принтер

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
vlax
новобранец
новобранец

принтер

Мнение от vlax »

Здравейте
имам мастиленоструен принтер Canon MP160 При включване ми изписва грешка Е 8 което означава "Ink Absorber is Full.
Изчетох доста в интернет.
Въпроса ми е САМО към тези колеги които са имали такъв случай какво са направили,а не какво са прочели.
Поздрави.
If we each do a little, we can all do a lot
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: принтер

Мнение от horgasz »

А какво е все пак питането? Иначе е ясно - сменя се ink absorber-a.
Аватар
vlax
новобранец
новобранец

Мнение от vlax »

horgasz написа:А какво е все пак питането? Иначе е ясно - сменя се ink absorber-a.
Обясними как се сменя ink absorber-a че нещо не ми е ясно.
If we each do a little, we can all do a lot
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Не само трябва да се смени, но и да се нулира грешката,примерно със съответна сервизна програма.За моя Епсън намерих в интернет описан начин със задържане едновременно на три от бутоните и става.Изчиства грешката, като не е необходимо да сменяш памперса.Все пак е редно да го смениш, поне след време.При моя да не ти обяснявам къде е заврян и го сменят само в сервиз.Системата е така замислена, че да се прибират пари.Много по-лесно щеше да е ,ако се продаваха резервни и да има лесно сваляемо капаче за смяна.
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

vlax написа:
horgasz написа:А какво е все пак питането? Иначе е ясно - сменя се ink absorber-a.
Обясними как се сменя ink absorber-a че нещо не ми е ясно.
Разглабяш принтера, като за ръководство можеш да ползваш това: http://www.docstoc.com/docs/73521546/ca ... ce-manual#. На 17-та страница от документа има някои подробности точно за смяната на кечето. Сега, кече трудно се намира и можеш да го обърнеш (омазано е сяамо от единия край), като го поизрежеш, така че да пасне. При някои модели тоя абсорбер е от 2-3 слоя, така че можеш да ги разместиш, тъй като евнтуално е омазан само най-горния.
Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”