Има ли смисъл???

Модератор: sapuna

vladyp
новобранец
новобранец

Re: Има ли смисъл???

Мнение от vladyp »

http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type= днес си взех е това и трябва да кажа, че доста добре стават поводите :) Остава да видим и как ще са на практика :Д
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Слагай стоманения повод без да се замисляш!Зъбатата гад реши ли да лапа,ако ще и въже да сложиш,пак ще хванеш! Ползвах един плетеняк на ФЕАРН ЛАЙН-/съжалявам за нескопосания превод/-който беше като промазан с олово!Дори и с остра като бръснач ножици се режеше трудно!Но сега го няма по магазините! Жив и здрав :D
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

Vid написа:
Dimitar_allianz написа:аз реших да си взема струни от китара.Тънки здрави и трудно забележини :)
Мога само да допълня, че струните много добре работят при силиконовите примамки. Можеш да ги прекарваш през тях и да монтираш двойни и тройни куки, както и допълнителни куки без никакъв проблем.
О.к. но покажете как ги правите тези поводи.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ludia Shekspir написа: О.к. но покажете как ги правите тези поводи.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=30168
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

Благодаря, колега. :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Струната не идва ли малко твърда за риболов с жива рибка на тапа.Все си мисля,че спъва играта на рибката.Макар и рядко да ловя щука винаги използвам метален повод,доста често щуката е налапала доста навътре и съществува реална опасност да прегризе влакното ,макар и да е плетено.Аз си купувам на метър металните поводи и си ги правя сам,като се доверявам на лично подбраните вирбели ,които монтирам.При риболов на спининг при удар мигновено се засича и там металния повод мисля ,че не е от голямо значение,ако е твърд може да нарушава играта на примамката/воблера примерно/.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Аз за това продължавам да си хваля титаниевите поводи,щото са меки и не плашат другата риба,не вярвам и особено да нарушават, поради мекотата си,играта на примамките -както си хвърлям за щучки,току излизат разни костури,а и на два пъти досега уж много предпазливите кефали...
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Колега, лично аз слагам кевларен повод и нямам проблеми тънко, и много здраво.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Волфрамовите поводи са най-меки и без памет !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

INCUBUS написа:Аз за това продължавам да си хваля титаниевите поводи,щото са меки и не плашат другата риба,не вярвам и особено да нарушават, поради мекотата си,играта на примамките -както си хвърлям за щучки,току излизат разни костури,а и на два пъти досега уж много предпазливите кефали...
Може ли малко по-подробно инфо за титаниевите поводи. Тест в кг. и от тук някъде ли ги пупуваш.
Благодаря предварително.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

danev69,с удоволствие бих ти дал подробности,ако сам ги знаех.Всичките съм ги взел от един приятел от Девин,върл любител-риболовец,който в свободното си време по цели денонощия прекарва на Широка поляна,Беглици-Меглици,Доспат,Въча,Кричим и др.такива :)След сериозни мъчения призна,че на него пък му ги е купил миналата година друг приятел някъде от Пловдив по за 5 лева парчето.Няма данни какъв е теста в кг.Та ,след още по-големи мъчения му бях набутал 30 лева за 6 такива повода,като до момента ми останаха 4.Иначе има и волфрамови,както е написал колегата С.Върбанов,има и кевларени и т.н.меки и сравнително тънки като посочените видове,разбира се.Изобщо не съм експерт по този въпрос.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Ето тези http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=181 май са такива,ако някой ги е ползвал да драсне 2-3 реда кое как е.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Моите очевидно не бяха на "Салмо",щото бяха по 3 бр.в едно прозрачно пликче-без никакви надписи,а и както ти посочих,бяха по 5 лева парчето- дължина -25 см,наистина нямат памет.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”