Отново спасяване на рибари

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Отново спасяване на рибари

Мнение от beis »

boababa написа:Вчера сутринта в 8ч. рибар е открил в Малки Воден и Георги Бойчев,последната жертва от наводненията през февруари! :oops: Мир на праха му и излейте малко алкохол за отвъдното,щот трагедията не подбира място и време! :cry: :cry: :cry:
Привет и от мен колеги.В неделя се пребрахме от поредната среща на Ивито.Целта беше агне сбор среща на всички приятели.Всичко за нас започна така.След пристигането се запьтихме кьм пускалото.А там ни посрещна трупа на вьпросният човек.Божо нашият капитан се обади на 112.Доста кофти се почуствахме всички от пазарджишката бригада при срещата с колегата.Но все пак има и облекчение от намирането на човека.

И така след няколко часа тролене нашият капитан Божо,реши да напусне нашата гемия. :wink: :lol: Аз и баче Зане останахме на вода с надежда да закачиме нещо черно преди да се развали времето.Но за наша зла участ времето се развали за броене минути.Отново взехме решение да се запьтим кьм брега.Вьлните бяха ужасни и всяка втора вьлна влизаше в лодката.Разминахме се с нашите колеги,които сьщо се бяха запьтили кьм брега.Лека закачка по между ни и газ кьм брега и двете лодки.Колегите поеха в една посока а ния в друга.Пак казвам вьлните бяха ужасни и доста често се чудех дали не стоим на едно място.След 15 минути нещо в мен трепна и ме накара да се обьрна и да потьрся с поглед нашите приятели.Така и не ги видях,казах си това е от голямите вьлни но все пак казах на Занго да погледне с бинокьла.Така и не ги видя отново,подаде го на мен да видя и аз.Но отново не ги мернах.В този момент си помислих най лошото и обьрнах лодката,с пьлна газ поехме кьм последното място кьдето ги зьрнахме.С приближаването кьм тях все повече се притеснявахме от това което не исках да видя.Имахме кьсмет,че вятьра ни духаше в гьрба и това спомогна за нашето по бьрзо пристигане при тях.Защото бяхме доста далече от тях.С наближаването на местото,взе да се разяснява ситуациата.Тримата бяха прьснати вьв водата а лодката потопена и само много малка част от нея стьрчеше.Едното от момчетата току що излизаше на брега.А останалите бяха вьв водата без спасителни жилетки.Така както повечето колеги правят,включително и аз. :oops:
Данката извика на Жорката,дрьж се още малко,базата идва.Занго го взе на абордаж в движение направо с канджата.Аз го поех от там и се запьтихме кьм другото момче.Баче Зане пое и другото момче и се запьтихме кьм брега.Спасяването на колегите(приятели)завьрши благополучно.След оставянето на брега Жорката нашият приятел ни разцелува рьцете.Ситуацията беше страшна,очите ми се просьлзиха от страх и радост.Отново поехме на вода и целта беше да сьберем останалата част от багажа.
Завьрзахме тяхната лодка за нашата и се опитахме да я изтеглим на брега.Но за жалост не се получи това.С подаването на газ, нашата лодка забиваше предница а вьлните бяха ужасни и всяка вьлна влизаше при нас.За секунди нашата лодка се напьлни с вода и всичко около нас заплува.За момент си помислих че ще последваме сьдбата на колегите.Веднага освободихме вьжето и Занго завьрза едно шише за шамандура.Да се знае кьде е потьнала лодката.В този момент на повьрхността изплуваха два куфара на плано с обща стойност 600воблера.Аз веднага си ракопчах ципа да влизам вьв водата но колегата ме спря и каза да не си луд бе.Водата е само 10градуса.След кратка борба с вьлните куфарите бяха на борда.Момчето на което бяха нещата получи облекчение от това.След няколко минути още една кутия изкочи на повьрхноста,сьответно и тя беше спасена.Звьннах на Божо да дойде и да ги вземе колегите,че бяха премрьзнали от студ.
Колегите веднага дадоха курбан.На следващият ден изкарахме лодката от водата и вечерта си хапнахме агне. :wink: В общи линии е това.Радвам се че помагам за втори пьт на колеги в беда.Няма да забравя думите които ми каза Никаро след разговора с Панца.
Че господ ни е простил за греховете които сме сторили през годините с тази постьпка.
Радвам се ако е така но си мисля че две спасявания за една година които ни се насьбират.Ме навяват на мисьлта че сме много грешни с Занго. :oops:
Мацака,Емо,Любака и Ники казаха че това са нормални неща които се случват на добрите хора.Та затова сега и аз искам да се извиня на всеки които по един или друг начин сьм го засегнал без да искам или нарочно. :lol: :wink: Защото има ситуации които за секунди ти променят живота.Радвам се че всички сме отново заедно и няма липсващи колеги. :)

п.п Снимки така и не направих понеже желание липсваше вече.
http://s157.photobucket.com/albums/t52/ ... 1013-1.mp4
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Re: Отново спасяване на рибари

Мнение от ninastefanina »

Адашче поздравления,че сте помогнали на колегите.
И това,че сме грешни и Бог ни наказва,са глупости.
Той не наказва и не съди,той ни учи,както в ситуацията да бъдем хора.
Радвам се,че всички сте добре.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Браво База , пак сте се проявили подобаващо :prayer:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Добре,че всичко е приключило добре. :prayer: Респект за постъпката Ники. :prayer:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
valkata34
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valkata34 »

Малко са хората като вас,много мъжка постъпка да спасиш три човешки живота в рамките на година не е случайно.Нека господ ви дава много зздраве и късмет!
Пичове сте цялата пазарджишка група.Мойто уважение е голямо.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

БраО, Ники, железни сте! :smt023
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Респект!Няма подходящи думи за постъпката ви ГОЛЕМИ СТЕ :prayer:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Сладководните лодкари много неопитни. Тука във Варна нашите "мореплаватели" какви баири/вълни/ преборват със смешни лодки не е истина.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Всеки иска да е Магелан , поне Магелан ..............
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Евала на колегите, ама тя простотията не оди по гората.Да ма извинат колегите ама то времето не се смарангясва за броени минути.Не може да не са видяли приближаващи облаци или нещо друго предхождащо това време.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Времето не може да се върне за голямо съжаление, но пък важно е да си правим верните изводи.
Ники гордея се че те познавам и освен поклон пред хора като вас, няма какво друго да се каже :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Поклон за постъпката НИКИ.
Другото е казано вече.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
lusienn

Мнение от lusienn »

Браво Тигре-Пак силата те е пратила на точното място ,в подходящия в случая за хората момент.Такива моменнти се помнят цял живот. :arrow:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Браво,момци-морето се разбеснява буквално за минути и може да изненада всеки,винаги бъдете готови с необходимите средства.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”