Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Еб.ват ли се с нас търговците?! - Sensas Power Match 744
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Еб.ват ли се с нас търговците?! - Sensas Power Match 744
Аз пък си мисля, че разходите на търговците са си тяхна грижа и изобщо не ме интересуват.tsvetkoff написа: 1.Това си е чисто българска черта - да гледаме в "канчето" на другия.Винаги гледаме каква печалба ще изкара търговецът,без да се гледат другите много важни неща -РАЗХОДИТЕ
Както търговеца не ме пита, как и от какво съм заделил пари за въдица, така не е моя работа да мисля за разходите му. Ако цената му е добра купувам, ако не, търся друг начин.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За разлика от теб на мен ама мнооооого ми е ясно как се правят цените,защо ли,ами опитай се да си отговориш сам.bayatov написа:Значи все пак се появи някой търговец в дискусията,но за съжаление не чух компетентно мнение от него,а може би не е съвсем наясно как точно се върти далаверата на по-горните етажи....
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Напълно си прав,не съм наясно,не съм го и твърдял,точно затова дерзай,обясни ни малко,че да разберем какво,защо,как и да приключваме темата.Точно това искам от самото начало !butnik написа:За разлика от теб на мен ама мнооооого ми е ясно как се правят цените,защо ли,ами опитай се да си отговориш сам.bayatov написа:Значи все пак се появи някой търговец в дискусията,но за съжаление не чух компетентно мнение от него,а може би не е съвсем наясно как точно се върти далаверата на по-горните етажи....
MILF - Man, I love fishing !
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
При нас са си 14лв./кг и няма мърданеteh написа:2.5 x 2.42 = около 6 лв. за килограм.jorro11 написа:В този ред на мисли само за сравнение до преди една година от едно риболовно магазинче в Англия си взимах близо 1кг бели червеи (с доста приличен размер) за 2,5 паунда. В БГ 100-ина грама за 1лв.
100 гр x 10 x 1 лв = 10 лв. за килограм.
при положение, че тук си купил само 100гр, може за килограм цената да е по-евтина.
аз не виждам фрапираща разлика.

MILF - Man, I love fishing !
- antivik
- кандидат преподавател
Те тази седмица ще се разбере как се отнасят търговците към търговците към клиентите. Като към дойна крава или като пълноправен субект в една сделка. За гаранционните срокове и действията при рекламация ми е мисълта, но подробности ще споделя по нататък, когато разбера какво ме чака
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Антон Тонев
- сериозен играч
antivik написа:Те тази седмица ще се разбере как се отнасят търговците към търговците към клиентите. Като към дойна крава или като пълноправен субект в една сделка. За гаранционните срокове и действията при рекламация ми е мисълта, но подробности ще споделя по нататък, когато разбера какво ме чака.
Знам за какво говориш.Не мисля че в случая търговеца ще ти направи проблем.В твоя случай, ще трябва май той да я праща в Пловдив.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Пий една студена и забрави.antivik написа:Те тази седмица ще се разбере как се отнасят търговците към търговците към клиентите. Като към дойна крава или като пълноправен субект в една сделка. За гаранционните срокове и действията при рекламация ми е мисълта, но подробности ще споделя по нататък, когато разбера какво ме чака.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
- antivik
- кандидат преподавател
Не говоря за кърджалийския търговец, с него проблеми няма никакви, говоря за фирмата доставчик, за сега няма да споменавам коя е и за какво иде реч, но ако стане, както пише по-горе да "пия 1-на студена вода" , ще се постарая народа да бъде снабден с една хубавичка анти реклама и да си прави сметката от кого да купува и от кого неАнтон Тонев написа:antivik написа:Те тази седмица ще се разбере как се отнасят търговците към търговците към клиентите. Като към дойна крава или като пълноправен субект в една сделка. За гаранционните срокове и действията при рекламация ми е мисълта, но подробности ще споделя по нататък, когато разбера какво ме чака.
Знам за какво говориш.Не мисля че в случая търговеца ще ти направи проблем.В твоя случай, ще трябва май той да я праща в Пловдив.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Наистина цена се формира и лесно и трудно!Цената първо я определя вносителя,а после се доизпипва от търговеца на дребно!Факторите,които я определят са много и най различни - търговска отстъпка за количества,допълнителен % за годишен оборот на продукт,ДДС,мито,собствена марка договорена директно в Китай примерно,транспортни и всякакви други разходи и т.н. и т.н.Прайс листовете и %-тите за отстъпка са различни дори и за търговците за една и съща стока!Естествено,че който харчи повече ще пазарува по евтино!Как ще продава после обаче си е негова работа!От край време се знае,че не надценката,а основно оборота е фактора формиращ печалбата!В някое малко провинциално градче цената ще е една,в някой си онлайн магазин съвсем друга,а в търговския център на сезонното изложение трета!Хубавото на интернет е,че намираме всичко което търсим,а лошото че много се ровим и откриваме подобни разминавания!Мине ли едно нещо през две и повече ръце става страшно!
Давам ви пример с един от моите артикули,а чисто математическите сметки си ги правете сами :
Pokee Sailor 3,90м 3,5lb 3к
цена в Румъния - 200RON/грубо 100лв/ - http://www.magazinulupeste.ro/lansete/l ... ailor.html
моя /едрова/ цена - 79лв
цена в магазин - 122лв - http://megafishing.bg/product/1275/vadi ... 3-5lb.html
Едва ли има търговец обаче,който не е склонен на договорки!Всеки така си е формирал цената,че с направената отстъпка по време на покупката и двете страни да останат доволни!Така,че нищо не ви пречи да питате и чак тогава да почнете да ругаете!
И още нещо - искаш ли качество,гаранция за стоката и произход,то неминуемо кихаш!
Давам ви пример с един от моите артикули,а чисто математическите сметки си ги правете сами :
Pokee Sailor 3,90м 3,5lb 3к
цена в Румъния - 200RON/грубо 100лв/ - http://www.magazinulupeste.ro/lansete/l ... ailor.html
моя /едрова/ цена - 79лв
цена в магазин - 122лв - http://megafishing.bg/product/1275/vadi ... 3-5lb.html
Едва ли има търговец обаче,който не е склонен на договорки!Всеки така си е формирал цената,че с направената отстъпка по време на покупката и двете страни да останат доволни!Така,че нищо не ви пречи да питате и чак тогава да почнете да ругаете!

