Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Сом на тролинг
Това май е дълбока тайна, ама и аз не я знам ) Вчера се пробвахме на Жребчево, повлачих бая с една Рапала Магнум /с джелязна лопатка синкав/ без резултат. После сложихме по едно Салмо /зелено и редхед/ и резултатът беше сулки по 1 кг , 2 броя и една по-малка /пуснати/. За сом никой не се похвали, другите лодки си тръгнаха даже преди нас. Времето беше подходящо според мен, слънце, вятър излезе чак следобед. Та аз на тоз Магнум най му се надявам, ама може би трябва да е друг цвят. Къде? - устията, там водата е по-топла и храната на сома се събира там, въпреки, че едва ли сома от другия край на Жребчево примерно ще дойде то устието?didooo написа:Аве хора кажете ако нее далбока тайна по това време на какви воблери и каде да търся сом по големите язовири
- mitko ribara
- ще става разбирач
Добри са воблерите има надежда в тях!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
аз имам само последния ма досега е в кутията с манекените
предпочитам някой модели на салмо
предпочитам някой модели на салмо
-
- вече хвърля и на тежко
По това време сомовете трябва да се търсят до към 3 метра/най много/ газещи воблери.
Мисълта убива действието!
- mitko ribara
- ще става разбирач
Еми да и аз така мисла на 3-4 метра макс а пък лятото вече нещата се обръщат
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Айде момци време е
и на я.Кърджали има изваден вчера Сом 20 кг.
П.П. Да тръгваме...

П.П. Да тръгваме...

- belovodski
- новобранец
Вярно е 20кг. сом на тролинг,познавам момчетата двама братя от Смолян!kvt написа:Айде момци време е![]()
![]()
и на я.Кърджали има изваден вчера Сом 20 кг.
П.П. Да тръгваме...![]()
![]()
Къде се търси сега сома
- посредата
- покрая
- по стръмните брегове
- по поляните
- посредата
- покрая
- по стръмните брегове
- по поляните
- petro_op
- ще става разбирач
Под ноктите 

За воблерите повечето мълчите като риби ,
но я кажете ТЕЯ С ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ има ли разлика при целенасоченото влачене за сом с двутактов и с четеритактов двигател? (ОСОБЕННО В ПО-ПЛИТКИТЕ УЧАСТАЦИ).
Питам понеже нали сома се търси на сравнително плитки воблири
но я кажете ТЕЯ С ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ има ли разлика при целенасоченото влачене за сом с двутактов и с четеритактов двигател? (ОСОБЕННО В ПО-ПЛИТКИТЕ УЧАСТАЦИ).
Бате,това с двигателите е пълна глупост.Важна е скороста,а не звука.В момента сомовете са между 1м.-2.5м. и не мога да се светна как чакате сом когато използвате дълбоки воблери.didooo написа:За воблерите повечето мълчите като риби ,
Троля целенасочено за сом от 2г.Дълго време нямах отговори на много въпроси за това доста четох и се учих от всякакви места и от всички.Сега вече зная схемата по която се копуват воблери и кои са сомските цветове според водата,слънцето,вятъра,сезона.От както научих тези неща съм щастлив при уловите си.Вече няма случайности и някой да ми каже на какво да троля.Да пазарувам воблери по схема също зная и бих помогнал на всеки колега при избора на цветове и марки.Моя съвет е да не се разпилявате във много ф-ми.Така ставате колекционери на играчки и ключодържачи които не знаете кога да ползвате.
Извинявам ви се,ако ви се струва мнението ми на изказване на някой велик специалист.....не е така.Аз също съм се лутал,като вас без отговори и схема.Вече отпадна мисленето,че тролинга е такси....кой,кога ти махне и се качи.
Призива ми към вас е да се научите да четете и оправите кашите си в главите отделяйки само нужните ви неща от плявата......така пъзела се нарежда стъпка по-стъпка.Ако някой потърси мнението ми мога да му предам опита си в разказ на живо.Тук не могат да ми стигнат 200страници да обеснявам с постове и разправии.
От две години отивам за сом и хващам сом,преди само се возех с празната си тиква и пеех песента "Що така бе Миме".
Ето ви едни сомски воблери и цветове.....дълъги са 15см. и са за сега.

Последно промяна от Emo-83 на Пет Апр 20, 2012 8:51 am, променено общо 1 път.
Емо, сподели моля те,какви са твоите виждания за скоростта при влачене за сом.