Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Шаран
Модератор: sapuna
Шаран
От много време чета за шарана във форума и на други места но искам да ми отговори рибар който има опит. каква захранка да използвам да привлека шарана също така  подходящата стръв и кога почва шарана да кълве на плувка също на каква стръв.

Re: Шаран
Шарана се храни целогодишно, като зимата матаболизма му е малко забавен, но...не спира да се храни. 
А относно каква захранка и всичко останало, с това как да прилъжем дънния дебелак...то като започнем от хлебно тесто, червей, жито, царевица и кюспе...минаваме през готовите фуражи или т.н. захранки, във всичките им разновидности, и стигаме до най новите тенденции...пелети, протеинови топчета...атрактори, матрактори, дипове, мипове...абе цяла наука си е...
ама истината е че риба няма, шарани няма. То ако има лесна работа...ама гадовете бракониери ги помпят и без всички неща посочени по горе...и те така.

А относно каква захранка и всичко останало, с това как да прилъжем дънния дебелак...то като започнем от хлебно тесто, червей, жито, царевица и кюспе...минаваме през готовите фуражи или т.н. захранки, във всичките им разновидности, и стигаме до най новите тенденции...пелети, протеинови топчета...атрактори, матрактори, дипове, мипове...абе цяла наука си е...
ама истината е че риба няма, шарани няма. То ако има лесна работа...ама гадовете бракониери ги помпят и без всички неща посочени по горе...и те така.
Шарани колеги има - Всеки водоем е специфичен откъм храната . Шарана е така нареченото водно прасе всичко яде а над 3 кг си е хищник .Аз съм от старите риболовци сигурно вече 35г . В последните години гледам по язовирите надъхани младоци със скъпи такъми ама само гледат майсторите . Не мога само едно за разбера - какво толкова намират в тези предавания като хоби например . Тея къде правят предаванията като Мартин, Белополски,Върхара  и всички останали се чудя що не им направя едно състезание на някой див язовир свободен не платен щото те само в такива ловят да ги видя що за майстори са . И как ще научат шарко на протеинови топчета .

- lfcpordim
- научил се да хвърля 
Напълно съм съгласен с теб!radius написа:Шарани колеги има - Всеки водоем е специфичен откъм храната . Шарана е така нареченото водно прасе всичко яде а над 3 кг си е хищник .Аз съм от старите риболовци сигурно вече 35г . В последните години гледам по язовирите надъхани младоци със скъпи такъми ама само гледат майсторите . Не мога само едно за разбера - какво толкова намират в тези предавания като хоби например . Тея къде правят предаванията като Мартин, Белополски,Върхара и всички останали се чудя що не им направя едно състезание на някой див язовир свободен не платен щото те само в такива ловят да ги видя що за майстори са . И как ще научат шарко на протеинови топчета .
- Paublo_Eskobar
- Модератор 
Аз бих казал че сте се вкарали в филм.
Не си мислете,че младочетата са по лоши риболовци от вас,дори и на диво място.Достатъчно е да се помисли,че на такова място топчетата си остават някъде там.
Следователно почва да се лови на съвсем други типове стръв,като за шаран хапващ земен,дъждовен,торен червей (такъв е сезона) до пресни млечни зърна царевица-които още не са пораснали.

Не си мислете,че младочетата са по лоши риболовци от вас,дори и на диво място.Достатъчно е да се помисли,че на такова място топчетата си остават някъде там.
Следователно почва да се лови на съвсем други типове стръв,като за шаран хапващ земен,дъждовен,торен червей (такъв е сезона) до пресни млечни зърна царевица-които още не са пораснали.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн

Алберт Айнщайн