Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Всяко зло за добро
- antivik
- кандидат преподавател
Всяко зло за добро
Дойде време и аз да направя сефтето. Плановете за вчерашния ден бяха едни, но човек предполага-Господ разполага. Плана беше с тази придобивка

да се изтърся на нулата на Ст. Кладенец и на долу по вода до където стигна. И така къде 6,30часа в ето такава обстановка
,
се отзовавам по местоназначение, че даже и компания не липсваше
.
И тука се получи неочакваното, намирам си местенце, разпъвам каячето и започвам да помпя, но в един момент се чува едно яко ПУК и дъното се сгърчи отпуснато в краката ми. Ами сега?!? Първа мисъл - помпя страничните балони и продължавам, втора мисъл-не съм чак толкова луд. Та всичко се събира, качва се на колесар и на гръб и ходом-марш обратно.
Стигам благополучно у дома, с леко сгомнявено настроение
, а още рано и в стая не ме свърта, па и багажа почни готов...Та последва изхвърляне на бърза ръка на ненужното, оставяне на само една сопа, Напълване на павурчето с тази благословена от гявола жидкост
,
Малко финанс в джеба и на път. Натоварване на първото такси и кратката команда "Карай ме на ТРАСА!" и без много напъване бях там, а условията...
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jns-JFB7lQA?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jns-JFB7lQA?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
нарочно оставям оригиналния звук/нещо не ми се получава вграждането, та го пускам като връзка/. Насадих се на местенцето, забърках някаква мършава захранка от наронени бисквити, вафли, нещо останало от миналото, повечко пясък от брега. Разпънах аливиото, понамятах 2-3 малки топки, 1-2 прашки омешан цръв и чакането започна. Време не съм засичал, но приятно бях изненадан от първата за тази година
.
До тука всичко добре, но се появи лек вятър и ако беше само той всичко щеше да е китка, но с него се появи и почна да се събира предмен ето такава гадост:

Последва смяна на мястото, насадих се направо на моста, зарязах всякакви английски МАЧ мурафети с мерене на дълбочини, определяне на азимути, застопоряване на влакно и к`вот се сети човек. Сложих си едно 1,5грамово плувче, натаманих по-плитичка дълбочина, отново пясък-опаа захранка, прашки чръве и отново резултат
.
Риболова си беше тегав, направо казано скучноват, но аз бях излезнал да се по раздвижа и да се по проветря, а и като извадих павурчето, лошотиите взеха да се изпаряват, а и рибетата започна да се обажда по-често кога понапече слънчо. Общо взето калибъра беше такъв
.
Понеже бях излезнал само за разходката, даже не разпънах и живарника. Съдбата на всички рибета беше такава
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QnDGJ1EDx-I?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QnDGJ1EDx-I?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Като за начало излета си беше твърде приятен въпреки капризите на рибетата, определено си искаше фини такъми повод0,1, лека плувка, кука16-18, а и постоянно подаване на захранка.
На слука и на здраве на всинца ви
.

да се изтърся на нулата на Ст. Кладенец и на долу по вода до където стигна. И така къде 6,30часа в ето такава обстановка

се отзовавам по местоназначение, че даже и компания не липсваше

И тука се получи неочакваното, намирам си местенце, разпъвам каячето и започвам да помпя, но в един момент се чува едно яко ПУК и дъното се сгърчи отпуснато в краката ми. Ами сега?!? Първа мисъл - помпя страничните балони и продължавам, втора мисъл-не съм чак толкова луд. Та всичко се събира, качва се на колесар и на гръб и ходом-марш обратно.
Стигам благополучно у дома, с леко сгомнявено настроение

Малко финанс в джеба и на път. Натоварване на първото такси и кратката команда "Карай ме на ТРАСА!" и без много напъване бях там, а условията...
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jns-JFB7lQA?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jns-JFB7lQA?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
нарочно оставям оригиналния звук/нещо не ми се получава вграждането, та го пускам като връзка/. Насадих се на местенцето, забърках някаква мършава захранка от наронени бисквити, вафли, нещо останало от миналото, повечко пясък от брега. Разпънах аливиото, понамятах 2-3 малки топки, 1-2 прашки омешан цръв и чакането започна. Време не съм засичал, но приятно бях изненадан от първата за тази година

