Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

НАЙ-ГОЛЯМАТА ПЪСТЪРВОВА РИБА У НАС
Модератор: bobopeli
НАЙ-ГОЛЯМАТА ПЪСТЪРВОВА РИБА У НАС
Разбира се,това е дунавската пъстърва(Hucho hucho).Нито дъговата,нито нашата балканска пъстърва,нито внесената не отдавна у нас езерната сьомга могат да и съперничат.Ако дънавската пъстарва достигне пределната си възраст от около 15 години,теглото и може да надхварли 50к,а дължината и да достигне около метър и половина.
Сп.Лов и Риболов Декември 2002
Колеги тази статия ме заинтригува,ако някой е хващал такива пъстарви да пише и ако има снимки да слага щото аз съм бая далече от дунава
и не мога да се насладя на това одоволствие да вадя такива зверове

Сп.Лов и Риболов Декември 2002
Колеги тази статия ме заинтригува,ако някой е хващал такива пъстарви да пише и ако има снимки да слага щото аз съм бая далече от дунава

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

С бракониерския манталитет(мрежи,бомби,ток) по долното течение на дунава,ние и комшиите сме се погрижили тази прекрасна риба да мн.рядка
Това е сиомга и като такава и е нужна чиста река с високо съдържание на кислород за да хвърли хайвер.Ако има такава река със студена,чиста и бързотечаща вода може сравн ително лесно да се създаде щам Дунавски сиомги.Просто се зарибиава горното течение на този поток с 20-30 000 хиляди всяка година и след като отраснат рибките се връщат там където са пуснати за да хвърлят хайвер-инстинкт.
Ето един пример колко е силен инстинкта на Сиомгата-дори от една тръба може да се създаде сериозен щам възрастни риби,които да се връщат всиака година и да се размножават на същото място.
http://youtube.com/watch?v=AXtJfZIbbyU
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

И аз се усъмних като видях, че котраста в преден план е силно завишен до гледката в заден план където времето подсказва лека мъгла!!!

Но колеги за наш късмет цифровите снимки носят освен образ и иформация което е скрита в тях ......... и от неа съдя, че изображението не е минавало през друг софтуер

Разбирасе това не означава, че снимките не са правени във фото студио с декори

Май Май са истински

Ориентация: 1
Дата и час на промяна на файла: 2006:07:14 08:16:47
Описание на изображението:
Производител на апарата/устройството: SONY
Модел на апарата/устройството: DSC-W12
Време на експозиция: 0.02
Бленда (F): 2.8
Програма на експозиция: 2
Светочувствителност (ISO): 100
Експозиционно изкривяване: 0
Максимален ъглов обхват на лещите: 3
Режим на измерване: 5
Източник на светлина: 0
Светкавица: 79
Фокусно разстояние на лещите: 7.9
Допълнителни ефекти: 0
Режим на експозиция: 0
Баланс на бялото: 0
Тип на заснемане: 0
Контраст: 0
Насищане: 0
Рязкост: 0
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.