Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Има ли гъбари?
Да попитам колегите гъбари.Там където съм брал есента сърнели може ли сега да търся някакви гъби? Благодаря предварително за отговорите.

Сърнелите плододават предимно в акациеви гори (поне във Варненско е така) Гъби различни от сърнела в тези гори съм намирал печурки и пърхутка, но само през летния сезон. Интересен факт обаче. Мой приятел има китайска роза гледана в саксия. За трета година през март месец в саксията винаги се пръкват по 2-3 сърнели. Тази година не направи изключение. Питах го от къде е взел почвата - не помни.
-
- научил се да хвърля
Октомври месец в една саксия вкъщи поникна сърнелка, за пръв път се случва, още повече, че поне 5-6 години не съм и сменяла пръстта.Аз поне знам от коя гора е горската тор, но пък след това цветето ми залиня и в момента е орта-будала, май няма да го бъде и не знам каква е причината.
Аз направих сефтето тази година. Попаднах на копринка, но не я брах, че съм бираджия, а както знаете тази гъба в комбинация с алкохол (говорих се, че и с кафе) създават кофти здравословни настроения.
Каква копринка, колега - порцеланова или мастилена? Аз чакам с нетърпение появата на порцелановата и доколкото ми е известно с бирата върви страхотно или поне при мен е така де. 
Някой намери ли майска гъба или челядинки, много моля, нека се похвали!!!

Някой намери ли майска гъба или челядинки, много моля, нека се похвали!!!
Мастилена копринка. Не знаех, че няма проблем с порцелановата и алкохол.
-
- научил се да хвърля
Моля те,iph, отвори Гуглето и прочети какво пише за мастилената копринка.Може да си мазохист и да издевателстваш над тялото си, но комбинацията алкохол-мастилена копринка понякога води до фатални последици.
Защо въобще берете мастилената копринка, която навсякъде се посочва, че е с "посредствени" вкусови качества. В същото време порцелановата, когато не е потъмняла, е супер вкусна и като се панира има вкус подобен на този на сърнелите, а пък на следващата вечер, ако е престояла 24ч в хладилник, придобива вкус на някаква панирана риба... И с бирата идва дюшиш!
Е поне аз така ги виждам нещата де.
))
Е поне аз така ги виждам нещата де.

Kолеги, колко живота имате за да си правите експерименти?
Копринка(всякакъв вид) и алкохол ... НЕ !
Тялото си е ваше. Избора също.
Копринка(всякакъв вид) и алкохол ... НЕ !
Тялото си е ваше. Избора също.
-
- фен клуб-скобар
и така.....

Поздравления!!! Дай малко информация в какъв хабитат ги намери.
-
- фен клуб-скобар
Малко кукуряк за расат
.Не съм сигурен каква е гората,затова качвам снимка.Тук там има дъбички,а тея тънките не ги знам маи е габър
как са поникнали като два сантима под земята е скала
Местноста е край Земен,Перник.Даите предложения как да ги консумирам?

Благодаря. За консумация не мога да ти дам съвет, но по книгите я дават подходяща за всякаква термична обработка, както и за сушене.
-
- фен клуб-скобар
Сега чак се разрових в google и видях копринка,там имаше и такива.Не ги брах,защото не ги познавам,приличат на отровни