Забрана за риболов 2012

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

posstel
новобранец
новобранец

Re: Забрана за риболов 2012

Мнение от posstel »

Колеги,имам следното питане:посочено ли е в закона кога се попълват данните за риболовния излет/дата,място/,преди или след излета?
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

posstel написа:Колеги,имам следното питане:посочено ли е в закона кога се попълват данните за риболовния излет/дата,място/,преди или след излета?
Датата и мястото на риболов (наименованието на водоема) се попълват преди започване на риболова. Графите с количеството и видовете риба се попълват след приключване на риболовния излет. Когато са уловени няколко вида риба, на първия ред - успоредно на датата, се попълва първия вид и количеството му, под него втория вид и количеството му, третия вид и количеството му.... На следващия излет, датата и наименованието на водоема се попълват на новия ред, в който не е записано количество и вид риба от предходен излет.
Поздрави на всички.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Miracle
новобранец
новобранец

Мнение от Miracle »

Добре де... аз пак немога да вдяна... В заповедта пише кога започва забраната и кога свършва - ОК. Ами разрешените водоеми за кой период са? Разрешени ДО 17 април - докато влезе в сила забраната или разрешени по време на тази забрана от 17 нататък? Ако правилно разбирам до 17 април мога да ловя навсякъде, а след 17 само на разрешените?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Miracle написа:...Ако правилно разбирам до 17 април мога да ловя навсякъде, а след 17 само на разрешените?
Почти съвсем правилно си разбрал . По принцип има и целогодишно забранени реки и водоеми но няма такива целогодишно разрешени . Демек ако тръгнеш за бяла риба или щука , които са забранени от 15ти март , на някой от разрешените за преиода 17.04. - 01.06. водоеми , преди заветният 17ти април , то си отнасяш акта като бръмбър сламка ако в кошчето ти се подвизава някоя от упоменатите риби .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

, преди заветният 17ти април

А след "този ми ти"17 април какво правим?
Ловим ли хищник на позволените водоеми, или...чакаме 1 юни?
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Miracle написа:Добре де... аз пак немога да вдяна... В заповедта пише кога започва забраната и кога свършва - ОК. Ами разрешените водоеми за кой период са? Разрешени ДО 17 април - докато влезе в сила забраната или разрешени по време на тази забрана от 17 нататък? Ако правилно разбирам до 17 април мога да ловя навсякъде, а след 17 само на разрешените?
Боев написа:, преди заветният 17ти април

Ами, след като официално е разрешен в списъка на заповедтта - ловиш. Нали затова са разрешени. Все пак в рамките на закона (количество и размер). На платен - според правилата на арендатора.

А бе вие за първи път ли виждате заповед за забрана за риболов през размножителния период?
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

След този ми ти 17 април е забранена до заветния 30 Април :lol: . Четиво: http://iara.government.bg/wp-content/up ... 15.03..pdf
Аватар
renvan3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от renvan3 »

ЗДРАВЕЙТЕ.ЯЗОВИР ЯСНА ПОЛЯНА ТАЗИ ГОДИНА Е СВОБОДЕН ЗА ВСИ4КИ РИБАРИ.НАЙ - НАКРАЯ. :drinkers:
Аватар
renvan3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от renvan3 »

ДО ПО -КЪСНО ДОРИ МИ СЕ СТРУВА 4Е ЩЕ Е ЗАБРАНАТА-4-6МАЙ
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

jagger1 написа:
Miracle написа:Добре де... аз пак немога да вдяна... В заповедта пише кога започва забраната и кога свършва - ОК. Ами разрешените водоеми за кой период са? Разрешени ДО 17 април - докато влезе в сила забраната или разрешени по време на тази забрана от 17 нататък? Ако правилно разбирам до 17 април мога да ловя навсякъде, а след 17 само на разрешените?

Ами, след като официално е разрешен в списъка на заповедтта - ловиш. Нали затова са разрешени. Все пак в рамките на закона (количество и размер). На платен - според правилата на арендатора.

А бе вие за първи път ли виждате заповед за забрана за риболов през размножителния период?
Мааалко Ша ме извиняваш колега,ама до сега не е имало заповед за забрана на хищника в размножителния период!
В проекта за заповед за общата забрана е записано,че срока на забраната за бяла риба и щука се удължава до 1.06.'12г.
Имаме забрана за улов на бяла и щука(удължена до 1-ви юни) , имаме позволени водоеми по време на общата забрана в размножителния период...ще може ли да се ловят тези две риби в позволените водоеми по време на общата забрана , при положение,че риболовът им е ЗАБРАНЕН до 1-ви юни!?
Ей т'ва се питам? :?
http://iara.government.bg/wp-content/up ... apoved.pdf
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

Ако язовир Горна Диканя е взет под аренда ще попадне ли в списъка на разрешените водоеми или ще е забранен? Благодаря и наслука и след априлския пленум /17.04/ на платените.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
vanko4at
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanko4at »

Здравейте всички , аз пък не можах да разбера как стоят нещата с любителския риболов на морския бряг по времето на общата забрана . Обяснете ми като на първолак , моля ви .
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.

http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
diavolo
новобранец
новобранец

Мнение от diavolo »

vanko4at написа:Здравейте всички , аз пък не можах да разбера как стоят нещата с любителския риболов на морския бряг по времето на общата забрана . Обяснете ми като на първолак , моля ви .
На морето забрана за спортен/любителски риболов има само за калкан-всички други видове риби са разрешени.
Боев написа:
jagger1 написа:

имаме позволени водоеми по време на общата забрана в размножителния период...ще може ли да се ловят тези две риби в позволените водоеми по време на общата забрана , при положение,че риболовът им е ЗАБРАНЕН до 1-ви юни!?
Ей т'ва се питам? :?
http://iara.government.bg/wp-content/up ... apoved.pdf
Естествено,че може-както и всички други видове в разрешените за периода водоеми-нали това е смисълът на разрешените водоеми през забраната :wink: И тази година,като чета заповедта,Североизтокът е пре.бан отвсякъде-нито един разрешен водоем в областите Варна,Добрич,Силистра-т.е. отново пълнене гушите на арендаторите :evil:
Не мога да ловя риба,но много се забавлявам,докато опитвам!
pifa318is
новобранец
новобранец

Мнение от pifa318is »

Здравейте,четох заповедта за забраната но не видях река Осъм да е написана там,интересува ме разрешен ли риболова на реката или не,тъй като досега винаги е била включвана в забраната!
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

pifa318is написа:Здравейте,четох заповедта за забраната но не видях река Осъм да е написана там,интересува ме разрешен ли риболова на реката или не,тъй като досега винаги е била включвана в забраната!
Река осъм е разрешена в няколко участъка(виж разрешени водоеми област ловеч )
Остави само стъпки
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”