И още нещо - искаш ли качество,гаранция за стоката и произход,то неминуемо кихаш!
- antivik
- кандидат преподавател
Точно така ще се получиhaga написа:Пий една студена и забрави.antivik написа:Те тази седмица ще се разбере как се отнасят търговците към търговците към клиентите. Като към дойна крава или като пълноправен субект в една сделка. За гаранционните срокове и действията при рекламация ми е мисълта, но подробности ще споделя по нататък, когато разбера какво ме чака.

-
- вече хвърля и на тежко
За въпросната щека не мога да коментирам, но какво ще кажете за цените на плетените влакна например? Примери могат да се дадат и с макари и други стоки. Да не би американските търговци да искат да печелят по-малко? И защо доста от нас пазаруваме от Америка за по-евтино?
Извода за мене е че или нашите търговци са доста алчни и слагат голяма надценка или не знаят от къде да пазаруват на едро.
И в интерес на истината има стоки които са по-евтини у нас отколкото в чужбина.
Извода за мене е че или нашите търговци са доста алчни и слагат голяма надценка или не знаят от къде да пазаруват на едро.
И в интерес на истината има стоки които са по-евтини у нас отколкото в чужбина.
Мисълта убива действието!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами щото читави набук / горетекс / кожа / текстил обувки на Найки Джордан на аутлет у МОЛа се продават за 360лв. а същите с шипинга от Ню Йорк до пред входната ми врата излизат общо 117лв.lubo9 написа:...И защо доста от нас пазаруваме от Америка за по-евтино?...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Във по малките населени места стигат и до 20 лв на кило..bayatov написа:При нас са си 14лв./кг и няма мърданеteh написа:2.5 x 2.42 = около 6 лв. за килограм.jorro11 написа:В този ред на мисли само за сравнение до преди една година от едно риболовно магазинче в Англия си взимах близо 1кг бели червеи (с доста приличен размер) за 2,5 паунда. В БГ 100-ина грама за 1лв.
100 гр x 10 x 1 лв = 10 лв. за килограм.
при положение, че тук си купил само 100гр, може за килограм цената да е по-евтина.
аз не виждам фрапираща разлика.

- antivik
- кандидат преподавател
Както и искаше автора на темата да излезем от конкретния случай, ще си продължа мисълта. Този път с резултат от проверките, конкретна покупка и съответна рекламация. Този път мога да говоря с конкретни резултати. Става дума за закупен надуваем каяк от тази фирмаantivik написа:Те тази седмица ще се разбере как се отнасят търговците към търговците към клиентите. Като към дойна крава или като пълноправен субект в една сделка. За гаранционните срокове и действията при рекламация ми е мисълта, но подробности ще споделя по нататък, когато разбера какво ме чака.
http://www.plodex.eu/kayak-2p.html.
След второто излизане при надуването дъното на каяка се спука, на рекламноинструкционния клип на сайта/който и соча/, се вижда ето това:

При разговори на човека, който ми достави стоката, с фирмата му обяснили, че на тези каяци дъното не се надувало да стане твърдо/здраво/, а само да придаде форма. С една дума сам съм си виновен, това се водело евтина лодка/не и за моите доходи/, бе оправяй се сам

Че се ебават, ебават се и то яката ! Явно това си е балканския манталитет ! За щеките не знам, ама при макарите положението е отчайващо. Лошото е , че този балкански тарикатлък ни излиза и на нас и на търговците през носа. До там я докарахме, че завчера на изложението в Пловдив като поисках от щанда на Камекс да видя новия биомастър с Х-шип системата ми изръмжаха, че с тая криза и тоя интернет вече не можели да изкарват такива мостри. Ми как да изкарат, като в руски сайт цената му е 269 долара за размер 3000 , като го сметнеш по 1,46 курса за деня става 408 лева, пък у нас няма сайт дето да го видиш под 570 лева. Ми че тоя руснак печалба и надценка в цената не калкулира ли ? Новата Калдия в братска Гърция, дето уж цените на такъмите са по-високи си е точно 200 евра. От япония - 18 000 йени + 28 долара шипинг като сметнеш грубо пак толкова, даже малко по-евтино. По принцип съм патриот и бих искал грешните ми парета да остават тук , а не да пълнят гушите на чужди търговци, ама като ни вземат за аборигени.......................?