Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум




Рецепти за пр.топчета
Модератор: bobopeli
Рецепти за пр.топчета
Рецепти за протеинови топчета
1. Рецепта:
Продукти:
Храна за канарчета (съставена от много различни семенца, които са превъзходно лакомство за шарковците).
яйца
сухо мляко
печено царевично брашно
типово брашно
соево брашно
Приготвяне:
Птичата храна се накисва във вода за една вечер да набъбне. На сутринта се кипва за около 5 мин да се спукат семената и се охлажда. После се слагат яйцата, сухото мляко, царевичното брашно и соевото брашно (горе долу на равни части). След като се омеси хубаво и хомогенно се добавя типовото брашно на малки порции то добиване на тестена консистенция. Меси се тестото докато ти се изпоти гъзо и се оформя на топчета. Аз правя два вида - -малки (12 мм) и големи (18-20 мм). Готовите топчета се пускат във вряща вода за 2-3 минути. След това се разделят на две порции - едните в хладилника, а другите в един найлонов плик на топло за да се вкиснат добре.
2. Рецепта
Продукти:
Грубо царевично брашно – 15%
Фино царевично брашно – 17%
Грис - 13%
Соево брашно -17%
Fishmeal – 10%
Мляна храна за птици – 10%
Млян коноп – 10%
Млян “FROLIC” – 8% (храна за кучета)
Ароматизатор+оцветител -
Яйца – не по-малко от 6-8 за килограм
От тази рецепта могат да се измислят поне 10 вида комбинации...
3.Рецепта ( оригинална )
Продукти:
3oz Whole Egg Powder
4oz Soya Flour
2oz Semolina
1oz Whey Protein Concentrate 80%
2oz Maize Flour
3oz Vanilla Extract Meal
1oz Sodium Caseinate
Ето и няколко полезни съвета:
1. При добавка на яйца има един ориентир - на 500 гр. се добавят 5 яйца.
2. През зимата се избягва слагането на мазни съставки, а се набляга на аромати на алкохолна основа или директно амарето, малина, яйчен ликиор.
3. Колкото по-голямо е протеиновото топче толкова по-голяма трябва да е куката. Горе долу важи следната зависимост:
14 мм - Nо 8
16 мм - Nо 6
18 мм - Nо 4
20 мм - Nо 2
4. Тръбичката на монтажа трябва да е по-дълга от повода за да няма преплитания с основното влакно.
5. Ако вържете повода с малко ПВА шнур за тръбичката на монтажа може да хвърлите надалече без да се оплете повода.
6. Косъмът се прави с дължина 3/4 от дължината на топчето - така винаги ще са заедно в устата на шарана.
7. Косъмът трябва да се закрепи по средата на куката - така при изплюване куката се забива по-лесно в устата на рибата.
Ето няколко рецепти за желаещите да си направят сами:
1.
Грис - 30%
Царевично брашно - 25%
Сухо мляко - 15%
Соя - 30%
2.
Мелени орехи - 40%
Грис - 30%
Царевично брашно - 20%
Сухо мляко - 10%
3.
Царевично брашно - 30%
Сухо мляко - 30%
Типово брашно - 20%
Грис - 10%
Мед - 5%
Пудра захар - 5%
4.
Сухо мляко - 40%
Царевично брашно - 25%
Пшенично брашно - 20%
Грис - 10%
Пудра захар - 5%
5.
Кучешка храна (суха, смляна) - 35%
Грис - 35%
Пшенично брашно - 20%
Пудра захар - 10%
6.
Царевично брашно - 40%
Пшенично брашно - 40%
Грис - 10%
Пудра захар - 10%
Макар че това са само базовите миксове! Но те в повечето случаи са по-важни и от допълнителните компоненти!
Приготвяне-печене:
Взимаш 20 топчета и ги слагаш в микровелето за 2 минути. Гледаш дали са загоряли /100% няма да са/. Пускаш ги за още 15 секунди и така няколко пъти по 15 секунди докато загорят. Вадиш ги тия 20 топченца и ги хвърляш в кофата, защото са изгоряли и са се жертвали за добрата кауза. Слагаш вече подбраната бройка топчета, които ще ги правиш плуващи и от цялото време на предишните изваждаш последните 15 секунди. Настройваш микровелето и след малко получаваш перфектни плуващи топченца.
Пример!
- първите 20 топчета изгарят за време 2мин +15сек + 15 +15 = 165 секунди общо.
- топчетата за стръв ги пускаш на 165-15=150 секунди тва знам аз кажете и вие някоя рецепта колеги много се извиниавам колеги източника ми е един много голям рибарин http://www.***.com
1. Рецепта:
Продукти:
Храна за канарчета (съставена от много различни семенца, които са превъзходно лакомство за шарковците).
яйца
сухо мляко
печено царевично брашно
типово брашно
соево брашно
Приготвяне:
