На прожина за АМУР?

Модератор: sapuna

pe6ito
новобранец
новобранец

На прожина за АМУР?

Мнение от pe6ito »

Колеги бих се радвал много да ми споделите подходящ монтаж на прожина за амур.Ще лова ня притко около 1.5-2.0 амурите не са мн големи аколо 6-7 кг.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Пешито-на пружина амура трудно се лови-пробвай на косъм..
Разрови се из писанията -има много инфо на таз тема..
Я елате рибенца при батко...
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не става с прожината, ще изтържеш някой голям амур и ще ти идва да изядеш въдицата :lol:

Самата тежест на пружината и късите поводи , предразполагат откачане на рибата. Доста риби съм загубил така :?

За големи риби, без прожини :wink:
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Ivak написа:За големи риби, без прожини :wink:
Ще ви дойде акъла в главата май скоро :wink:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

с тази прожина ще подбереш само дрбосъци ! щом ще ходиш за амур ! приготви си доста суха или накисната царевица ! :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

doko написа:
Това аз го приемам като обида, да не би да съм примитивен или глупав, че ловя на прожина.
FishBone
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от FishBone »

Има един язовир до хасково `Сивата Вода` и там на прожина вадя шарани от кило до 3-4 постоянно кулве 5 кинта е входа шарана килограма му 3.50 има амур и толостолоб !!! Tуи че прожината е наи добре за шаран ;) :D
Rapala vs UglyDuckling
Аватар
rados
новобранец
новобранец

Мнение от rados »

ловил сьм 18килограма амур на пружина.не слушаи глупости от сорта нестава на пружина.сложи плетено влакно или капрон за поводите и няма проблеми.
има ли воля-има и пьт
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Предлагам следния монтаж,пружина без куки,пред нея повод и след нея повод .В пружината шепа суха царевица а отгоре лепкава захранка.Куките ако искате на "косъм'ако искате на "вълна" (стига от комшийка да е)
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

HAZART написа:Предлагам следния монтаж,пружина без куки,пред нея повод и след нея повод .В пружината шепа суха царевица а отгоре лепкава захранка.Куките ако искате на "косъм'ако искате на "вълна" (стига от комшийка да е)
А ако е бръсната комшийката на гол ...р ли да фаща колегата а... 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

FishBone написа:Има един язовир до хасково `Сивата Вода` и там на прожина вадя шарани от кило до 3-4 постоянно кулве 5 кинта е входа шарана килограма му 3.50 има амур и толостолоб !!! Tуи че прожината е наи добре за шаран ;) :D

За сивата вода съм искарвал по 7-8 кг шарани на царевица с косъм и на протейново топче ! това че калве повече на прожуни там не значи че повече и по големи шарани ще искараш от тез който ловят с 1 кука на косъм ! и Аз съм от Хасково и често ходя там даже и такса не плащам-! и м/у другото плащаш рибата по 3 лв кг ! без каракудата и костура ! Да ти кажа чесно приятелите ми с още един дядка хващат само на прожини там , та да хванат повече каракуда и да си я вземат без да плащат ! а тва че вадиш шарани по 3-4 кила на прожина там тебва се види ! :D :D :D
м/у другото от 4 месеца храня и с топчета на едно местенце там и имам доста задоволяващи резултати !
ако не вярваш пиши едно л.с. и да те карам да гледаш как се хваща
шаран на пр.топче на "сивата вода"
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

rados написа:ловил сьм 18килограма амур на пружина.не слушаи глупости от сорта нестава на пружина.сложи плетено влакно или капрон за поводите и няма проблеми.

:smt038 :smt038 :smt038 :prayer: :prayer: :prayer: :partyman: :partyman: :partyman:
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Ivak написа:
doko написа:
Това аз го приемам като обида, да не би да съм примитивен или глупав, че ловя на прожина.
С мнението не съм целял да те обидя, просто ми е писнало да слушам как на прожина се лови повече. Вярно доста резултатен риболов е но ако става дума за каракуда. Едрите риби там са много по на рядко. Извинявай ако съм те засегнал не съм целял това.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Нямаш проблеми, но и на мен ми е писнало да ми повтарят че на прожина не се лови :lol: :lol: :lol:

на едно Казичене, където ловят много известни и добри шаранджии имам доста добри успехи на пружина, но монтирана по малко по различен начин от класическия и с една кука :wink:
pe6ito
новобранец
новобранец

Мнение от pe6ito »

Питам нарочно за прожина защото един колега на езерото два дена подред ги спуква по 8-9 по два три на ден за по 2-3 часа и е на прожина.Днеска един от тея които бяха до него казаха че бил на косъм и слагал няква захранка и в нея стара варена царевица.
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”