Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

кърлеж...
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
кърлеж...
понеже онзи ден на кучето (кучката) се бяха забили 2 кърлежа
,единият го извадих ,но другия се скъса ,искам да попитам по- запознатите дали може да се зарази кучето с някоя болест от типа на -марсилска треска или лаимска болест.местата ги намазах със спирт ,но после за по-сигорно сложих и йод. то и др.път е имало кърлежи,но сега на единият му остана главата,после изглежда от йода ли ,я нямаше.
някои сега ще каже „ходи при ветиринар„-да ,ама те гледат наи-напред да те зарибят,изписват ти 1000 вида лекарства и мазила,а дали има нужда не се знае.(то и наще доктори така правят)

някои сега ще каже „ходи при ветиринар„-да ,ама те гледат наи-напред да те зарибят,изписват ти 1000 вида лекарства и мазила,а дали има нужда не се знае.(то и наще доктори така правят)
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Re: кърлеж...
Нищо му няма на кучето не се тревожи, само кърлежите не ги мачкай с ръце за да не се заразиш ти ,а пък на кучката и купи герданче (каишка) против кърлеж и бълхи.
find where lies small
-
- разбира нещата
Вече и сложих,то винаги си носи каишка ,но през зимата няма смисъл,само че сега се изненадах че толкова рано са плъзнали гадините.до онзи ден беше сняг и студ и как не са изпукали.Водих я в гората ,в едни трънкалаци и още там я беше полазил един и се чудя как виреят тези гадини като няма голямо присъствие на животни.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Другият път го хвани (Най-добре с пинцети) и без да го стискаш,за да не се спука и без да дърпаш го върти на ляво докато се откачи.На кучето му няма нищо. 

-
- научил се да хвърля
Първо се покрива кърлежа с някаква мазнина - най-добре вазелин и се изчаква 5мин.kekerence написа:Другият път го хвани (Най-добре с пинцети) и без да го стискаш,за да не се спука и без да дърпаш го върти на ляво докато се откачи.На кучето му няма нищо.
След това се отвива, както е написал колегата.
Като е покрит с мазно кърлежа не може да диша и умира.
И да ме няма, пак съм тук !
-
- вече хвърля и на тежко
Аз препоръчвам само с въртеливо движение да се извади,да не се маже с каквото и да е.Намазан с мазнина гадината не може да диша и повръща всичката гадост в -пациента,ако е заразен с нещо.....сещаш се.
Още едно хвърляне и тръгвам.....
-
- научил се да хвърля
Чукам на дърво - извадил съм си доста кърлежи през годините с вазелин и не съм имал проблеми.
"На сухо" не съм пробвал.
Мисля си, че кърлежа ще "повръща" ако се стиска силно по тялото, затова се препоръчва пинсета.
В зоомагазините продават такива пинсети за вадене на кърлежи и са много удобни, защото стискат постоянно и като го захванеш правиш 3-4 оборота и той пада.
"На сухо" не съм пробвал.
Мисля си, че кърлежа ще "повръща" ако се стиска силно по тялото, затова се препоръчва пинсета.
В зоомагазините продават такива пинсети за вадене на кърлежи и са много удобни, защото стискат постоянно и като го захванеш правиш 3-4 оборота и той пада.
И да ме няма, пак съм тук !
Няма смисъл да откривате топлата вода!? Чичко Гугъл отдавна я е открил-
http://www.google.bg/search?client=fire ... 1.0.frgbld.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!