Птичата храна се накисва във вода за една вечер да набъбне. На сутринта се кипва за около 5 мин да се спукат семената и се охлажда. После се слагат яйцата, сухото мляко, царевичното брашно и соевото брашно (горе долу на равни части). След като се омеси хубаво и хомогенно се добавя типовото брашно на малки порции то добиване на тестена консистенция. Меси се тестото докато ти се изпоти гъзо и се оформя на топчета. Аз правя два вида - -малки (12 мм) и големи (18-20 мм). Готовите топчета се пускат във вряща вода за 2-3 минути. След това се разделят на две порции - едните в хладилника, а другите в един найлонов плик на топло за да се вкиснат добре.
2. Рецепта
Продукти:
Грубо царевично брашно – 15%
Фино царевично брашно – 17%
Грис - 13%
Соево брашно -17%
Fishmeal – 10%
Мляна храна за птици – 10%
Млян коноп – 10%
Млян “FROLIC” – 8% (храна за кучета)
Ароматизатор+оцветител -
Яйца – не по-малко от 6-8 за килограм
От тази рецепта могат да се измислят поне 10 вида комбинации...
3.Рецепта ( оригинална )
Продукти:
3oz Whole Egg Powder
4oz Soya Flour
2oz Semolina
1oz Whey Protein Concentrate 80%
2oz Maize Flour
3oz Vanilla Extract Meal
1oz Sodium Caseinate
Ето и няколко полезни съвета:
1. При добавка на яйца има един ориентир - на 500 гр. се добавят 5 яйца.
2. През зимата се избягва слагането на мазни съставки, а се набляга на аромати на алкохолна основа или директно амарето, малина, яйчен ликиор.
3. Колкото по-голямо е протеиновото топче толкова по-голяма трябва да е куката. Горе долу важи следната зависимост:
14 мм - Nо 8
16 мм - Nо 6
18 мм - Nо 4
20 мм - Nо 2
4. Тръбичката на монтажа трябва да е по-дълга от повода за да няма преплитания с основното влакно.
5. Ако вържете повода с малко ПВА шнур за тръбичката на монтажа може да хвърлите надалече без да се оплете повода.
6. Косъмът се прави с дължина 3/4 от дължината на топчето - така винаги ще са заедно в устата на шарана.
7. Косъмът трябва да се закрепи по средата на куката - така при изплюване куката се забива по-лесно в устата на рибата.
Ето няколко рецепти за желаещите да си направят сами:
1.
Грис - 30%
Царевично брашно - 25%
Сухо мляко - 15%
Соя - 30%
2.
Мелени орехи - 40%
Грис - 30%
Царевично брашно - 20%
Сухо мляко - 10%
3.
Царевично брашно - 30%
Сухо мляко - 30%
Типово брашно - 20%
Грис - 10%
Мед - 5%
Пудра захар - 5%
4.
Сухо мляко - 40%
Царевично брашно - 25%
Пшенично брашно - 20%
Грис - 10%
Пудра захар - 5%
5.
Кучешка храна (суха, смляна) - 35%
Грис - 35%
Пшенично брашно - 20%
Пудра захар - 10%
6.
Царевично брашно - 40%
Пшенично брашно - 40%
Грис - 10%
Пудра захар - 10%
Макар че това са само базовите миксове! Но те в повечето случаи са по-важни и от допълнителните компоненти!
Приготвяне-печене:
Взимаш 20 топчета и ги слагаш в микровелето за 2 минути. Гледаш дали са загоряли /100% няма да са/. Пускаш ги за още 15 секунди и така няколко пъти по 15 секунди докато загорят. Вадиш ги тия 20 топченца и ги хвърляш в кофата, защото са изгоряли и са се жертвали за добрата кауза. Слагаш вече подбраната бройка топчета, които ще ги правиш плуващи и от цялото време на предишните изваждаш последните 15 секунди. Настройваш микровелето и след малко получаваш перфектни плуващи топченца.
Пример!
- първите 20 топчета изгарят за време 2мин +15сек + 15 +15 = 165 секунди общо.
- топчетата за стръв ги пускаш на 165-15=150 секунди тва знам аз кажете и вие някоя рецепта колеги много се извиниавам колеги източника ми е един много голям рибарин http://www.***.com
Последно промяна от Sasho 93 на Пон Авг 20, 2007 4:55 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Пет Юни 25, 2004 10:06 am
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Мнения: 603
- Регистриран на: Пет Мар 10, 2006 11:26 am
- Местоположение: Смолян
- Обратна връзка:
Бе гледам аз и чета, и си викам : Тая рецепта май и аз я знам от някъде и немога да се сетя от къдеwww.***.com написа:Като пускаш неща дето не си ги писъл ти е хубаво да цитираш източника






Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- ribarq
- сериозен играч
- Мнения: 1424
- Регистриран на: Съб Фев 17, 2007 12:38 am
- Местоположение: Хасково/Бургас
или като пускаш тема ! първо провери дали няма пусната някаде същата тема ! със същите рецепти и в същия форум 
П.С.
http://forum.nariba.com/viewtopic2047.html

П.С.
http://forum.nariba.com/viewtopic2047.html