Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз. "Въча"?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
Re: Какво кълве на яз. "Въча"?
Не искам да ви отчайвам,ама този язовир просто го отпишете за неопределено време.Беше точно такъв,какъвто го описа колегата skitalec.Ама беше.От пролетта на тази година вече не е.Представлява едно безумие,сътворено от човека.С тези промени на нивото на водата през все по-кратки интервали,опитите за риболов там не носят удоволствие.Спрял съм да си докарвам умишлено неудоволствия.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Напълно подкрепям,колегата Инкубус.За разлика от предишните години,за които си спомня колегата Скиталец,сега над Антона има Цанков камък,а нивото играе няколко пъти дневно.Нагоре към Америката е истински ад,винаги има течение вляво или вдясно,а колебанията на нивото на водата са около 30см,нагоре или надолу.Все повече започва да заприличва на Малкия Антон/кричимския/.Рибата хич, ама хич не е активна.
валатът не най-лошото нещо на света
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
*гати капризната риба! За половин година не свикна ли, че се мени нивото???
Малко съм скептичен - колкото и да е, все ще свикне... пък и ще огладнее...
Винаги съм се чудил как тия в аквариума вкъщи "кълват" по всяко време - дори като източа 1/3 от водата за смяна и хвана да търкам мъха от стъклата, ПАК кълват...
Малко съм скептичен - колкото и да е, все ще свикне... пък и ще огладнее...
Винаги съм се чудил как тия в аквариума вкъщи "кълват" по всяко време - дори като източа 1/3 от водата за смяна и хвана да търкам мъха от стъклата, ПАК кълват...

-
- ще става разбирач
Засега Антона го отписвам.Ако някой иска нека се увери в валатите! 

Следващия уикенд 14-16 съм там , така че ще има прясно инфо , надявам се хищника да се е активизирал , защото само ще влачиме 

дам пълно капо си останахме за два дни тролинг имах само 1 удар , като цяло рибата беше на дълбоко термоклина беше 9-11 м. и с воблери трудно можехме да стигнем до рибите . За сметка на това колеги които кльонкаха за 2та дена хванаха 9 сомчета ..........
-
- новобранец
някакво инфо ?как е риболова ?
-
- разбира нещата
Чух,че излизал чаушан (уклей). Рано му е за другите риби на Антона
след забраната ще ги пукаме там

-
- новобранец
и каде ще я пукаме тази риба след забраната като водата е много ниска ? ти каде ходиш там за риба ? сподели на личен ако искаш някакви места че аз не ги знам пък ми се ходи
-
- разбира нещата
Някакво прясно инфо от Антона ? 

Много ниско ниво,края на язовира е под овчарника.Още не се е рездвижила рибата.
-
- научил се да хвърля
червеноперката тръгна по деретата.Събота двама човека около 10кг риба на Осиковско дере,стръв царевица и бял червей предимно на дъно НАСЛУКА
няма стари риби има МАЛКИ и ГОЛЕМИ
-
- разбира нещата
По-прясно инфо ???
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Не вярвам никой да не е ходил. Утре ще намина, най-вероятно там, така че няма да откажа малко прясна ифнормация.
- Shag
- вече хвърля и на тежко
За жалост не ми дава да си редактирам съобщението.Shag написа:Не вярвам никой да не е ходил. Утре ще намина, най-вероятно там, така че няма да откажа малко прясна ифнормация.
Както и да е, днес бяхме там от 9 до 13 и честно казано съжалявам. Отгоре от Цанков камък ли е къде е пускат вода и язовира става като река. Ебават мамата на рибата яко. Пуснат за час-два, после спрат малко и пак пуснат. Постоянно някакво течение има. За плувки е ъпсурт - само дънно ловене. Който е хванал нещо, го е хванал преди 9. Точно с отиването ни и течението тръгна за жалост.
Нивото е стабилно високо. Под обичайното е метър и половина до два, но с тенденция да се покачи. Фраш с хора беше и никой не ловеше. Минаха някакви джигити с моторна лодка като първите хора - размътиха водата. Не ги разбрах к'ви са. Спираха лодките и ги проверяваха, но не приличаха на ИАРА-джии, а и не се представяха. Може от няк'ва местна дружинка да са. Нас само ни питаха дали сме хванали риба и не ни провериха билетите. Та затова мисля, че са някви местни. Казаха, че никъде никой нищо не хващал. Помолихме ги да минават по-културно, а те като, че ли им казахме да форсират.
Общо взето днес много крив ден. Тия направиха няколко тигела. Колегите рибари седят до 2-3 въдички пред тях, а около тях "резервирали" местата да им е тихо с други въдици в радиус от 10-15 метра в двете посоки. Като кажеш чии са тези въдици си ги местят и хвърлят по диагонал да не можеш пак да си хвърляш. По пътищата олигофрени цял ден. Въобще мамата си джаса... Мила родино, ах, ти земен рай...........