Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Суходол или Панчарево?
Модератор: Кърцата
Суходол или Панчарево?
Здравейте колеги. Нов съм във форума, но бих искал да се възползвам от вашите съвети относно утрешния излет. Днес с приятелката ми се отбихме до р.Искър ( канала на враждебна ) и за половин ден нямаше дори едно докосване на плувката. Изкарвал летата като дете в едно село в плевенска област ( Ставерци ) и от там обожавам речния риболов, но днес видях, че около София е трудно. Мизерията на която бях свидетел ме депресира доста. То не бяха чашки, шишета, пликчета и т.н. Това не е в темата, но исках да го спомена. Проблемът е, че щом не става на реката, ми останаха Суходол или Панчарево. Аз в момента живея в Люлин и единствения плюс, който Суходол има е, че ми е на 3 спирки ( нямам кола и затова разтоянието е от значение ), но там съм ходил доста и, въпреки че е платено, е мизерия, а за уменията, които имам, риба няма ( плюс пръчката е 10 лева тази година ). Щях да подкарам с транспорта към Панчарево, но чух лоши мнения и за там. Какво ще предложите вие? Мислих да пробвам на дъно и на плувка. ( онзи ден бях на Суходол и не пипна нито на дъно нито на плувка, но съм инат и ако според вас има смисъл, мога пак да отида при положение, че е близо )
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Re: Суходол или Панчарево?
ходих на Суходол тази есен - и при мен така, 2 пръчки - 16 лв общо - и една каракуда от 400 грама
Панчарево ако питаш за платеното - отиди с една пръчка, тя ти е 5 лв, на плувка (лека) може да си наловиш пъстърва колкото искаш, но накрая се плаща по 8 лв килограма. Сега в събота бях, и пъстърва наистина има много и кълве яко. ще ти бъде по-неудобно откъм транспорт, но е доста приятно, чисто поддържано. Друг е въпроса че от към пари няма да е евтино.
Панчарево ако питаш за платеното - отиди с една пръчка, тя ти е 5 лв, на плувка (лека) може да си наловиш пъстърва колкото искаш, но накрая се плаща по 8 лв килограма. Сега в събота бях, и пъстърва наистина има много и кълве яко. ще ти бъде по-неудобно откъм транспорт, но е доста приятно, чисто поддържано. Друг е въпроса че от към пари няма да е евтино.
според мен изчакай още 2 седмици и пробвай Суходол за шаран
stalker11 тука около София си е трагедия, та чак както ти спомена мизерия (то за това столичани се изнасят като се стопли към язовирите в Южна и Централна България)
. Чета , че на Суходола сега хващат по някоя пъстърва и... на Панчарево към момента пък се хващат микро костурчета , уклейчета, тук таме кефалченца, случайни каракуди закачени на воблери (това е на езерото не на платения)... с няколко думи почти пълна трагедия си е да ловиш около столицата. Ето тук можеш да следиш за актуална информация и по-подробно за водоемите около София !
Успех може слуката пък да е с теб

Успех може слуката пък да е с теб

Колега, я щом си решил да пробваш, отиди си на Панчарево. Сега е малко
"мъртъв" сезон за рибоците, където и да отидеш. Късмет си е отвсякъде. А за късмет не се плаща - или го имаш, или го нямаш. Та моят съвет е Панчарево. И транспорт си има. От Люлин е далечко, ама с метрото - до Младост и оттам Цариградско шосе и рейса за Панчарево. Зависи и на какво искаш да пробваш. Едно от местата е на моста до банята. Другото е стената. Третото е отсреща на гребната база (трибуните) и четвъртото е след Лебеда. Можеш да пробваш и на реката. И нещо важно: с билет е. Платеното е друго. Ти си избираш - платено или с билет. Резултатът в момента е 50:50. Зависи какво търсиш. Рибата навсякъде сега е капризна. Не очаквай чудеса. Сезонът е такъв.
Поздрави.
"мъртъв" сезон за рибоците, където и да отидеш. Късмет си е отвсякъде. А за късмет не се плаща - или го имаш, или го нямаш. Та моят съвет е Панчарево. И транспорт си има. От Люлин е далечко, ама с метрото - до Младост и оттам Цариградско шосе и рейса за Панчарево. Зависи и на какво искаш да пробваш. Едно от местата е на моста до банята. Другото е стената. Третото е отсреща на гребната база (трибуните) и четвъртото е след Лебеда. Можеш да пробваш и на реката. И нещо важно: с билет е. Платеното е друго. Ти си избираш - платено или с билет. Резултатът в момента е 50:50. Зависи какво търсиш. Рибата навсякъде сега е капризна. Не очаквай чудеса. Сезонът е такъв.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Ходих наскоро до Суходол да видя как седят нещата .. , поразпитах хората сутрин само по 1-2 към 7:00 сутринта от там на татък нищо !
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
[quote="stalker11"враждебна ) . Изкарвал летата като дете в едно село в плевенска област ( Ставерци ) и от там обожавам речния риболов, но днес видях, че около София е трудно. Мизерията на която бях свидетел ме депресира доста. То не бяха чашки, шишета, пликчета и т.н. Това не е в темата, но исках да го спомена. ![/quote]
...
Гледам аз Искъро влачи надолу по течението боклуци и се чудя от къде са..Явно не са били от
местните....
...
Гледам аз Искъро влачи надолу по течението боклуци и се чудя от къде са..Явно не са били от
местните....

Благодаря на всички за отговорите! Май ще тръгвам към Панчарево. И да не хвана нищо, поне няма да давам 10 лева за разходката
Наслука на всички!

Наслука на всички!
На Панчарево на платеното освен пъстървата може да хванеш добри шарани като от тях имаш право да върнеш до четири риби,ако неса наранени!Така поне беше миналата година.Наслука каквото и да избереш!
Все пак реших Суходол. Явно за шаран и каракуда е още рано и имах само 5-6 леки докосвания ( на дъно ), които като се замисля бяха толкова слаби, че можеше и да е някой рак. Там ги има доста. Иначе някой от рибарите около мен ( те бях 5-10 на цялото езеро ) бяха хванали по няколко пъстърви. Интересното е, че мятаха буквално на 2 метра от брега.
- CERRUTI
- сериозен играч
А ти кой търсеше на дъното? Не знам какви са тези съвети да ходиш на платеното на Панчарево....Колега вземи малко почети във форума,а не се доверявай на всеки съвет,защото като гледам какви са "съветите".....stalker11 написа:Интересното е, че мятаха буквално на 2 метра от брега.
Сега най-актуалния риболов по платените е на пъстърва...а тя най успешни се лови на леко-плувка,булдо....какви дънарки мяташ ти не знам.Другия път като решиш зимата да ходиш на Суходол да ловиш на дъно....по добре отвори прозореца и изхвърли 10лева....поне няма да биеш път да гйола.