Фидер с байтрънер макара?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Фидер с байтрънер макара?

Мнение от С.Върбанов »

dgeto написа:Значи самия байтрънър първоначално не се включва а се използва в последствие ако съпротивата го изисква така ли да разбирам.
Нищо не си разбрал ! Как така после се включва ??? Няма такъв филм !След замятане и поставяне на въдицата на стойката си цъкаш байта . Байта се изключва при 1 оборот на дръжката и край на байта оставаш на аванси ( зависи колко имаш ) Можеш пак да го пуснеш , но няма никакъв смисъл , ако умееш да боравиш добре с аванса ! Не си купувай нещо с , което не можеш и не знаеш как се борави ! По добре помисли какви рибки ще ловиш и тогава си вземи такава макара , та в този ред на мисли за каква риба ще ходиш с тази макара ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dgeto »

Е тва исках да се обясни чисто и просто, благодаря С. Върбанов. Именно с hevi фидер за по едри екземпляри ми се иска да го ползвам и защото незнам затова създадох тази тема понежи ми прави впечетление че байтрънърите се налагат все повече. То без питане и пробване трябва все с на дядо делфина да деиствам :).
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

немога да разбера само защо трябва да избира според вида на рибата която лови?днеска може да лови на някой водоем където преобладават предимно дребушляк,а утре като отиде за нещо по-едро друга макара ли да си купува ? трябва сам да си реши какво да вземе-според финансите,и без браит рънър ако си настрои аванса не трябва да има проблеми и със индикацията и при засичане на нещо по- едро.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Никой не е казал,че с байт не могат да се ловят и бабушки ...... просто тогава не го използваш. :idea:
То и с пръчка за спод можеш да ловиш уклей,ама не е направена за това.
Я вземи попрочети за байтрънърите,че май-май изобщо не ти е ясно как,какво и защо ти е това чудо ...... Не е лошо,че питаш,ама първо чети ........ :idea:
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dgeto »

Ами то от четене ми излезе въпросът. Чета си аз за байтрънър и въпросната свободна шпула и си викам е как аджеба се отчита кълването като върха на въдицата няма да мръдне. :D
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

dgeto написа:Ами то от четене ми излезе въпросът. Чета си аз за байтрънър и въпросната свободна шпула и си викам е как аджеба се отчита кълването като върха на въдицата няма да мръдне. :D
"свободна шпула"-ако е напълно развит задния аванс и ако бутона ти е в предно положение.при завъртане на дръжката ,някаде на четварт оборот ,се изключва задният и си деиства предния ,колкото си го реголирал и него.виж най-добре отиди утре до някои магазини поразгледай някоя макара и там попитай какво не ти е ясно.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Колеги,да използвам темата-някой ще обясни ли за бързия аванс?(разликата му с байтрънера и тнт)
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Бързия работи 3:1 по бързо отхлабва и затяга, а байта неможе да го ползваш докато вадиш риба, той се ползва само при рън.
Трябва да си много зле да мориш рибата с включен байт рън.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Привет колеги .Да споделя моя опит с бързи аванс и с макари с преден аванс .Ползвам Beast Master с акция 150г (предимно на р.Дунава и платени водоеми ) Първо изпозвах Exage 4000 с бърз аванс .Не е лоша макарата за този риболов но за този фидерм ми идваше малко малка .След време я подмених с един Match Master Feeder на Cormoran размер 4500 и есента ми се разказа играта с едни мренки на реката .Рибите бяха с размери до 1,5кг .Риболова беше доста интензивен и изморителен .При риболов с Exage 4000 RA несъм имал този проблем .Сега събирам парички за това :)
Изображение
Това е уникално бижу :) . Имам колега който ползва размер 8000 според мен си е доста голяма .Аз съм се спрял на 5000 или 6000
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Изображение
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”