Риболов край ямбол!!!

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Риболов край ямбол!!!

Мнение от mita4eto »

Галин Попов написа:.. Да попитам за малко информация за двата язовира на с.Скала край Котел..
Вече е арендован, имам приятел, комуто този язовир беше любим и доста бяла риба и едър костър е извадил оттам, но по памет миналата (или по-миналата) година го взеха под аренда ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
smoky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smoky »

За яз. Скала, май питаш за големия, доколкото знам миналата година е взет под аренда и е пуснат за спортен риболов. Такса нещо от сорта на 5 лв на човек ми се върти в главата, но при положение, че не е зарибяван въобще не си заслужава. Освен това там дълбочините са сериозни и едва ли в момента има някакво видимо раздвижване на риба. В язовира от хищниците има костур и бяла, която в момента е забранена и остава само костура, на който едва ли може да разчитате точно през април...С 2 думи не си губете времето там, най-вероятно ще останете разочаровани. Ако държите да отидете някъде в същия регион в момента яз.Камчия под с.Манолич си заслужава, ако ви се лови дребна риба на плувка ( уклей и морунажчета). :)
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

И аз да попитам нещо, свързано с тоя язовир - Скала (или Каябаш, ако говорим за един и същ де) - как е пътя от до него? Преди беше някакъв лунен пейзаж, а сега дали има някакви подобрения или си офроуда си е вдигнал категорията. Имам предвид пътя от разклона след Мокрен до Бероново.
Благодаря предварително.
Аватар
Галин Попов
новобранец
новобранец

Мнение от Галин Попов »

Благодаря ви за което.Значи плановете за там отпадат и ще се мисли за някои друг язовир краи гората .. и макар че времето не е за палатка мислим да поемем това начинание.. Може някое предложение да ми отправите за място кадето да разпуснем от сивото ежедневие ... :)
Аватар
radost_in7
новобранец
новобранец

Мнение от radost_in7 »

MAGARETOOO написа:Вчера бях на ханово аз водата е паднала с 1 метър на съоражението отидох чак на острова от вътре ама нищо за около 2 часа въртене утре пак съм там.
как с 1м колега...то трябва тогава да е 50-60см останало-в неделя бях там :shock:
Селянията не е белег за произход...това е състояние на душата
сериозен играч

Мнение от tachev »

radost_in7 написа:
MAGARETOOO написа:Вчера бях на ханово аз водата е паднала с 1 метър на съоражението отидох чак на острова от вътре ама нищо за около 2 часа въртене утре пак съм там.
как с 1м колега...то трябва тогава да е 50-60см останало-в неделя бях там :shock:
И на мен ми се стори странно , понеже бях там в събота и си беше доволно преляло и се изтичаше с бясна скорост .... много силна вода .. Иначе лятото миналото имаше за няколко дни един период , в който така беше паднала водата , че бях нагазила в средата и така на 200 метра надолу си вървях в средата на реката и си метках железа :)
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
MAGARETOOO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от MAGARETOOO »

За понеделник става въпрос водата беше много ниска сигорно бяха спрели водата от горе ама си върях по бетоненото дето пада водата и отидох на острова.
Аватар
radost_in7
новобранец
новобранец

Мнение от radost_in7 »

MAGARETOOO написа:За понеделник става въпрос водата беше много ниска сигорно бяха спрели водата от горе ама си върях по бетоненото дето пада водата и отидох на острова.
те няма как да спрат водата-единствено ако са пуснали помпите на съоръжението-те дърпат много яко и наистина даже и за час час и половина до метър могат да я свалят---но не вярвам да са ги пускали-на едно приятелче баща му работи на помпената утре ще ти кажа дали са ги пускали
новобранец
новобранец

Мнение от radost_in7 »

radost_in7 написа:
MAGARETOOO написа:За понеделник става въпрос водата беше много ниска сигорно бяха спрели водата от горе ама си върях по бетоненото дето пада водата и отидох на острова.
те няма как да спрат водата-единствено ако са пуснали помпите на съоръжението-те дърпат много яко и наистина даже и за час час и половина до метър могат да я свалят---но не вярвам да са ги пускали-на едно приятелче баща му работи на помпената утре ще ти кажа дали са ги пускали
ако са решили да пълнят Куневския язовир то е възможно
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от каябаш »

horgasz написа:И аз да попитам нещо, свързано с тоя язовир - Скала (или Каябаш, ако говорим за един и същ де) - как е пътя от до него? Преди беше някакъв лунен пейзаж, а сега дали има някакви подобрения или си офроуда си е вдигнал категорията. Имам предвид пътя от разклона след Мокрен до Бероново.
Благодаря предварително.

