Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Някой няк'во инфо за фирми-колектори?
...и препоръки за такава?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Ще събираш или от теб събират ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Павел Иванов написа:Ще събираш или от теб събират ?
Ще събирам като пчеличка прашец!
Един дудук вече 2-ра година ме влачи с наем на земя, имам договор с него, та май с колекторите ще е по-бързо, отколкото през съда и после съдия - изпълнител.
Днес ще му пусна нотариална покана и ако до края на месеца не оправим сметките, ще го подпукам по един или друг начин.

- Павел Иванов
Ами на тези - http://www.creditreform.bg/bg/index.jsp най им се доверяват и определено вършат работа . Предполагам че сам знаеш че да ти свърши работа колектора то документите ти трябва да са повече от перфектно изпипани .
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Павел Иванов написа:Ами на тези - http://www.creditreform.bg/bg/index.jsp най им се доверяват и определено вършат работа . Предполагам че сам знаеш че да ти свърши работа колектора то документите ти трябва да са повече от перфектно изпипани .
ДокИментите ми са пърфект от Секъде. Таа фирма кЪт че ли май се занимава повече с юридически лица, а не толкова с частни вземания....

Па моем да помогнем и с някои не дотам коректни - ма за сметка на това ефективни 

- GODzillata
Митев написа:Па моем да помогнем и с някои не дотам коректни - ма за сметка на това ефективни
Ще подновя темата в края на месеца.
Не са ми ясно точно нещата....на какъв % бачкат, от кой го взимат, изкупуват ли дългове и т.н.

- G.Petkov
Ама това е темата за прехода, няма за сега % за никого, а и дългове няма,до този моментGODzillata написа:...Ще подновя темата в края на месеца...

И хич недей я подновява, че ще ни вкараш в спиралата да дълговата криза

Щото има ли дългове, служим не на себе си, а на някой друг.
- GODzillata
G.Petkov написа: Щото има ли дългове, служим не на себе си, а на някой друг.
Цъ!
Когато глеАме да си приберем парите, служим само на себе си, защото без кинти - няма служба!...даже и в църквата.

-
- кандидат преподавател
Всичко се е случило така,защото си забравил един от основните постулати на анархизма : "Собствеността обременява!"
Колкото по-малко собственост имаш,толкова повече ще имаш ти да даваш,в смисъл,че е по-добре ти да си длъжник,отколкото на теб да ти дължат.Глей мъ мен -на семейството тежат 2 ячки кредита /и двата са връз мен,като остатъка по тях за погасяване е към 21 000 левчовци докъм 2015 г./,още два малки връз съпругата - с остатък към 500 левчета,ама върху нейната зарплата е и един авто-лизинг,по който за още 3 години ще трябва да се изкихат към 20 000 лв.Пък семейната собственост котката я напикала-толкова е голяма
Изобщо паричките,особено през прехода,е по-добре да се изпапкват и изпиват - тва си е лайф,а не жизнь,защото жувотът си върви към предизвестения край...Повече в служба на себе си,отколкото в служба на службата,утре съм на семинар в Девин,който надвечер неусетно ще се прелее в
до нестабилност,щото пак в служба на себе си,имам уреден обратен транспорт - в събота и неделя ме чака интензивен светски и риболовен жувот.Горе главите,имаме още да 

