си я смазваш веднъж/два пъти в сезона - макарата ще те слуша и ще ти доставя удоволствие. Реди прекрасно влакното, хвърля добре ваглерите, пасва си с повечето пръчки /ползвам ги и на болото и на мача/ и поне моите до сега не са се разваляли, а ги имам от две години. Искам да отбележа, че аз най-интензивно съм ги ползвал веднъж седмично. Толкова ходя за риба. При един състезател, който почти всеки ден лови с нея може и да не издържи. Аз говоря като обикновен риболовец, какъвто предполагам си и ти. Това е от мен. Успех!
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Ексейдж е много добра макара за парите си. Стотина лева за тази макара са просто най добрата опция която може да се купи според мен. А и честно да ти кажа ако искаш по здрава макара си купи Дайва . Но това което го чух тук че една макара ако не е японка е менте е пълна глупост :) Дайва и Шимано имат завод в Малайзия като качеството се контролира денонощно. Само най скъпите модели говоря ти за макари около 1000 лв за брой се правят в Япония вече. Просто хората използват евтината работна ръка за да са конкурентни на световните пазари.Иначе твоя ейсейдж ако беше японски нямаше да ти струва 100 лв а минимум 500. Както са казали хората за толкова пари толкова музика
rinzz
новобранец
новобранец

Мнение от rinzz »

miro253 написа:Колега, има много изписано за тази макара по форума. Едни я харесват - други не, но моята статистика сочи, че винаги, когато се стигне до въпроса "Предложете ми някаква друга в този ценови клас?" и конкретен отговор поне аз не съм прочел. Предложенията, винаги по нещо отстъпват на Ексейджа.
Аз лично съм от тези, които я харесват или по-точно имам 3 такива и моето мнение е, че ако я ползваш нормално, не я удряш и хвърляш по камъните и си я смазваш веднъж/два пъти в сезона - макарата ще те слуша и ще ти доставя удоволствие. Реди прекрасно влакното, хвърля добре ваглерите, пасва си с повечето пръчки /ползвам ги и на болото и на мача/ и поне моите до сега не са се разваляли, а ги имам от две години. Искам да отбележа, че аз най-интензивно съм ги ползвал веднъж седмично. Толкова ходя за риба. При един състезател, който почти всеки ден лови с нея може и да не издържи. Аз говоря като обикновен риболовец, какъвто предполагам си и ти. Това е от мен. Успех!
Истината такава каквато е ! :o
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

DrAkoN написа:Ексейдж е много добра макара за парите си. Стотина лева за тази макара са просто най добрата опция която може да се купи според мен. А и честно да ти кажа ако искаш по здрава макара си купи Дайва . Но това което го чух тук че една макара ако не е японка е менте е пълна глупост :) Дайва и Шимано имат завод в Малайзия като качеството се контролира денонощно. Само най скъпите модели говоря ти за макари около 1000 лв за брой се правят в Япония вече. Просто хората използват евтината работна ръка за да са конкурентни на световните пазари.Иначе твоя ейсейдж ако беше японски нямаше да ти струва 100 лв а минимум 500. Както са казали хората за толкова пари толкова музика
Че тя нова не е ли 120 лв :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Колегата, до колкото разбирам се притеснява не от качеството и достойнствата на Шимано Ексейдж , а от покупката на употребявано такова.
Истината, че винаги като се купува нещо употребявано има риск и той е в това дали продавача коректно е написал реалното състояние на макарата, тоест колко е ползвана и т.н.
Но затова има опция да отвориш и провериш стоката пред куриера, но ако не си сигурен в избора си то по-добре се откажи преди да си я поръчал за да не набуташ колегата продавач с 15 лева излишни транспортни рацходи. Специално за покупката на ползвано Шимано Ексейдж - за 85 лева аз съм против щото първо това е нисък клас макара, която ако си купиш нова е ОК, но ползвана незнам колко и как си е рискова инвестиция, а и като се има предвид че с доставката ще ти стъпи на 95 лева, то просто няма смисъл. Или си купи от магазина ново или за тия пари си вземи по добре един Nexave 3000SR щом си такъв мераклия на Шимано, въпреки,че една Vega Xyron е в пъти по- добра и нова, ама ти си знаеш :wink:
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”