сега да ти кажа за пътя, след като се отбиеш за Бероново, има разклон за село Каябаш или по ново му беше Скала май, тръгваш по него път, то си е асфалт, като стигнеш до малкото езеро има черен път до него, ако продължиш се стига и до голямото. може да продължиш по асфалта в посока селото, като подминеш малкото езеро, като изкачиш малко нависоко се вижда голямото, тоест пътя минава от страната на кулата , до скалите, за точно това място инфото което имам е,че някога е имало добър костур, точно до кулата и скалите основно. аз като ходих по миналата година тогава си беше свободно, естествено бяха ударени колчетата за мрежата и си личеше че,е грипосано. но едвали някога ще отида отново там. по добре на малкото, въпреки,че местата за риболов са ограничени там, поради буйната растителност около бреговете, от там капо не съм се прибирал поне, за разлика от голямото.
Аватар
radost_in7
новобранец
новобранец

Мнение от radost_in7 »

не са пускали помпите колега
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

Добър ден и от мен, чета темата "Къде какво кълве"- редовно, но след като спря зимната еуфория не влизам така често. Прочетох, че сте вмъкнали и запитване за Каябаш-Скала и нали ми е роден край немога да скрия симпатиите от язовира и силиното разочарование от бракониерски набези през годините..така и той като някои и други места стана неатрактивен за мен до миналата година!!! Да язовира е арендован и се охранява от една година, през 2011 лятото си направихме един чудесен риболов и смея дакажа, че язовира прави една от най-вкусните Каракуди които съм опитвал. Риболова беше направо рекорден за това място повече от 10кг на човек за ден, а рибетата бяха повече от големи от 200-до 1кг..има и много раци което си е приживяване да не хванеш такъв на стръв..сега обаче дали дава риба не знам със сигурност, но е студено за големите таранки можеби след забраната ще пробвам лично. Как да намерим язовира, най-лесно е от Петолъчката посока Котел след качването на Мокренската урва на самото било има табела за откление за в дясно с посочени села за района по нея тръгвате пътя е закърпен миналата есен, но все пак си има и дупки, не след дълго следва разклонение ако продължите на право ще отидете в Шехово-Дъбова затова трябва да се хване на дясно непросредствено след това се вижда канала който пълнеше язовира. Минавате покрай малкия Каябаш и след няколко метра ви излиза големия.. от там вече се вижда и бивака на пазачите.
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

Благодаря на колегите каябаш и kevin75 за сподлената информация, относно Каябаш.
Наслука
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

Галин Попов написа:Здравейите колеги .. Да попитам за малко информация за двата язовира на с.Скала край Котел.. знам че на единия излизаше предимно хищник но преди доста време. Мислим да ходим с аверите след някой друг ден,та за това викам ако някои знае нещо ще съм благодарен да сподели...

Жената е като кибрита,за да не ти запали къщата трябва да е влажна..
Здравейте
За скала от около година го държи Диян от карнобат....има риба и в момента излиза добър костур / може да одарите и над кело /или по ямболски стържок...има и сулка която тъй или иначе никой неможе да я забрани на частния водоем,но тя сега си пази хаивера ако го е хвърлила де и ще е трудно да се хвани....ако минете през бероново по добре да сте със въртолет или нещо подобно.....собственика има около 7-8 язовира и зарибява от тях направо с голяма риба...там има каракуди или чортове над един килограм излизат на спирала ако хапнете чорт няма да погледнете вече шарана...има и раци но не се разрешава улова им...за таксата не съм сигурен но май беше два лева но незнам дали на въдица или друго...иначе нали знаете на кривия....и космите му пречат....
наслука
Хора има много,ама Човеци вече няма............
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Колега , обясни малко повече за чортовете каква риба е -може и снимки ако имаш.Предварително благодаря!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”