- Vid
- кандидат преподавател
За югоизточна Б-я ние сме хората. Не си прав за физическото лице, не случайно банките карат собствениците на фирми да авалират кредитните договори и записи на заповед в качеството си на физ. лица или същите да бъдат съдлъжници по споменатите книжа. Защото, едно юридическо лице може да няма нищо, но физическото все има нещо, я количка, я апартаментче и пр., с изключение на повечето бъхливи цигани дето ходя да ги вадя от разни коптори.., и им викам - дай 5 х.лв., а сиганина вика - батееее дай адна тсигара вааа... Та лошо е, когато длъжника има само гащите на гъза си...GODzillata написа: ДокИментите ми са пърфект от Секъде. Таа фирма кЪт че ли май се занимава повече с юридически лица, а не толкова с частни вземания.........с физическо лице май само по физически начин моЕш се опраИ...
...дЪл да пробвам колекторите на Глобул или...?
Иначе за извънсъдебно събиране около 10% е нормална комисионна, все пак всичко е договорка и зависи от размера на сумата. Много от добросъвестните, но затруднени финансово длъжници са съгласни на споразумение - т.е. да го изплатят на части разсрочено без да плащат мораторна лихва за забава. За съдебно събиране си плащаш съдебни и адв. р-ди и като го осъдиш, ти ги присъждат.... (при изрядни дюкюменти делото печелиш на 95%, при сключено и неизпълнено споразумение на 100%, т.е. делата минават лесно, за 2 седмици)
Един от последните ми случаи като представител на взискателя е: длъжник циганин, притежава само 10-годишни- телевизор, стерео-уредба и компютър. Когато се стигна дотам съгл. закона, да ги изкараме на тротоара пред дома му и да ги продаваме на публичен търг (и за сметището не стават тези вещи по моему), същия се съгласи на споразумение и започна да плаща официалния си семеен доход - детските на трите си деца. Така че, има го и психологическия момент в някои от случаите...
Дано съм ти бил полезен....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- GODzillata
Обичам да взимам, обичам и да ми дават! Стар митничарски навик ми е това.INCUBUS написа:...по-добре ти да си длъжник,отколкото на теб да ти дължат.....

@Vid, щом си от бранша, препоръка за хора за този див, див северозапад?

Имам съдебен опит, досега съм осъдил двама и съм си взел парите.
Мнооо са тъпи длъжниците, защото после им излиза през носа, плащат съдебни разноски, адвокатски хонорари, за вещи лица, камара лихви и т.н.
Дразни ме безочието на хора, които изведнъж забравят за задълженията си!

Първият случай - една комшийка над мен навремето ми беше наводнила апартамента, предложих и да изпрати нейни майстори и да отстрани щетите, тя отказа, защото не била нейна вината, че пералнята и се развалила и започнала да бълва вода.
Много по-евтино щеше да и бъде, ако беше изпратила някой майстор.
След време нещо за около 100-200 лева и излезе 1 500.
Вторият случай - една овца ме изгъбарка да и дам едни пари, пък до седмица щяла да ми ги върне в двоен размер...аз, лакомо дупе

Е, отне ми две години да си взема парите, но и на нея пък и излезе двойно.
Сега тоя калъф ми виси с 1 200 лв. Сумата не е важна, важно е, че преди да му дам земята, ме ухажваше и се мазнеше, а сега се крие като мишок!

- Vid
- кандидат преподавател
То хубаво, ама точно от Видин - там где гърми, ама не вали, ако е който и да е друг регион, бих те насочил с удоволствие към добри кантори с които работим... Иначе и ние бихме поели тази работа, но сумата за събиране е твърде малка и разходите ни за пътни..... и така...
Ще помисля, и ако се сетя за нещо добро във видинско, ще ти пиша на ЛС...
Ще помисля, и ако се сетя за нещо добро във видинско, ще ти пиша на ЛС...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
А аз пък днес хванах бременен рак на блесна Моска №3 :

Найлона къде е под рака го бех хванал малко преди това . Закачен на въдица с тест , по нашенски акция , 0.9 - 5гр. , борбата с тоя найлон пълен с вода беше епична

Найлона къде е под рака го бех хванал малко преди това . Закачен на въдица с тест , по нашенски акция , 0.9 - 5гр. , борбата с тоя найлон пълен с вода беше епична

Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
А някоя рибка хвана ли ?
Щото и аз след едно капо през есента, снимах и пуснах в темата раци - рак с две щипки, рак с една, /грамадни раци бяха/, ама само раци
!
Дърпаха ми на рибки
!
Щото и аз след едно капо през есента, снимах и пуснах в темата раци - рак с две щипки, рак с една, /грамадни раци бяха/, ама само раци

Дърпаха ми на рибки