Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шаран
Модератор: sapuna
Шаран
От много време чета за шарана във форума и на други места но искам да ми отговори рибар който има опит. каква захранка да използвам да привлека шарана също така подходящата стръв и кога почва шарана да кълве на плувка също на каква стръв.
Re: Шаран
Шарана се храни целогодишно, като зимата матаболизма му е малко забавен, но...не спира да се храни.
А относно каква захранка и всичко останало, с това как да прилъжем дънния дебелак...то като започнем от хлебно тесто, червей, жито, царевица и кюспе...минаваме през готовите фуражи или т.н. захранки, във всичките им разновидности, и стигаме до най новите тенденции...пелети, протеинови топчета...атрактори, матрактори, дипове, мипове...абе цяла наука си е...
ама истината е че риба няма, шарани няма. То ако има лесна работа...ама гадовете бракониери ги помпят и без всички неща посочени по горе...и те така.
А относно каква захранка и всичко останало, с това как да прилъжем дънния дебелак...то като започнем от хлебно тесто, червей, жито, царевица и кюспе...минаваме през готовите фуражи или т.н. захранки, във всичките им разновидности, и стигаме до най новите тенденции...пелети, протеинови топчета...атрактори, матрактори, дипове, мипове...абе цяла наука си е...
ама истината е че риба няма, шарани няма. То ако има лесна работа...ама гадовете бракониери ги помпят и без всички неща посочени по горе...и те така.
Шарани колеги има - Всеки водоем е специфичен откъм храната . Шарана е така нареченото водно прасе всичко яде а над 3 кг си е хищник .Аз съм от старите риболовци сигурно вече 35г . В последните години гледам по язовирите надъхани младоци със скъпи такъми ама само гледат майсторите . Не мога само едно за разбера - какво толкова намират в тези предавания като хоби например . Тея къде правят предаванията като Мартин, Белополски,Върхара и всички останали се чудя що не им направя едно състезание на някой див язовир свободен не платен щото те само в такива ловят да ги видя що за майстори са . И как ще научат шарко на протеинови топчета .
- lfcpordim
- научил се да хвърля
Напълно съм съгласен с теб!radius написа:Шарани колеги има - Всеки водоем е специфичен откъм храната . Шарана е така нареченото водно прасе всичко яде а над 3 кг си е хищник .Аз съм от старите риболовци сигурно вече 35г . В последните години гледам по язовирите надъхани младоци със скъпи такъми ама само гледат майсторите . Не мога само едно за разбера - какво толкова намират в тези предавания като хоби например . Тея къде правят предаванията като Мартин, Белополски,Върхара и всички останали се чудя що не им направя едно състезание на някой див язовир свободен не платен щото те само в такива ловят да ги видя що за майстори са . И как ще научат шарко на протеинови топчета .
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз бих казал че сте се вкарали в филм.
Не си мислете,че младочетата са по лоши риболовци от вас,дори и на диво място.Достатъчно е да се помисли,че на такова място топчетата си остават някъде там.
Следователно почва да се лови на съвсем други типове стръв,като за шаран хапващ земен,дъждовен,торен червей (такъв е сезона) до пресни млечни зърна царевица-които още не са пораснали.
Не си мислете,че младочетата са по лоши риболовци от вас,дори и на диво място.Достатъчно е да се помисли,че на такова място топчетата си остават някъде там.
Следователно почва да се лови на съвсем други типове стръв,като за шаран хапващ земен,дъждовен,торен червей (такъв е сезона) до пресни млечни зърна царевица-които още не са пораснали.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн