С фидер на реката

Модератор: Paublo_Eskobar

stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: С фидер на реката

Мнение от stich »

:lol: :lol: Добре де - Противоусукващ шлаух.
Постни някоя снимка на триъгълни или правоъгълни хранилки затворени отпред.Не съм виждал,честно!
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

утре,че ми са в колата :wink: капачето може и да се сваля.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Монтаж ,,Гарднър,, :
Изображение

също е подходящ за река.Снимах го малко некачествено :oops: Дължина на клупа за хранилката 10-15см,дължинана рамото свързващо повода 20-25см.Троен или четворен възел при връзването на клупа за хранилката.Вирбела с карабинката се движат свободно в клупа :wink:
Above us only sky
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

на тези които са в час не им трябва ясна снимка,то се разбира и от тази,днес мисля да отскоча да похвърлям на реката с фидера,ще пробвам и този вариант,въпреки,че с този клуп ,малко ще е рисковано,но се надявам при добре изпъната линия,клупа да не играе роля на спасител на рибата.То и без проба как да коментираш,живот и здраве довечера ще съм разбрал.
P.S.Току-що направих монтажа в домашни условия и моето НЕпрофесионално мнение е,че този монтаж ще работи безпроблемно на река :smt023
Последно промяна от butnik на Съб Ное 28, 2009 12:31 pm, променено общо 1 път.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Какъв улов очаквате колеги на дадения монтаж?Какви по размер риби?Приблизително.На каква дълбочина?Течението-бавно,средно,бързо?
Не се заяждам.Наистина ми е любопитно.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

На реката удря каквото дойде,от риби по 200гр.до такива над кг.Пълен коментар след 18ч.,ако имам удари разбира се :D Ям и тръгвам,че ме сърбят ръцете.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

:smt023 Успех!
Изображение
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

:arrow:
Последно промяна от venci72 на Съб Фев 06, 2010 1:40 pm, променено общо 1 път.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

С фидера е по лесно отколкото с плувката,но не съм съгласен,че е като да ловиш с пружина.Аз преди да започна да ловя на фидер винаги съм ловил на плувка и никога не съм харесвал и практикувал дънния риболов.При фидера се лови интензивно,с по-финни линии и монтажи за разлика от класическата пружина.А разликата да ловиш на рекички и реки е голяма,така че не е толкова лесно колкото изглежда.Абе секи да си лови как му е кеф.Преди 10 години много хора гледаха на щеките с недоверие,а днес не тръгват на риба без щека в калъфа. :D
Above us only sky
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Венци,съгласен само с това,че някои искат да откажат колегите ,решили да ловят с фидер още преди да са започнали.Писал съм го няколко пъти,престанете с тия математики,физики ,параболични,непараболични и прочие.Всеки строй си има предимства и недостатъци и при ловене и при вадене на риба и при замятането.Монтажите са около вече 6 на брой,които са напълно достатъчни като вид и експеримент.Другото е храна и късмет.Съгласен съм,че трябва да се коментира и строя и...но не ми вкарвайте формули.Първият фидер, ми беше телескоп с плътен връх,наредени на него подвижни водачи,по-късно заменени с бандажирани-все с разпънат го носех,и хващах риба.Вчера,вместо да си взема тубуса с фидера,съм взел тубуса с мача,щях да си изям .....от яд,а се бях настроил да ловя с фидера,Екстазито ми извади една въдица/това е комплимент за нея/някакво Глобе ли беше,изключително къса сглобка,на хиляда и две снадки ,както и да е-китук,та монтирам 30гр правоъгълна хранилка затворена в долния край,и замятам с една ръка,че на другата не можах да и намеря място :D След 10-на минути страхотен удар,хващам въдицата,и я вадя повода го нямаше.Поука-Ловете винаги с подходящия връх,при възможност си купувайте байт рънери ,спасяват много пъти въдиците от плуване и куките от късане и никакви експерименти с друго подобие на въдици. :D А какъв ще ви бъде фидера и каква макарата много пъти решението се взима от-ПАРИЧНИТЕ средства,които може да отделим за тях.
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Определено по-дългия повод регистрира повече кълванета на река.При 70 см. са най –чести, но не винаги.Ако е силно течението тогава изобщо липсват.Тук проблема идва от това ,къде отива и се вее той.Замислям се от употребата на един-два дропера някъде на 25-30 см от куката .Този сезон ще правя тестове.Ако някой има подобен опит или размисли при употребата на дропер върху повода да споделя.Опит с дропер нямам ,но да кажа какви са ми размислите:Ако е песъчливо дъното повода ще се изпъне,стръвта ще си ляга прилично на дъното и всичко е о.к,но ако има неравности като камъни и прочие,може да заседне в тях още преди да се е изпънал по течението.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ако нямаш къси поводи,може да експериментираш със съчма на повода,аз лично не слагам такава,а сменям повода с по-къс.Избирай дължината на повода и според течението,на силно течение повод над 50см мисля,че се вее като......и все пак са нужни риболова за да си хванеш точната дължина на повода.Марица всеки ден е с различно ниво и ловейки на едно и също място течението на него е с различна сила,според това ниво.Ако на единия ден сте имали успех с повод над 50см ,на другия при различно ниво може да иска друга дължина.
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

butnik написа:Ако нямаш къси поводи,може да експериментираш със съчма на повода,аз лично не слагам такава,а сменям повода с по-къс.
Ице , поводи има ,но проблема идва от близостта на хранилката при по-късите.Имам наблюдения ,че мряната тотално спира кълването при повод под 40 см.При спокойно течение и повод 70 см .....даже правих експеримент с две куки едната на 70 другата на 55 см съм ги вадил по две на всяко замятане.Тук вече при ,както казваш по-пълноводна река и по-силно течение куките се качват нагоре и пак е същия ефекта ...нулево кълване.Затова взех да мисля с дропери на дългия повод,когато ловим на бързи води
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Мряната съм я ловил с олово отдолу и над него два къси повода.Аз като универсална дължина съм се спрял на 50см и само при липса на слука или гелета започвам да променям дължина,а след това и монтаж.
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Колеги, здравейте. За първи път ще ловя с фидер на река и имам въпрос. Реших да не отварям нова тема, а да повдигна тази :)
Нов съм във фидер риболова като имам 1 риболов за сега на платен гьол до София, капо естествено :D Нямам никакво намерение да се отказвам, така че продължаваме напред :lol:
Та въпросът ми е за монтаж на река. Хранилките вече съм си ги закупил и ще ги сменям според условията. Днес докато си купувах хранилките и другите неща за риболова, момчето в рибарския ми каза за някакъв монтаж, който общо взето е - вирбел с карабинка за основното влакно, 2 малки тежести след него и микровирбел, на който връзвам повода. Тук не схванах след вирбела с карабинка защо трябва да поставям тежести и как точно да направя това. Моля ако някой е наясно с този монтаж да ми го обясни по-подробно :) Мерси предварително.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”