Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидер с байтрънер макара?
Модератор: Paublo_Eskobar
Фидер с байтрънер макара?
Прави ми впечетление, че все повече се препоръчват байтрънери за фидер въдици. Та въпроса ми е как се отчита кълването, защото все още не претежавам подобна макара но доколкото съм чел това е системата свободна шпула и по този начи върха на въдицата едва ли ще реагира на кълване?
- kaleeff
- ще става разбирач
Re: Фидер с байтрънер макара?
Аз пък не ти препоръчвам байтрънер за фидер! Точно щото моя е така и не мисля че е много удобно! Като побегне аванса, така се отчита. Движението на върха е много по-слабо!
Фен-клуб Таранка!
-
- разбира нещата
задния аванс си го нагласяш да е малко по-стегнат,и така при удар от риба няма да ти се развива аванса ,а ще ти индикира върха.друг е въпроса кой го предпочита и кой не-мнения 1001.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...и пак стигаме до това какви риби ще ловим...ако са дребни и средни по размер (каракуда, кефал, скобар или морунаж), то определено байта е излишен...ако обаче сме се прицелили в едри бели мрени или шарковци, то ''оцията'' е добре да я има на макарата...лично мнение, изхождащо от моята преценка... 

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На Богров , без такова нещо или бързия аван си за никъде, ще има да въртиш на ляво на дясно като откачен, абе фза фидер си трябва макара с бърз аванс.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всичко опира , както каза колегата по горе до това каква риба ще ловиш ! Има си риби за медиум има си за хеви има си и за екстра хеви ! На коя според теб би и подхождала байтрънър макара ? Ако не се сещаш пиши ! Всичко друго е най-близко до мач риболова така ,че не ти трябва никакъв байтрънър , а просто мачова макара !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Значи самия байтрънър първоначално не се включва а се използва в последствие ако съпротивата го изисква така ли да разбирам.
както искаш си го ползваш-ако искаш си го включваш след само то хвърляне ,ако искаш -не.dgeto написа:Значи самия байтрънър първоначално не се включва а се използва в последствие ако съпротивата го изисква така ли да разбирам.
за мен лично е + макарата да е с байтрънер,поради това че можеш да си ловиш спокойно на плувка и да не се притесняваш че малко по едра риба ще ти отмъкне фидера във водата.
- lif3house
- разбира нещата
А и вече има макарии за фидер с плитка голяма шпула и с бърз аванс мисля, че в новия каталог на Браунинг ги гледах.
- genov_eng
- научил се да хвърля
Както колегата по-горе казва: включваш си го, но мойе да понатегнеш задния аванс и нямаш проблем с натягането на линията. И подкрепям горното мнение, че за "хеви-то" тази система е по-добра. Аз лично от тази година съм с такава макара. Помага, когато съм с фидера и м/у другото хвърлям с мачаdgeto написа:Значи самия байтрънър първоначално не се включва а се използва в последствие ако съпротивата го изисква така ли да разбирам.

- genov_eng
- научил се да хвърля
stich написа:За втори фидер заложен за по-едра риба байта си е почти задължителен.

Ясно значи с байтчето спокойно може да си действаш и с болонезето например.
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Чакай,чакай ............... темата е за фидер+байт.Да оставим болото настрана.dgeto написа:Ясно значи с байтчето спокойно може да си действаш и с болонезето например.
Аз ловя с два фидера - единия с по-мек връх и кошничка,с макара със заден аванс,а другия с твърд връх,хранилка "метод" и байтрънър за по-едри риби.Така,докато вадиш поредната бабушка на единия,да не може шарко да ти отмъкне другия......

п.п. А относно начина на работа на байтрънърите има писано из форума ...... само трябва да използваш търсачката.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ай стига налучква де, писаха ти хората.Байт рънера е задължителен при риболов с метод фидер хранилки/само не ме карай да ти обяснявам какви саdgeto написа:Ясно значи с байтчето спокойно може да си действаш и с болонезето например.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....