Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Re: Дунав-всичко за и по реката
Предимно уклеи, по-рядко бабушки и платички/косати. Тръгнал е някакъв риболов, далеч не впечатляващ, както всяка година по това време....gss9 написа:Здравейте колеги, някой има ли информация как е положението в Силистра и региона, излиза ли нещо по реката ?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
От язовирите в района може ли да ми препоръчате някой?
- Венелин Радушев
- разбира нещата
На Малък Преславец излизат дребни бабушки и червеноперки, на късо стигам до 7-8 килограма, на щека или мач....наполовина. Все още рядко, но взимат скимерчета по 150-200 грама и дребни каракуди 250-500 грама, очаква се тази седмица да тръгнат и едрите (1,5-2 кг. зверове), ако са останали въобще.....с всяка година стават все по редки.gss9 написа:От язовирите в района може ли да ми препоръчате някой?
Друг вариант ти е полицейският язовир, има доста шаранета от кило до две и половина, но още им е рано и пипат много леко.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Благодаря за бързите отговори колега 

Колеги споделете местата за сом и шаран от Сомовит до Драгаш.
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Петък и събота бяхме срещу езерото Сребърна и се получи поредния капут - за пореден път не успяваме да хванем шаран, но опитите продължават. Ако някой знае хубаво място за шаран около Силистра, ще съм много благодарен да сподели, че нещо местните са много потайни 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Бил си на най-доброто (изключая островите), просто му е раничко още.Nikolay ( Dobrich ) написа:Петък и събота бяхме срещу езерото Сребърна и се получи поредния капут - за пореден път не успяваме да хванем шаран, но опитите продължават. Ако някой знае хубаво място за шаран около Силистра, ще съм много благодарен да сподели, че нещо местните са много потайни
Вчера 44 броя платички и подвидове на платика, за 3 часа и половина, на плувка.
Колеги, по Великденските празници планирам да прекарам 3 дни по Дунава. Не познавам добре реката, бил съм само под село Остров. Моля ви, споделете някое перспективно за това време от годината място. Търся нещо, до което може да се стигне с колата и евентуално да повъртя на спининг и да помятам на плувка. Поздрави!
Fishing Forever
- MIR4EV
- ще става разбирач
еми по това време ще отидеш пък над Остров на малкия дунав-платички,мъздруги,беловарки.........ЩУКА знае ли човек

-
- вече хвърля и на тежко
Колега, кой точно е този "полицейски язовир". Платен ли е? Моля посочи условията, ако е така.Венелин Радушев написа:Друг вариант ти е полицейският язовир, има доста шаранета от кило до две и половина, но още им е рано и пипат много леко.gss9 написа:От язовирите в района може ли да ми препоръчате някой?
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Благодаря за мнението! Явно ще се насочим към проби в техниката на захранването.Венелин Радушев написа: Бил си на най-доброто (изключая островите), просто му е раничко още.
Абе тя щуката май сега е забранена - ама знае ли човек.......MIR4EV написа:.........ЩУКА знае ли човек![]()

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Здравей!Ribolubitel написа:Колега, кой точно е този "полицейски язовир". Платен ли е? Моля посочи условията, ако е така.Венелин Радушев написа:Друг вариант ти е полицейският язовир, има доста шаранета от кило до две и половина, но още им е рано и пипат много леко.gss9 написа:От язовирите в района може ли да ми препоръчате някой?
ОТ Силистра ли си, познаваш ли града, да знам как да обяснявам?
-
- вече хвърля и на тежко
Здравей!
ОТ Силистра ли си, познаваш ли града, да знам как да обяснявам?[/quote]
Родом съм от Силистра. В момента съм на Варненска територия. Мисля че ще се справя с града. Да нямаш в предвид "Памук кола" колега?
ОТ Силистра ли си, познаваш ли града, да знам как да обяснявам?[/quote]
Родом съм от Силистра. В момента съм на Варненска територия. Мисля че ще се справя с града. Да нямаш в предвид "Памук кола" колега?
-
- научил се да хвърля
Може би трябваше да питам в графата с такъмите , но става въпрос най вече за Дунава. Миналата година, като гладно циганче гледах как ловят скумриите от брега с чепаре , и тъй като наближава времето им, искам да питам: какъв прът е най удобен метри и акция, какви чепарета ползвате и накрая какъв монтаж. Хората ги ловяха на купешки чепарета електриково зелени накрая на такъма връзват около 20гр. олово и яко мятане от брега сутрин с показване на слънцето. Споделете вие как ги ловите / от брега/.