Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Плетено влакно - Брейд
Скромния ми опит показва, че кастинга с монофил е много по добър от този с плетеняк, но въпреки това си предпочитам плетеняка..gergi762 написа:Вярно че кастинга е по-добър с плетеняк и не се разтегля,но и 30лв към 10лв си е сериозна разлика.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
имам чисто ново плетено влакно паулър про и се случи та закачих блесната на един храст драпнах савсем леко и се скъса влакното. Дали може да било дефектно влакното? Забелязах че на места започна да се протрива след няколко замятания.На какво се далжи това?
- pi4a94
- ще става разбирач
Провери водачите...дано не е дефектно...
- Shag
- вече хвърля и на тежко
За колко парички и от къде си го купил?shtilkata написа:имам чисто ново плетено влакно паулър про и се случи та закачих блесната на един храст драпнах савсем леко и се скъса влакното. Дали може да било дефектно влакното? Забелязах че на места започна да се протрива след няколко замятания.На какво се далжи това?
-
- научил се да хвърля
Купих го от магазина в скай сити мол за 44 лв.
Пръчката е чери на Бъркли. На нея е обозначено че водачите стават за плетено влакно.
Пръчката е чери на Бъркли. На нея е обозначено че водачите стават за плетено влакно.
Привет колега. Не е от въдицата, водачите са добри. Имам наблюдения върху Power Pro 0.13 около 8lb., жълт цвят, 135м., купено от България. Плоско е при този размер, но е стегнато и много здраво. С него повдигнах 5 литрова туба без да се скъса. Видимо по- тънко от някои други влакна със сходни зададени дебелини. А със Power Pro 10 lb. зелено, от Щатите, видях как един колега на платен гьол, близо до Чирпан, чупеше клони при опитите да си откача блесната.shtilkata написа:имам чисто ново плетено влакно паулър про и се случи та закачих блесната на един храст драпнах савсем леко и се скъса влакното. Дали може да било дефектно влакното? Забелязах че на места започна да се протрива след няколко замятания.На какво се далжи това?
От друга страна преди време колега имаше проблеми с Power Pro 0.10, бяло, 92м. и го изхвърли. Споделете с какви параметри е вашето!
От 1,5 г. използвам плетени влакна и се учудвам, че пред някои колеги стои дилемата- брейд или монофил за спинингов риболов, за джиг да не говорим. Защо? Защото плетените са практически неразтегливи и това е напълно достатъчно да изберем тях.
- Vid
- кандидат преподавател
Интересно, имал съм влакна от други марки при които различните цветове при еднакъв тест на здравина и марка са с различно качество.stas написа:Привет колега. Не е от въдицата, водачите са добри. Имам наблюдения върху Power Pro 0.13 около 8lb., жълт цвят, 135м., купено от България. Плоско е при този размер, но е стегнато и много здраво. С него повдигнах 5 литрова туба без да се скъса. Видимо по- тънко от някои други влакна със сходни зададени дебелини. А със Power Pro 10 lb. зелено, от Щатите, видях как един колега на платен гьол, близо до Чирпан, чупеше клони при опитите да си откача блесната.shtilkata написа:имам чисто ново плетено влакно паулър про и се случи та закачих блесната на един храст драпнах савсем леко и се скъса влакното. Дали може да било дефектно влакното? Забелязах че на места започна да се протрива след няколко замятания.На какво се далжи това?
От друга страна преди време колега имаше проблеми с Power Pro 0.10, бяло, 92м. и го изхвърли. Споделете с какви параметри е вашето!
От 1,5 г. използвам плетени влакна и се учудвам, че пред някои колеги стои дилемата- брейд или монофил за спинингов риболов, за джиг да не говорим. Защо? Защото плетените са практически неразтегливи и това е напълно достатъчно да изберем тях.
Относно ПП, ползвам бялото 10 лб. и не съм доволен - бързо се разнищи и като цяло е слабо, с ниска издръжливост. Имам и ПП 15 лб. жълто, от което съм доволен. Та стигнах до извода, че проблема на влакното е в ниските диаметри. Сега, може би проблема е в цвета, който е пряко свързан с качеството, а не диаметъра??? Защо пък, всичко е възможно... Мислех, че оригиналното ПП като качество е едно и също без значение какъм цвят е, ама май не е така?
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
pi4a94 написа:Провери водачите...дано не е дефектно...
Колега провери си водачите,вероятно имаш пукнат или счупен ринг(но някой от тях)shtilkata написа:Купих го от магазина в скай сити мол за 44 лв.
Пръчката е чери на Бъркли. На нея е обозначено че водачите стават за плетено влакно
Дали ползваш брейд от 5 или 95лв при този проблем само Болката е различна

