Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Дибичкият язовир, Шуменско
Модератор: Paublo_Eskobar
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Дибичкият язовир, Шуменско
Здравейте колеги! Чух, че Дибичкият язовир до Шумен, който е арендован, давал прилични костури. Някой може ли да потвърди информацията ако е ходил или чул/видял? Интересува ме предимно дали в язовира има и други хищници (преди години имаше щука, но сега...), но и информация за плувкарски риболов също би ми била полезна. Кажете, ако знаете и какви са условията с такси, риби и т.н. Благодаря! 

- choch0
- научил се да хвърля
Re: Дибичкият язовир, Шуменско
Преди 2 седници колеги, ми споделиха че има костури около 1 кг. Все още не съм ходил там и немога да потвърдя със сигурност. До колкото знам там рибата не се плаща.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Бе и аз такива неща чух, но някак не ми се вярват. Явно трябва да се иде и пробва. 

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Днес следобед минах от там и нямаше никой. И по принцип рядко се виждат хора. Мисля, че таксата е 10лв. Язовира държи прилични количества риба, собственика е готин човек, както и управителя. Риболова обаче там е доста труден и рибата много често си проявява капризите.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Тоя язовир от край време си е шантав - един ден я скъсваш, следващите 5 правиш тотално капо. Аз имам мерак да пробвам костура на спининг там, но ще видим кога ще стане. 

-
- новобранец
Модерирано! Пиши на кирилица!
- choch0
- научил се да хвърля
Някои да е ходил скоро там за риба или в околостите ???
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Аз ходя на "свинския" излизат прилични каракуди на млечна царевица сутрин мн рано из тръстиките по дупките. Много тегав и труден риболов... трябва да си преди 5 на позиция. Рибата не става за ядене! За други места няма никаква информация.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
А освен каракуди там друга риба някаква има ли. Костур например? 

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Не знам всички ловят само каракуда. Едва ли да има хищник язовира е тъпкан със дребосъци от типа на острици и супер дребни по 1см. каракудки.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Бе и аз така съм чувал, но реших да попитам, че не съм стъпвал на тоя гьол поне от 6-7 години. Бах, да имаше от де да се довлекат 500-1000 зрели екземпляра щука, за 2-3 години щяха да нормализират нещата с дребосъка.
На дъно не излиза ли някоя по-сгодна каракуда?
На дъно не излиза ли някоя по-сгодна каракуда?
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Излизат на плувка, не съм пробвал на дъно понеже се лови основно в тръстиките.
-
- разбира нещата
за дибишкия:какво разбирате под ,,прилични костури,,-около 15-на см. са преобладаващите,както и червеноперките.а каракудите са по-големички,шарана и амура не са се активизирали още
(не съм ловил ,но няколко пъти спирах за оглед)
за свинския:това че няма хишник не е вярно-пълно е с костур,пускаш ръчилото за острица , а излиза циганки и костурчита.каракудата е дребна, а се чува че има и шаран(в тоя треволяк все нещо ще се е запазило от едно време)
(не съм ловил ,но няколко пъти спирах за оглед)
за свинския:това че няма хишник не е вярно-пълно е с костур,пускаш ръчилото за острица , а излиза циганки и костурчита.каракудата е дребна, а се чува че има и шаран(в тоя треволяк все нещо ще се е запазило от едно време)
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
На Дибичкия: шаран и амур , ако са останали са много малки количества! Есента беше източен наполовина (ха познай защо)! За 10 лв. незнам дали си струва да ловя каракуди и червеноперки.
На свинския: костур не съм виждал, но щом казваш значи има. Каракудите са около половинка (само ако ловиш на царевица и на правилните места) излизат до десетина бройки най-много на излет. Кълве сутрин много рано до към 10-11. След това е безсмислено да се седи.
На царев брод: чух че излиза чат-пат някое шаранче около килото.Знам, че има и доста солидни по размер каракуди, но дали са активни нямам си на идея. Как точно става риболова там също си нямам на идея. Много бих искал да имам и някаква информация повече но ... засега това е.
На свинския: костур не съм виждал, но щом казваш значи има. Каракудите са около половинка (само ако ловиш на царевица и на правилните места) излизат до десетина бройки най-много на излет. Кълве сутрин много рано до към 10-11. След това е безсмислено да се седи.
На царев брод: чух че излиза чат-пат някое шаранче около килото.Знам, че има и доста солидни по размер каракуди, но дали са активни нямам си на идея. Как точно става риболова там също си нямам на идея. Много бих искал да имам и някаква информация повече но ... засега това е.
- Fishing_Fan
- разбира нещата