Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
И що си толкова сигурен в това,колега?Мой приятел , на който му имам пълно доверие миналата седмица на Марица в рамките на града е имал удар на сом на зелен силикон.Рибата не се е била закачила добре и след кратка борба си заминава по живо по здраво.Затова и аз продължавам да настоявам със силиконите още повече ,че знам точното място където е бил удара.За сега неуспешно, но знае ли човек има още много време до забраната - може и на мен да ми се усмихне щастието.Хващал съм много сомове, но на силикон никога - затова имам голям мерак да регистрирам поне удар и на този вид примамки..забравих,да ти кажа,на силикон сом сега няма да хванеш
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, не съм някъв експерт щуколовец, но реката в момента е "мъртва", не се вижда нищо, само някви супер дребосъци играят по повърхността. Ходя в региона от Д-град до С-град основно, но и надолу към Свиленград и боища не съм видял, иначе ползвам неопренов гащеризон и стигам даже на недостъпни места и така... Съвсем не искам да кажа, че във твоя регион ги няма - казвам го само за моя...аксел написа:Ами,като отидеш на реката и знаеш къде са боищата/щото си ходя редовно по нея и така от близо 35г/ще разбереш!!!!!Само на едното боище преброих около 6 женски между три и пет килограма с по два по-малки мъжкаря отзад......да ти кажа,честно на едното боище имаше непрекъснат поток от колеги,ама те май са за патки,щото не виждат щуките само на метър от тях.
.Моите уважения към тебе за спортната страст по спининга,ама аз,когато говоря за риба никога не лъжа,както и не излъгах за 30кг сом!
...и много други,пък едно време само за щука ходих цяла зима........та така!
Е ще ти докажа като хвана, но сомовете по реката са толкова редки, че вече стана така, че е чиста случайност да хванеш сом на каквато и да е примамка.... Но тук определено грешиш. В студената вода, когато сома не гони, а лежи в ямите и чака нищо да му "падне на главата" за да го атакува, най успешни са пасивните силиконови примамки.аксел написа:.....забравих,да ти кажа,на силикон сом сега няма да хванеш/както и търмъкчиите гадни,дето цяла зима го съсипват/,но ако ми докажеш,ще почерпя.Успех.
Нямам нищо общо с търмакчиите, не търмъча нито с тройки, нито с тежки силикони оборудвани с такива куки....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
.....пожелавам ти искрено да хванеш,но вече сома не е в ръбовете,за разлика от декември-февруари,където силикона да мине близо до него/както и тройките,не визирам тебе/.По-добре е вече да опиташ на воблер.Между другото месец март можеш да преброиш наличната щука в реката.
Катри,никога,ама никога не ходя на точно място/където колега го е закачал/ да хвърлям 4-5дни поред/ по този начин рибаря загубва удоволствието от това сам да открие и да пробва собствения си късмет и се превръща в обикновен месар,който чака само да чуе някаква информация и отива да дръгне,но твоя си работа.....и на тебе пожелавам късмет.
....аз съм решил,за себе си да оставя до след забраната сома да си почива,че наистина много оредя,то не са бракониери,то не са рибари,прибиращи,маломерни сомчета.......то не са сепарации оставящи след себе си лунен пейзаж......както и замърсители,заради които въпросните сомове не успяват да хвърлят хайвер.
Катри,никога,ама никога не ходя на точно място/където колега го е закачал/ да хвърлям 4-5дни поред/ по този начин рибаря загубва удоволствието от това сам да открие и да пробва собствения си късмет и се превръща в обикновен месар,който чака само да чуе някаква информация и отива да дръгне,но твоя си работа.....и на тебе пожелавам късмет.
....аз съм решил,за себе си да оставя до след забраната сома да си почива,че наистина много оредя,то не са бракониери,то не са рибари,прибиращи,маломерни сомчета.......то не са сепарации оставящи след себе си лунен пейзаж......както и замърсители,заради които въпросните сомове не успяват да хвърлят хайвер.
валатът не най-лошото нещо на света
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- то сом с късмет се не лови, ама това е друга бираи на тебе пожелавам късмет

Риболовец,а не рибар съм аз!!
- brandon76
- ще става разбирач
Колега Vid, мойте уважения но Аксел е прав, и аз видях много риби в реката даже и хванахме! Представи си ако пусна снимки какво ще стане с горките риби и имали смисъл да показваме местата,след като тук редовно четат бракотата ,а и в момента има забрана която не се спазва много-много
Поздрави

Поздрави

-
- ще става разбирач
brandon76 написа:Колега Vid, мойте уважения но Аксел е прав, и аз видях много риби в реката даже и хванахме! Представи си ако пусна снимки какво ще стане с горките риби и имали смисъл да показваме местата,след като тук редовно четат бракотата ,а и в момента има забрана която не се спазва много-много![]()
Поздрави
И аз съм на тва мнение риба има тая година ще има много сомове.
Само да си взема още някоя примамка и ги почвам

-
- ще става разбирач
Колеги някакво прясно инфо за Симеоновград.Или Сазлйка.Мирни риби ме интересува.
Марица пресъхна ли? 

- Живко Славов
- научил се да хвърля
Някакво инфо за реката ?? Смятам към празниците да я посетя.
- Vid
- кандидат преподавател
Браво, кефала явно почва да се раздвижва....
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
Сега се връщам от реката развиване и навиване на влакното от 15,10 до сега
Имаше много колеги от едната и от другата страна и те нищо, водата е почнала да спада.
Утре мисля пак да ходя и така докато дойде забраната.

Имаше много колеги от едната и от другата страна и те нищо, водата е почнала да спада.
Утре мисля пак да ходя и така докато дойде забраната.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Търсете мирните риби по притоците,оставете сега Марица.Днес каракудите в селската рекичка бяха доста активни.
:

Бързай бавно.
-
- сериозен играч
- Vid
- кандидат преподавател
Браво, това е истината. В самата река риба засега нема, па то всяка година на пролет е така, когато реката и нивото се уталожат ще тръгне...SUPER MARIO написа:Търсете мирните риби по притоците,оставете сега Марица.Днес каракудите в селската рекичка бяха доста активни.![]()
![]()
:
Сенека
Сенека