До тука всичко добре, но се появи лек вятър и ако беше само той всичко щеше да е китка, но с него се появи и почна да се събира предмен ето такава гадост:

Последва смяна на мястото, насадих се направо на моста, зарязах всякакви английски МАЧ мурафети с мерене на дълбочини, определяне на азимути, застопоряване на влакно и к`вот се сети човек. Сложих си едно 1,5грамово плувче, натаманих по-плитичка дълбочина, отново пясък-опаа захранка, прашки чръве и отново резултат

Риболова си беше тегав, направо казано скучноват, но аз бях излезнал да се по раздвижа и да се по проветря, а и като извадих павурчето, лошотиите взеха да се изпаряват, а и рибетата започна да се обажда по-често кога понапече слънчо. Общо взето калибъра беше такъв

Понеже бях излезнал само за разходката, даже не разпънах и живарника. Съдбата на всички рибета беше такава
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QnDGJ1EDx-I?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QnDGJ1EDx-I?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Като за начало излета си беше твърде приятен въпреки капризите на рибетата, определено си искаше фини такъми повод0,1, лека плувка, кука16-18, а и постоянно подаване на захранка.
На слука и на здраве на всинца ви

Последно промяна от antivik на Нед Мар 25, 2012 11:40 am, променено общо 1 път.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Re: Всяко зло за добро
От този язовир само хищник,друга риба не се яде.
Всичките отпадни води на града и на комбината за олово и цинк са в язовира.
Ако водата беше добра,щеше да се развъдят раци.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Поздравления за излета!antivik написа:..............................................................................................
Като за начало излета си беше твърде приятен въпреки капризите на рибетата......

Благодаря,че го сподели с нас!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- pacho109
- сериозен играч
Аз с този каяк ,за нищо на света не бих влязъл в язовира
От другата седмица съм в Кърджали, след 10годишно заточение в Смолян
И ги почвам редовно ,всеки уикенд 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Хубав репортаж и красиви снимки-браво
Между другото и на мен каяка не ми изглежда много стабилен-внимавай!

Между другото и на мен каяка не ми изглежда много стабилен-внимавай!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- mitko ribara
- ще става разбирач
Да излета е страшен!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- P-etkan
- ще става разбирач
Поздравления
...почна се...
кога и аз ще постна такъв репортаж с моя каяк, който правя 

...почна се...

- antivik
- кандидат преподавател
Градски, то луд умора нема, а свободата във водата па нема цена.pacho109 написа:Аз с този каяк ,за нищо на света не бих влязъл в язовира![]()
От другата седмица съм в Кърджали, след 10годишно заточение в Смолян
И ги почвам редовно ,всеки уикенд
Браво! Много хубав излет.
-
- сериозен играч
Колега браво за излета.Много хубав язовир.А относно раците има си ги в язовира.Даже и лин съм хващал,но в другия край на язовира.Успех за напред.
- antivik
- кандидат преподавател
Може и да има, но от към града си е коджа мръсен и си е направо престъпление такваз красота да се съсипваrsimeonov написа:Колега браво за излета.Много хубав язовир.А относно раците има си ги в язовира.Даже и лин съм хващал,но в другия край на язовира.Успех за напред.

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво. Голям ми е кеф да ти гледам излетите. Скоро и по отблизо ще ги гледам:) Че изобщо е тръгнала някаква риба е чудесно. Сега и каракудата да излезе и ...
-
- вече хвърля и на тежко
Браво за риболова. 

-
- сериозен играч
Много грешна логика , колега . Хищника се храни само с рибки усвоили вееч цветните метал и натрупването в тях е значително в по високи степени. Така че по добре да не се яде хичhaga написа:От този язовир само хищник,друга риба не се яде.

Жалко за каяка

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба