Подфорума:Риболов на шаран

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Подфорума:Риболов на шаран

Мнение от snegk »

Колеги мисля,че този подфорум се превърна в информация за водоемите.Всеки пита къде около някой град или как е на тоз или онзи язовир.Този подфорум е за шарана,начин на ловене,техники,тактики и други глупости свързани с шарана.Всеки път отварям с надежда да открия нещо ново свързано с улова на шаран а виждам,къде кълве.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Постоянно местя теми с подобна насоченост,но понякога ме изпреварва някое и друго мнение и в този случай не се меся.Все пак си е информация.
Определено забележката ти е на място.Много си прав!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Не знам Илийка , тази тема на практика е по - стара от всички ни , тя си е от времето когато едва ли е имало компютри , макари , рибарски пръчки , няма значение карбонови или плътни . Новото което аз съм научил за целият си съзнателен живот , като болен край язовирите , това е протеиновото топче , и честно казано , досега само чета за него и го гледам като артикул , при това разнообразен , по нашите магазини !
Шарана си е класика в риболова , не случайно след поголовни изтърбушвания на язовири , той винаги намира начин да оцелее . За мен винаги си е бил предизвикателност , особено като устиска и прескочи "бебешките" си години , тогава си е най - глупав и кълве без да гледа на кого ще попадне вънка , така както малко дете играе на улицата , без да се оглежда за автомобили ... !
А от монтажите научих два , единият е "косъма" , а другият е две куки на единичен повод , като между тях може да наредиш 3 - 4 зърна царевица и на практика става косъм с две куки .
Косъма го знаеш , а другият ако не си го виждал , ще ти го покажа , това просто са две куки вързани една над друга с разстояние около 2 см. между тях.
Общо взето се убеждам , че "революция "в методите за улов на шаран , трудно ще се направи , но това си е мое мнение , което има тежест , като бучка захар във вряла вода ... !
Така че , нека другите кажат , а за нас да остане удоволствието да четем и научим нещо ново !!!
Аватар
de4ev72
новобранец
новобранец

Мнение от de4ev72 »

Макара с лонг каст шпула,ракета,спод пръчка,карп пръчка,ПВА -торбички,чорапчета,конец и пяна,ракета,сейфти монтаж,плетени влакна,ароматизатори,лиидкор,шок лидер,сонар,маркер,карп куки,противооплитащи тръбички и много други.Това са продукти създадени през последните години за шарански рибалов и не са глезотия,а много необходими,когато се опитваме да надхитрим шарко.
Аз използвам тези продукти и за тях съм полуил информация от интернет.
snegk

Мнение от snegk »

Хубаво брат ама какво общо има с темата.Аз се възмущавам,че вместо да обсъждаме всичките тези неща които си изброил ние питаме къде има риба или водоеми.Има си подфоруми;информация за водоемите,отивам на излет и къде кълве в момента.Не искам да обидя никой,но така ще сме по подредени и ще ни е по лесно да намерим информация за даден водоем.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”