Пролетни кефали

Модератор: sapuna

seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пролетни кефали

Мнение от seefeel »

SUPER MARIO написа:Пич ето, че не само аз не съм хващал на мамул по тва време, айде..... xaxaxa :rolleyes:
Пич,не се изказвай така категорично,че ставаш смешен.На различните водоеми рибата си има различни предпочитания.При нас има река,на която миналата зима Февруари месец убихме кефала на царевица.Тази зима пак си взимаше.Да не говорим че направихме разгром и със спининга на силикон,целенасочено.Затова като ходя на ново място винаги стрелям царевица,бял и пелети,щот не знам какво ще му е кеф да яде.Захранките отделно.
Проба му е майката!
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

seefeel написа:
SUPER MARIO написа:Пич ето, че не само аз не съм хващал на мамул по тва време, айде..... xaxaxa :rolleyes:
Пич,не се изказвай така категорично,че ставаш смешен.На различните водоеми рибата си има различни предпочитания.При нас има река,на която миналата зима Февруари месец убихме кефала на царевица.Тази зима пак си взимаше.Да не говорим че направихме разгром и със спининга на силикон,целенасочено.Затова като ходя на ново място винаги стрелям царевица,бял и пелети,щот не знам какво ще му е кеф да яде.Захранките отделно.
Използвам "пич", защото той така се обрща към мен ;) А относно царевицата, аз все още не съм убеден, че е така, но щом си хващал. А и да попитам кое ми е КАТЕГОРИЧНОТО? Още първия ми пост в тая тема беше с усмивка, но SUPER MARIO се засегна, явно..... Къде съм казал, че не се лови на мамул... Айде спирам, че мразя да спамя! :) НАСЛУКА :drinkers:
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Това,че ти или някой друг не е ловил,не значи че рибата не взима.Това исках да кажа.
Останах много изненадан първия път ,но кефала си клйопа царевицата зимно време.После правих проби с царевица на друга река,ама там кефалът не реагираше по никакъв начин на мамула.
А на колегата му пожелавам успех и все такива да ги дърпа по Тунджака.
Проба му е майката!
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Ловя на царевица,защото знам че клъвне ли е кефал.В рекичката на която ловя в момента ври от уклеи и ако стрелям и ловя на бял червей не ме оставя на мира.
Бързай бавно.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

На един вир, на река Ахелойска си ги хващах редовно на сладка царевица, на червей само мушмороци.Интересно, че на същата река, но на друг вир, кълве само на бял :wink: :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

Бихте ли споделили , освен стръвта , какъв монтаж да направя за кефал на река, кука кой номер и т.н.
По кое време на деня е най-активен?
Благодаря!
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Марио можеш ли да дадеш информация каде точно около марица ? Около Пловдив или мръсния канал ли каде ?
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

:shock: има ли вече мравки??? Че и големи.... :D
Има вече.На седмия етаж успяват да се качат. :D
Колкото до големите ,по -трудно се намират, но вършат прекрасна работа.Обикновено се срещат в горите.
Няма нужда от подхранки. Има ли клен клъвнал е .Ако не се разрушава мравуняка (което е задължително,)може да се събира стръв дълго време.
Риболовът не е слука,а наука!
kekerence
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kekerence »

Кефалът кълве на царевица и през зимата.През януари тази година го ловях на бял,а колегата до мен извади 3 доста по класни от моите на царевица от консерва.По-рядко кълве,но по-класни екземпляри.Става въпрос за река Искър при Роман-бента под санаториума.
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Не съм казвал че не съм ловил на царевица- напротив!!!
Споделих лично мнение не се пиша за разбирач не искам да обидя никой,но ........
То ако става на въпрос кой на какво го е ловил .......аз лично съм го разплаквал на мънисто С ЕДИНИЧНА КУКА И ВСИЧКИТЕ МИ КЕФАЛИ СА ВЪТРЕ В УСТАТА!!!
Истината е че тая риба не кълве само на това на което не си я пробвал понякога съм се изумявал на какви неща съм експериментирал и съм имал успех.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Ето още малко пролетни кефали от днес следобед, на царевица, за невярващите.Улових дори един морунаж на царевицата.
Изображение

Изображение

Изображение
Бързай бавно.
feniks84
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от feniks84 »

Браво колега :wink: и аз подкрепям царевицата! Вчера бях на една рекичка също се влива в Въча/Марица,близо до Кричим(Стара река) или както и викаме тукашните Бещица, резултат нямаше само едно кефалче на царевица,на друга стръв не пипна.
няма стари риби има МАЛКИ и ГОЛЕМИ
kir4o9612
новобранец
новобранец

Мнение от kir4o9612 »

Колеги благодаря за инфото и аз сам хващал на царевица но през лятото, а тази събота и неделя имах голям успех на бял.
mateevi75
новобранец
новобранец

Мнение от mateevi75 »

Колеги,на царевица миналата година на яз.Смирненски(с.Смирненски и с.Буковец) Монтанско,на плувка ги разбих кленовете.Калибровани 0.800-0.900 кг.,като за захранка използвах обикновена царевица и само на такава кълваше.На такава с аромат не и не. ???
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Днес проверих една малка рекичка.
Изображение
Този път лових на бял червей и храних с него.Кефалът взимаше добре, но вятъра беше отвратителен.На моменти имах чувството че ще ми счупи директната шестица.Монтажа ми беше 0.5 гр. плувка,повод 0.08 и кука 18ка.За 5 часа риболов- толкова.
Изображение
Бързай бавно.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”