Аз, колега Vid, може и да си внушавам, ама на пипане установих разлика дори между влакна от един цвят и размер: зелен Power Pro 10b. - щатско и българско. Мен от много време насам ме гризе мисълта, че пипалата на "Световната конспирация" са се простряли върху всичко, що иде в България. Бяла и всякаква друга техника, облекла, прахове за пране ако щете, пръти, макари, влакна и какво ли не още- все си мисля, че не са баш като тези, дето се продават на запад от нас. Ама може би си внушавам...
- Vid
- кандидат преподавател
Абе, зная че е така, ама все си мисля че не трябва е така, ама е така... В Б-я всичко е скапано... Да еба и скапаната държава - купувам от тук ПП, не стига, че е три пъти по скъпо от това в щатите, ами на всичко отгоре е и менте.... Е, все пак това е нормално, понякога просто забравяме къде живеем в забързанато си мижаво ежедневие, е все пак това е България - една от най бедните държави в света с нормално гадно и обременено население и търговци..... Понякога го забравям, радвам се, че някой във форума ме кара да стъпя на земята и осъзная... Крайно време е да спрем да плащаме луди пари за боклуци....stas написа:Аз, колега Vid, може и да си внушавам, ама на пипане установих разлика дори между влакна от един цвят и размер: зелен Power Pro 10b. - щатско и българско. Мен от много време насам ме гризе мисълта, че пипалата на "Световната конспирация" са се простряли върху всичко, що иде в България. Бяла и всякаква друга техника, облекла, прахове за пране ако щете, пръти, макари, влакна и какво ли не още- все си мисля, че не са баш като тези, дето се продават на запад от нас. Ама може би си внушавам...
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Цвета на влакното е жълт, а диаметъра е 0.15
- krokibg
- учете се от него
Защо се учудвате бе,има пресни влакна и застояли такива.Застоялите хората ги продават на по-ниски цени,нашите вносители ги взимат и ги внасят,като ги продават на същите цени както и пресните,никой тук не прави разлика от застояла и нова стока !!! Също така,има фирми на нашия пазар,които се изтарикатиха,взимат евтини ментета,копиращи ПП на голени ролки с хиляди метри,правят тук кутии и навиват влакната с машинки,като по този начин си намалят цените още повече
При много поръчани бройки ролки,една ролка не им излиза повече от 5 - 10 стотинки, кутията,точно копие на оригинала и тя не е повече от 10-15 стотинки при много бройки.Брейда им идва когато го вземат на големи ролки не повече от 5-7 лв и какво излиза,като сметнете,всичко заедно им става 8лв за 135 метра а го продават за 50лв.Ако внясят менте пан ще им излезе поне 20лв ролката от 135 метра,ако е оригинално ще е 25лв закупено от вън и така.Лично знам хора които навиват няколко вида влакна тук,няма да споменавам имена,просто знам че го правят
Скоро си взех две ролки ПП,и макар да беше с размер 0.28 се късаше като обикновен конец за шиене !!! Така че,вече никои не знае къде,какво се продава.Всичко е на късмет
Има гаранция ако се купи от щатите.Имам конец които е на три сезона и е още здрав,вярно е че съм го третирал с разни мазила,но вече не знам и аз какво да мисля

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- научил се да хвърля
Както каза проверих водачите и се оказа, че водача на върха вътрешната му част е счупена. И явно от там се прокъсва влакното. Дано това де е проблема,а не влакното.Знаели някои къде в София може да се поправи водача?mitq_p написа:pi4a94 написа:Провери водачите...дано не е дефектно...Колега провери си водачите,вероятно имаш пукнат или счупен ринг(но някой от тях)shtilkata написа:Купих го от магазина в скай сити мол за 44 лв.
Пръчката е чери на Бъркли. На нея е обозначено че водачите стават за плетено влакно
Абе няма какво да се чудите. По една или друга причина "берлите" хора ни третират като 5 качество хора, съотетно и потребители, и такава стока ни продават - 5 качество. А както знаем всяка стока, дори и бананите (храната на маймуните), се дели на няколко категории за качество. Та нормално е "белите" хора да си оставят за тях хубавото, а за нас....каквото остане.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- te4osoma
- разбира нещата
Би трябвало във всеки един рибарски магазин да ти го сменят без проблемshtilkata написа:Както каза проверих водачите и се оказа, че водача на върха вътрешната му част е счупена. И явно от там се прокъсва влакното. Дано това де е проблема,а не влакното.Знаели някои къде в София може да се поправи водача?mitq_p написа:pi4a94 написа:Провери водачите...дано не е дефектно...Колега провери си водачите,вероятно имаш пукнат или счупен ринг(но някой от тях)shtilkata написа:Купих го от магазина в скай сити мол за 44 лв.

п.п. Плетеняк от България не си спомням да съм си купил....

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън